„Žalgirio“ areną drebino skrybėlėtas scenos chuliganas

Fotografo Andriaus Aleksandravičiaus nuotraukų galeriją rasite čia.

Kauno „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą Lietuvoje koncertavo buvęs garsios grupės „Guns N‘Roses“ narys, gitaros meistras Slashas.

Vieninteliame Baltijos šalyse koncerte muzikantas pasirodė su grupe „The Conspirators“ bei vokalistu Mylesu Kennedy ir pristatė savo naujausią albumą „Apocalyptic Love“. Tačiau gerbėjus pirmiausia apšildė latvių grupė „The Velvet Supernova“, kurią išsirinko pats Slashas. Latviai kaipmat beveik visus susirinkusiuosius priviliojo į šokių aikštelę ir nebepaleido – publika įsišėlo ir net baigus groti iš šokių aikštelės nesiskirstė.

Kiek neįprasta buvo aplink girdėti latviškai kalbantį jaunimą. „Taip, atvažiavom ir dėl Slasho, ir dėl „The Velvet Supernovos“, – džiaugėsi Daiga iš Rygos. – Nuostabu, kad lietuviai gražiai sutiko kylančius mūsų dievaičius. Jūs dar apie juos išgirsite!“.

Kai po latvių grupės scenoje ėmė darbuotis darbininkai, įtampa augo kas sekundę: visi laukė legendinio gitaros virtuozo. Vos vienam darbininkų pakėlus medžiagos audeklą, kuriuo buvo uždengti instrumentai, publika ėmė ploti ir švilpti. Tačiau Slashas yra Slashas, jis užsitarnavo, kad jo lauktų degančiomis akimis.

Neilgai trukus į sceną žengė kaip visada iš juodo cilindro, juodų odinių kelnių, garbanotų plaukų kupetos atpažįstamas 47-erių metų gitaristas. Tuomet publika išgirdo įspūdingus Slasho solo, taip pat kultinius „Guns N‘Roses“ hitus ir buvo pakerėti vokalisto M. Kennedy. Plojančių klausytojų rankos kone per visą koncertą buvo iškeltos – ekstazės pagauti gerbėjai greičiausiai nejautė ne tik rankų, bet ir žemės po kojomis, o per legendinį „Sweet Child O’ Mine“ iškeltų rankų miškas ėmė ritmingai judėti.

„Jūs nuostabūs, patys geriausi, tikiuosi su jumis dar pasimatyti", – po paskutinio muzikinio kūrinio pasakė Slashas.

Žinoma, publika nė nemanė muzikantų taip greitai paleisti. Tą suprato ir jie patys, tad sugrįžę į sceną atliko garsųjį „Welcome to the Jungle“.

„Velnias, jūs esate geriausi!“, – pakartojo Slashas ir darkart atsisveikino.

„Skrybėlėtas scenos chuliganas“, „geriausias pasaulio gitaristas“, „didžiausias roko alkoholikas“ – per ilgus Slasho karjeros metus spauda negailėjo jam pačių įvairiausių epitetų. Auksiniais „Guns N‘Roses“ laikais kartu su Axlu Rose‘u sudaręs žymios grupės branduolį, talkinęs scenoje tokiems grandams kaip Ozzy Osbourne, Alice Cooperis, Michaelas Jacksonas, pardavęs daugiau kaip 100 mln. albumų, pastaruoju metu gitaros guru aktyviai užsiima soline karjera. Anot žurnalo „Classic Rock“, Slashas laikomas vienu geriausių visų laikų gitaristu, o 2012 m. muzikantas buvo pagerbtas žvaigžde Holivudo šlovės alėjoje.

Rėjus Čemolonskas, Kauno diena

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos