Per V.Čepinskio koncertą „Žalgirio“ arenoje skambėjo aukščiausios prabos muzika

Kovo 22 d. vakarą „Žalgirio“ arenos erdves užėmė aukščiausios prabos muzika ir muzikantai –  garsiausias Lietuvos smuikininkas Vilhelmas Čepinskis ir jo vadovaujama orkestras „Senoji Camerata“.

Didžiausioje arenoje Baltijos šalyse skambėjo daug įspūdingos muzikos, kurią atliko garsiojoje „Juilliardi“ mokykloje mokęsis, „Carnegie Hall“ smuikavęs, septynerių metukų Kauno filharmonijos salėje rečitalį pagrojęs, o dešimties su Nacionaliniu simfoniniu orkestru debiutavęs Lietuvos smuiko meno etalonas V.Čepinskis, jo talentingieji kolegos tarptautinių konkursų laureatai bei neprilygstamasis styginių orkestras „Senoji Camerata“. Muzikos gurmanai galėjo mėgautis dviejų dalių koncertu.

Smuikininko ir orkestro pasirodymas prasidėjo tarsi malda ir nusilenkimu prieš daugiau nei 330 metų, vos dieną anksčiau nei vyko šis įspūdingas koncertas, gimusiam Johanui Sebastianui Bachui – nuostabia melodija iš jo „Mato pasijų“ bei V.Čepinskio kūriniu – daugiabalse fuga „Hommage a BACH“, kurią dirigavo pats autorius.

Orkestras į tai atsakė aistringa ispano Isaaco Albeniso „Sevilia“ ir velniškai ugningu vengro Leo Weinerio šokių „Divertismentu“.

Netrukus „Žalgirio“ arenoje susirinkusių žiūrovų sielas suvirpino V.Čepinskio virtuozinė transkripcija, pritaikyta smuikui iš gitaros, aukso fondo perlas F.Tarregos „Prisiminimai apie Alhambrą“, J.S.Bacho tema svingavo V.Čepinskis, A.Šilalė ir D.Rubinas, o altininkė Ugnė Petrauskaitė „šoko“ Fausto Latėno „Pasadoblį“.

Styginių orkestras sugrojo ir F.Schuberto genialiosios baladės „Girių karalius“ orkestrinę versiją.

Taip pat skambėjo G.Geršvino duetas „S Wonderful“, kuriame kartu su V.Čepinskiu solavo smuikininkas D.Dikšaitis, aistringąjį A.Chačaturjano „Šokį su kardais“ (V.Čepinskio transkripcija) smuiko virtuozas atliko su violončelininku M.Rutkausku ir koncerto pabaigoje visą programą vainikavo taip pat V.Čepinskio ypač virtuozinė transkripcija J.Štrauso „Polka“, po kurios visa arena stojo ir šaukė „bravo“. Publikai prašant, šį kūrinį teko kartoti.

„Esu laimingas ir dėkingas, kad klasikinė muzika skambėjo tokioje modernioje arenoje“, – po koncerto neslėpė V.Čepinskis.

Šis koncertas buvo ypatingas ir tuo, kad giliai širdyje ryškiausias Lietuvos smuikininkas jį skyrė dukrai Marijai, kuriai kovo 22-ąją, koncerto dieną, sukako lygiai mėnuo.

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos