Duris iškilmingai atvėrė „Žalgirio“ arenos baseinas

Rugsėjo 7 dieną duris oficialiai atvėrė „Žalgirio“ arenos baseinas – Nemuno saloje miestiečių laukiama erdvė buvo pastatyta per mažiau nei dvejus metus.

Naujoje erdvėje visų baseino lankytojų nuo šiol laukia Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus atitinkantis olimpinis baseinas, SPA zona, restoranas ir kavinės. „Žalgirio“ arenos baseine kiekvienas norintis gali išbandyti 11 pirčių, sūkurines ir masažines vonias, įskaitant ir sūkurinę vonią lauke, muzikinį baseiną, o mažieji baseino lankytojai gali pramogauti tik jiems sukurtoje erdvėje.

Į „Žalgirio“ arenos baseino atidarymo šventę susirinko gausus būrys svečių, kuriuos pasitiko ir puikų pasirodymą vandenyje surengė Šiaulių plaukimo baseino „Delfinas“ auklėtinės.

Iškart po pasirodymo sveikinimo žodį tarė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, o vėliau prie jo prisijungė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, „Žalgirio“ arenos baseino vadovas Emilis Vaitkaitis, Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Saulius Binevičius, architektas Aurimas Ramanauskas ir baseiną stačiusios bendrovės „Conresta“ vadovas Lukas Laukaitis.

„Atsimenu, kad tapęs meru įvažiuodavau į miestą ir matydavau, koks jis nušiuręs. Dabar įvažiuodamas į miestą darau didesnį ratą, kad pasigrožėčiau, kaip keičiasi Kaunas. Miestas išaugo neatpažįstamai, o tą pripažįsta ne tik kauniečiai, bet ir vilniečiai bei kiti miesto svečiai. Dabar atidarome baseiną ir tikimės, kad netrukus visus pakviesime į didžiausio ir vienintelio tokio stadiono Lietuvoje atidarymą. Džiaugiuosi kartu su jumis“, – sakė Kauno miesto meras.

Augančiomis galimybėmis Nemuno saloje džiaugėsi ir Kauno „Žalgirio“ bei „Žalgirio“ arenos direktorius P. Motiejūnas.

„Padėka merui ir visai jo komandai. Atsimenu kad viskas prasidėjo nuo idėjos, jog reikia baseino, tada atėjo mintis, kad galima rekonstruoti areną. Prisijungė architektai ir ant popieriaus gimė labai gražus kūrinys. Čia jaučiuosi kaip užsienyje ir, tik pamatęs kokį pažįstamą pastatą, prisimenu, kad vis dar esu tame pačiame ir vis dar besikeičiančiame Kaune. Mero komanda daro viską, kas buvo žadėta, tad mūsų darbas dabar yra sukurti geriausią įmanomą emociją ir ją suteikti baseino lankytojams. Žinoma, svarbu nepamiršti sportininkų, gerinti infrastruktūrą ir suteikti jiems geriausias įmanomas sąlygas. Tikime, kad kauniečiai ir miesto svečiai čia gerai praleis laiką“, – sakė P. Motiejūnas.

Žodį taręs „Žalgirio“ arenos baseino vadovas E. Vaitkaitis prisiminė ir Lietuvos plaukimo istorijos pradžią.

„Simboliška, kad prieš 98 metus, Nemunu žemyn vyko pirmosios plaukimo varžybos, nuo kurių skaičiuojasi Lietuvos plaukimo istorija. Tuo metu varžybų dalyviai tikrai negalvojo, kad čia stovės toks modernus baseinas. Darbai vyko dideliu tempu, o mes savo ruožtu tempo nelėtinsime ir lėksime tuo pačiu greičiu. Tikiu, kad kiekvienas čia atėjęs išsineš tik gerus įspūdžius“, – sakė „Žalgirio“ arenos baseino vadovas.

Išbandyti baseino galimybes organizuojant aukščiausio lygio plaukimo varžybas nekantrauja ir Lietuvos plaukimo federacijos atstovai.

„Labai malonu, kad Kaunas nuo šiol turi tokį baseiną, kuris neleis abejoti – būsime sportiškiausias miestas. Norėčiau palinkėti, kad baseinas būtų pilnas vaikų ir klientų, kad jame užaugtų Lietuvos nacionalinės rinktinės nariai. Baseinas atitiks visų svarbiausių čempionatų reikalavimus. Jame galėtų vykti Europos jaunimo čempionatai, galbūt net penkiakovės pasaulio čempionatas“, – svarstė Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas S. Binevičius.

„Žalgirio“ arenos baseine – pirmasis rekordas

Pirmieji olimpinį baseino plaukimo takelį „Žalgirio“ arenos baseine išbandė Lietuvos plaukimo rinktinės nariai.

Plaukikai dalyvavo nestandartinėje ir niekur iki tol nefiksuotoje 100 metrų plaukimo be taisyklių rungtyje – jie galėjo pasirinkti bet kokį plaukimo stilių ir naudotis įvairiais pagalbiniais įrankiais, išskyrus motorines priemones ir kito žmogaus jėgą.

Rungtyje dalyvavo pasaulio plaukimo čempionato aukso medalininkas Danas Rapšys, Erikas Grigaitis ir kiti, tačiau rekordas atiteko toli gražu ne favoritui.

Iš beveik dvidešimties dalyvių olimpiniame baseine 100 metrų greičiausiai įveikė ir „Žalgirio“ arenos baseino rekordą užfiksavo plaukikas Ignas Reinsonas – pasitelkęs plaukmenis ir vamzdelį jis atstumą įveikė per 42,89 sek.

„Rugsėjo pirma atėjo prieš savaitę, tad ir sportuoti pradėjau neseniai. Buvo tikrai sunku, bet plaukimas be taisyklių man padėjo. Pranėriau 15 metrų ribą, išlaikiau visas ribas ir laimėjau. Ačiū už tokias varžybas, buvo malonu“, – sakė rekordininkas, kuriam atiteko neribota metinė „Žalgirio“ arenos baseino narystė.

Rungtis vyko 50 metrų olimpiniame baseine su 10 takelių. Šalia ir papildomas 25 metrų baseinas su dviem 90 cm gylio takeliais vaikų mokymui plaukti.

Prie olimpinio baseino yra įrengtos tribūnos žiūrovams, kuriose varžybas galės stebėti 528 žiūrovai.

Baseinas jau laukia visų norinčių

Nemuno saloje įsikūrusiame komplekse veiklą taip pat pradėjo „Žalgirio“ plaukimo akademija, kuri įvairaus amžiaus grupėms siūlys du–tris kartus per savaitę vyksiančius plaukimo mokymus. Juos ves dvylika patyrusių ir kompetentingų plaukimo trenerių, su Lietuvos rinktinės nariu bei Lietuvos plaukimo rekordininku Tadu Duškinu priešakyje.

Plaukimo mėgėjai „Žalgirio“ arenos baseine taip pat galės įsigyti ir metines narystes, kurios leis ne tik sutaupyti, bet ir neribotai lankytis „Žalgirio“ arenos baseine, mėgautis SPA zonos pramogomis, prisijungti prie grupinių treniruočių ar net atsivesti draugą.

„Žalgirio“ arenos baseine lankytojų taip pat lauks grupinės treniruotės vandenyje, o norintys baseino teikiamais malonumais mėgautis su kompanija, turės galimybę erdves išsinuomoti privatiems renginiams.

Atidarymo proga „Žalgirio“ arenos baseinas kvies švęsti kartu, kadangi rugsėjo 8–11 dienomis visiems pilnos kainos vienkartiniams bilietams bus taikoma 25 proc. nuolaida. Lankytojų rugsėjo 8–9 dienomis bus laukiama nuo 6.00 iki 22.00 val., rugsėjo 10 dieną – nuo 9.00 iki 20.00 val., o rugsėjo 11 dieną – nuo 9.00 iki 19.00 val.

Į „Žalgirio“ arenos baseiną atvyksiantys savo automobiliais gali pasinaudoti ir „Žalgirio“ arenos stovėjimo aikštelėmis. Su „ADC parking“ programėle stovėjimo vieta tris valandas galima naudotis nemokamai.

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos