Kaip ir kur geriausiai užmegzti naudingus verslo ryšius? (pagal Richard Branson ir Darcy Juarez)

Parengė Martynas Saikus, www.forumone.lt

RICHARD BRANSON APIE VERSLO KONTAKTŲ PAIEŠKĄ:

Įkūrus muzikos įrašų kompaniją “Virgin Music”, man teko vykti į daugybę susitikimų su agentais, įtikinėti muzikantus pasirašyti sutartis, ieškoti muzikos įrašų platintojų ir potencialių investuotojų. Tais laikais pagrindinė priemonė, kurią naudojau užsirašyti kontaktus buvo paprastos popierinės servėtėlės, ant kurių keverzodavome telefonų numerius. Bet juk tai buvo 70-tieji!

Šiais laikais galimybės susipažinti su reikalingais žmonėmis, kurie jums gali padėti startuoti ir išauginti verslą yra beribės. Tik pagalvokite – LinkedIn, Facebook, Google+ ir Twitter – visi suteikia galimybę susipažinti ir bendrauti su bendraminčiais, potencialiais klientais, verslo partneriais, įvairiausiais ekspertais ir inovatyviomis asmenybėmis.

Tačiau kaip ir anksčiau, taip ir dabar, nesvarbu kokios jūsų turimos priemonės ir galimybės, pirmoji ir pagrindinė jūsų užduotis – naudingų ryšių paieška. Nuo pat to momento, kai supratote, kad jūsų verslo idėja yra verta įgyvendinimo, pirmas žingsnis į sėkmę yra jūsų kontaktų tinklas.

Tačiau kaip jį pradėti kurti?

Dalyvaukite verslo renginiuose ir susipažinkite su pagrindiniais “žaidėjais”. Įstokite į verslininkų asociacijas ir aktyviai dalyvaukite jų bendruomenėse. Taip pat prisiminkite, kad jūs galite susipažinti su potencialiais mentoriais verslo mokyklose, specialiuose verslininkų klubuose. Vieną dieną, kai užstrigsite kuriame nors veiklos etape arba, jeigu reikalai pasisuks ne ta linkme, šie kontaktai ir bus tie žmonės į kuriuos kreipsitės pagalbos.

Prisiminkite: Žmonės perka iš žmonių, todėl, jeigu jūsų galimybės kreiptis į reikiamus žmones, klausti jų patarimų ar jiems parduoti savo produktus yra ribotos, tuomet labai tikėtina, kad niekur toli nenukeliausite.

***

Garsi JAV marketingo ekspertė, verslo konsultantė Darcy Juarez parengė 5-is paprastus, tačiau efektyvius patarimus, kurie Jums padės išnaudoti “Forum One” ir kitus verslo renginius, kaip geriausią vietą ir progą užmegzti naudingus verslo ryšius:

Inicijuokite pokalbius. Nelaukite, kad kas nors prie jūsų prieitų. Drąsiai užkalbinkite šalia esančius žmones ir sužinokite kuo jie dirba ir kokius tikslus stengiasi įgyvendinti. Trumpas pokalbis gali pavirsti idėjomis, bendrais verslo projektais, rekomendacijomis ir atnešti daugybę galimybių.

Susikoncentruokite į kontaktų kokybę, o ne kiekybę. Jūsų tikslas – užmegzti kokybiškus verslo santykius, o ne susipažinti su kuo daugiau žmonių. Jeigu jūsų pokalbis klostosi gerai, tai neskubėkite jo greitai užbaigti ir pulti prie kitų žmonių. Tačiau taip pat renginio metu neapsiribokite bendraudami tik su vienu žmogumi.

Daugiau klausykitės. Užduokite daug klausimų, tuomet aktyviai klausykitės ir atsakykite. Nepamirškite auksinės taisyklės – geras pardavėjas klausosi 80%, o kalba 20%.

Atlikite tyrimus. Surinkite kuo daugiau informacijos apie renginio pranešėjus. Atsirinkite porą – trejetą pranešėjų su kuriais norėtumėte susipažinti ir paruoškite keletą klausimų, kurie šiuo metu jūsų veiklai yra aktualiausi. Dalyvaudami “Forum One” metu vyksiančiame DIAMOND kontaktų vakare jūs turėsite galimybę susitikti su dauguma “Forum One” pranešėjų, todėl būkite pasiruošę užduoti jiems klausimus, o galbūt ir pristatyti idėją, kurios įgyvendinimui ieškote partnerių.

Tvirtai apsispręskite ko jūs ieškote. Ar jūs ieškote žmogaus, kuris galėtų suteikti jums “grįžtamąjį ryšį” apie jūsų idėją ar planuojamą projektą? Verslų su kuriais galėtumėte planuoti bendras marketingo kampanijas? Plačias pažintis turinčio žmogaus, kuris jus galėtų rekomenduoti savo aplinkai? Žmogaus, galinčio patarti kaip išspręsti jūsų verslo problemas? Skirkite pakankamai laiko ir nuspręskite ko jūs ieškote, nes tik nuo to priklausys jūsų rezultatai ir užmegztų ryšių kokybė bei ilgalaikiškumas.

Apsiginklavę šiomis paprastomis, bet rezultatus generuojančiomis idėjomis, “Forum One” metu jūs galėsite sklandžiau ir greičiau užmegzti ryšius su potencialiais klientais, galimais verslo partneriais ar investuotojais. Kas žino – galbūt šis forumas bus jūsų gyvenimą keičianti investicija.

FORUM ONE metu – išskirtiniai kontaktų vakarai GOLD ir DIAMOND dalyviams

Ieškote potencialių klientų, verslo partnerių, investuotojų, o galbūt – naujų komandos narių? “Forum One” kontaktų vakarai GOLD ir DIAMOND dalyviams yra tinkamiausia vieta užmegzti ryšius.

Verslo savininkai, vadovai ir aukštas pareigas organizacijose užimantys asmenys – pagrindinė GOLD bei DIAMOND dalyvių dalis.

Kontaktų vakaro metu Jūs turėsite galimybę susipažinti su verslininkais, aukštas pareigas užimančiais asmenimis ir antrepreneriais iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Olandijos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių.

Rezervuokite savo GOLD arba DIAMOND bilietą dabar

Paskambinkite mums tel. +370 671 66306
Parašykite mums vip@forumone.lt
Užsakykite bilietą internetu

Kitos naujienos

Kauno „Žalgiris“ 80 metų jubiliejų pasitinka su atnaujinimais „Žalgirio“ arenoje

Kauno „Žalgiris“ 80 metų jubiliejų pasitinka su atnaujinimais „Žalgirio“ arenoje

Vasarą „Žalgirio“ arenoje buvo atlikti darbai, kuriuos sirgaliai galės įvertinti... Plačiau »

Į areną – ne tik koncerto pažiūrėti. Įmonės vis dažniau renginius perkelia į daugiafunkcines erdves

Į areną – ne tik koncerto pažiūrėti. Įmonės vis dažniau renginius perkelia į daugiafunkcines erdves

Įvairių renginių paklausa pastaraisiais metais ženkliai išaugo. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos