Kviečiame apsilankyti A. Dambrauskienės parodoje „Akmens veidai”

Nuo 2014 m. gruodžio 12 d. 17 val. iki 2015 m. sausio 12 d. „Žalgirio“ arenos parodų erdvėje (šalia amfiteatro) veiks dailininkės Audronės Dambrauskienės akmens skulptūrų paroda.
Parodą „Akmens veidai” galima aplankyti nemokamai arenos restorano „14 10“ darbo metu (darbo dienomis 11-17 val.) ir arenoje vykstančių renginių metu (turintiems renginio bilietą).
Parodos autorė Audronė Dambrauskienė šiuos molio ir šamoto masės skulptūrinius objektus pradėjo kurti dar 2010-aisiais metais. Keliaudama po Graikiją, menininkė tyrinėjo tenykščius akmenis, glūdinčius milijonus metų ir saugančius savyje unikalią informaciją. Audronė pasakoja, jog jautėsi sava tarp tų akmenų. Jie gydė po sunkių asmeninių netekčių atsiradusius gilius išgyvenimus, sugerdami juos į save ir atgal siųsdami esminę gyvenimo žinią – būti laisvam. Todėl ir šie menininkės kūriniai – tarsi besitransformuojantys mąslūs akmenys ar paslaptingi kalnai, įgaunantys vis laisvesnes, plastiškesnes alegorines formas. Jų viduje slypinti energija tarytum bando į formos paviršių išsiveržti žmogiškaisiais pavidalais. Arba kviečia susitikti keliaujant vingiuotais keliukais, kopiant suktais faktūrinias laipteliais, įeinant pro įvairių formų angeles. Stebėdamas ekspoziciją įsitikini, kad ši kelionė į save niekada nesibaigia, todėl greitai kaip patvirtinimą objektuose pastebi užkoduotus begalybės ženklus. Skulptūriniai objektai sukurti naudojant kelias pagrindines formas, tačiau ekspozicijoje nejuntama monotonija. Priešingai, norisi stebėti, analizuoti panašumus ir skirtumus. Vienos skulptūros tarytum vibruoja, juda, išpūsdamos iš savęs susikaupusią energiją. Jos neturi aštrių kampų, yra aptakios ir savotiškai švelnios. Kitos dvelkia didinga ramybe, tačiau primena miegančius ugnikalnius. Stebint Audronės kūrinius regis, kad jie vis dar formuojasi, kinta, gyvena savo gyvenimą. Netikėtai ir intriguojančiai atrodo molio ir šamoto masės naudojimas tuose pačiuose objektuose. Tai suteikia kūriniams naujų prasmių, skatina gilesnius apmąstymus. „Savo kūriniais noriu pasakyti, kad akmenys – tai liudininkai, kurie, gal vieninteliai milijonus metų Pasaulyje "gyvena" ir kaupia savyje viską, kas tik pro juos praeina: laikmečiai, kataklizmai, istorijos vingiai, žmonių likimai. Tad, tuos akmenis savo vizijoje ir bandau atverti, išlaisvinu juose glūdinčią informaciją. Pasitelkdama portreto – veido galimybes perteikiu nuotaikas, jausmus, praveriu duris ir langus, statau laiptus.”- kalbėjo dailininkė A. Dambrauskienė.

Kitos naujienos

Kauno „Žalgiris“ 80 metų jubiliejų pasitinka su atnaujinimais „Žalgirio“ arenoje

Kauno „Žalgiris“ 80 metų jubiliejų pasitinka su atnaujinimais „Žalgirio“ arenoje

Vasarą „Žalgirio“ arenoje buvo atlikti darbai, kuriuos sirgaliai galės įvertinti... Plačiau »

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos