Pulsuojantys Yurgaki ritmai

Muzikinė kelionė po Lotynų Ameriką kartu su YURGAKI lapkričio 16 d. 18:00 Žalgirio arenos amfiteatre. Kviečiame kartu su ansambliu nerti į energingą Lotynų muzikos ir šokių pasaulį. Pirmą kartą Lietuvoje, pirmą kartą Baltijos šalyse charizmatiški svečiai iš saulėtosios Barselonos!
Afro – Karibų ritmai, Afro – Kolumbijos tradicinė muzika bei šiuolaikinė improvizacija – taip galima trumpai pristatyti Ispanijos sostinėje reziduojančią grupę YURGAKI, kurios įkūrėjas – iš Kolumbijos kilęs ir šiuo metu Barselonoje šaknis įleidęs multiinstrumentalistas bei kompozitorius Nicolas Cristancho.
Pasirodymų metu ansamblis YURGAKI žiūrovus įsiurbia į ritmų šėlsmą ir užburia jaukia ir gyva atmosfera bei bendravimu su publika.
Šią muzikuojančių linksmuolių komandą sudaro skirtingų tautybių muzikantai, kurie turi bendrą tikslą – atskleisti Lotynų Amerikos Barselonos multikultūriškumą, kuriame pinasi Europietiškoji, Afrikietiškoji bei Artimųjų Rytų kultūros. Tokioje terpėje muzikantai su tokios muzikos aistruoliais ir dalinasi Lotynų Amerikos ir Karibų regionų muzikinės kultūros palikimu.
Kad atrasti savo spalvą ir atskleisti turtingą, dar negirdėtą Lotynų Amerikos muzikos įvairovę, menininkai daug dėmesio skiria improvizacijoms ir eksperimentams, o jų muzikiniai atradimai ir universalumas įneša gyvybės bei judėjimo jų pasirodymams. Jie kviečia ne tik klausyti. Būtinai – ir šokti, į muziką žvelgti kaip į kintantį, su netikėtais posūkiais elementą.
Grupės nariai sako, kad jų muzika, tai – „energija ir eksperimentai“, o patys jie kvėpuoja „ritmu“. Pajuskime ir mes, įsiliedami į kvėpuojančios muzikos foną klausydami, šokdami ir svajodami. Lai visus mus darganotą lapkričio vakarą užlieja saulėti ritmų pliūpsniai ir pozityvi galia!
Trumpa grupės narių biografija:
Nicolás Cristancho: Kolumbijos pianistas, kompozitorius, dainininkas ir grupės lyderis. Rengia džiazo fortepijono studijas ir domisi tradicine Afro – Karibų bei Afro – Ramiojo vandenyno regionų muzika Kuboje bei Kolumbijoje. Barselonoje (Ispanija) įkvėpimo kūrybai semiasi iš čigoniškos, Viduržemio jūros regiono, Brazilų bei Afro – Peruviečių muzikinių kultūrų.
Sergio Contreras: trimitininkas iš Čilės, daugiau nei dešimtmetį koncertuojantis ir dalyvaujantis skirtingų muzikinių stilių projektuose Europoje. Muzikantas universalus tuo, kad gali groti įvairių žanrų muziką – salsa, Brazilų, Lotynų, džiazą, klasikinę ir kt. Minėtini jo įspūdingi projektai Barselonoje – muzikavimas salsa ansamblyje „La Sucursal“ bei fusion grupėje „Zulu 9:30“. Yurgaki trimitinino muzikavimas pasižymi aistringomis solo partijomis.
Ahyvin Bruno: Venezuelos dainininkė jau trejus metus reziduojanti Barselonoje ir galinti didžiuotis galingu balsu bei žaviu sceninio įvaizdžio požiūriu. Atlikėjai svarbu, kad kiekvienas žiūrovas prisipildytų vidinio džiaugsmo jos koncertų metu. Ahyvin aktyviai dirba su įvairiais projektais mieste, o savo muzikinį repertuarą plečia dainuodama įvairiais stiliais – nuo džiazo iki Lotynų.
Marcio Ramirez: Urugvajuje gimęs perkusininkas, kuriam, nors dar nėra net 25 metų, jau gali pasigirti Afrikietiško paveldo tradicinės muzikos „Candomble“, būdinga Uragvajui, įvaldymu. Gyvendamas Barselonoje jaunasis muzikantas nuolat užmezga kontaktą su įvairiomis miesto muzikinėmis kryptimis, artimomis Afro – Kubos, „Guaguancó” ir Salsa tradicijoms.

Alex Valdés: Kubos kilmės, Jungtinėse Amerikos Valstijose gimęs bosistas, audiovizualaus meno kompozitorius, paskutiniuosius kelerius metus gyvenantis Barselonoje. Jo indėlis į grupės kūrybą – originalus garsas bei fanko ir roko įtakų išraiška muzikinėje kalboje.
Andrés Portalupi: Ekvadoro perkusininkas, Barselonoje labiausiai žinomas kaip salsa muzikos atstovas dėl itin kokybiško šios muzikos žanro atlikimo stiliaus. Į muziką jis įneša daug asmeninės patirties iš savo gimtojo miesto Ekvadore Gvajakilio.

Informacija apie renginį

Vieta

„Bosca“ amfiteatras, „Žalgirio“ arena, Karaliaus Mindaugo pr. 50, Kaunas

Laikas

2017-11-16, 18:00 val.

Durys atidaromos

17:00 val.

Trukmė

1 val. 20 min.

Apšildantis atlikėjas

Nenumatoma

Pertrauka

Nenumatoma

Neįgalieji

Nemokamai neįleidžiami

Vaikai

Nemokamai neįleidžiami

Fotografuoti

Neleidžiama

Kainos

9 - 12 EUR. bilietų platintojo mokestis - 1,50 EUR, arenos mokestis - 0,6. Mažiausia neakcijinė kaina 9 EUR

Bilietų plati

UAB "Tiketa"

Parkavimas

,,Žalgirio" arenos automobilių parkavimo aikštelė

Organizatorius

VšĮ „Iš Arti“

VAIKYSTĖS MIESTAS

Kol tėveliai mėgausis gera muzika koncerte ar stebės krepšinio varžybas, vaikus kviečiame pasilikti „Vaikystės mieste“! Paslaptingas pasaulis, kuris pasitiks vaikus ir ore, ir ant žemės, pakvies išbandyti linksmus automobiliukus, mašinų remonto dirbtuves, kvies kasinėti, remontuoti ir konstruoti. Išbandę rankų ir kojų tvirtumą šokinėjant ant minkštų batutų, vaikai paners į minkštą putų jūrą, pavadintą „cukraus rojumi“. Daugiau apie „Vaikystės miestą“ rasite čia. Tel.: +370 618 27323+370 37 719662, El. paštas:info@vaikystesmiestas.lt

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos