Vasario 19 d. arenos amfiteatre – miniatiūrų komedija „Šeimos patarėjas“

Vaidina: Aldona Bendoriūtė, Aušra Pukelytė, Nerijus Gadliauskas, Aleksas Kazanavičius
Dailininkė – Gabrielė Januškevičiūtė
Kompozitorius – Arnoldas Jalianiauskas

Šeimyninio gyvenimo išminties tūlas pasaulio pilietis mokosi visą gyvenimą. Dvi artimų draugų ir kolegų poros – Aldona Bendoriūtė ir Nerijus Gadliauskas bei Aušra Pukelytė ir Aleksas Kazanavičius – supynė (o gal ir supainiojo?) savo šeimyninę ir aktorinę patirtį su žymaus serbų rašytojo Branislavo Nušičiaus personažų istorijomis miniatiūrų komedijoje „Šeimos patarėjas“, kurią vasario 19 d. išvysime „Žalgirio“ arenos amfiteatre.

Garsaus XX a. pradžios serbų humoro meistro Branislavo Nušičiaus satyriniai apsakymai šmaikščiai atskleidžia amžinai aktualias šeimos gyvenimo problemas – pavydą, neapykantą ir meilę. B. Nušičiaus kūryba pasižymi išraiškingais, ryškiais herojų charakteriais, lakiais, ironiškais dialogais. Moters plaukas ant vyro švarko, situacija „kur du – ten trečias nereikalingas“ arba slapta nuo vyro kojų konkurse dalyvaujanti žmona – tokie, rodos, kasdieniai vedybinio gyvenimo konfliktai B. Nušičiaus novelėse sprendžiami visiškai nekasdieniškai. Balkaniškas humoras jiems suteikia nepaprasto lengvumo ir tuo pačiu aštrumo – jokių aukų ir jokių kompromisų! Pagal tokį receptą iškeptą sceninį „patiekalą“ novelių personažai greičiausiai rekomenduotų užsigerti rakija.

Miniatiūrų komedija „Šeimos patarėjas“, skirtingai nei dauguma teatrų spektaklių, gimė iš aktorių iniciatyvos, todėl pagrindinis dėmesys sutelkiamas ne į dekoracijos, šviesos ar kostiumų turtingumą, ne į režisūroje užkoduotas prasmes, o į aktorių vaidybą, kuriai norėjosi sugrąžinti žaidimo ir improvizacijos džiaugsmą. Išradingų aktorių sukurti sceniniai sprendimai – genialūs savo paprastumu. Puiki spektaklio muzika, kurią sukūrė taip pat aktorius ir kompozitorius Arnoldas Jalianiauskas – šarminga, aistringa, linksma. Ne mažiau humoro ir dailininkės Gabrielės Januškevičiūtės sukurtuose personažų kostiumuose, kuriuos aktoriai keičia čia pat scenoje.

Aktorių ketveriukė yra sukūrusi daug rimtų vaidmenų tiek Valstybiniame jaunimo teatre, kuriame dirba, tiek ir kituose teatruose. A. Bendoriūtę ir A. Pukelytę ne kartą į savo spektaklius vaidmenis sukurti pakvietė Eimuntas Nekrošius, A. Bendoriūtė ir N. Gadliauskas yra vaidinę Oskaro Koršunovo spektakliuose, A. Kazanavičius žiūrovams žinomas ir iš televizijos serialų „Giminės“, „Emilija“. Nerijus Gadliauskas – serialo „Moterys meluoja geriau“ pažiba, kur įkūnijo policininką Robertą. Aldona Bendoriūtė šiuo metu TV3 seriale „Pamiršk mane“ kuria pagrindinį Rūtos vaidmenį.

Renginio vieta: „Žalgirio“ arenos amfiteatras, Karaliaus Mindaugo pr. 50, Kaunas
Renginio data ir laikas: 2013.02.19, 19:00 val.
Durys atidaromos: 18:00 val.
Renginio trukmė: 1 val.
Ar bus pertrauka? Ne
Vaikai iki 6 metų įleidžiami nemokamai: Taip (neužimantys papildomos sėdimos vietos)
Neįgalieji ir juos lydintis asmuo įleidžiami nemokamai: Ne
Leidžiama fotografuoti, filmuoti: Ne
Bilieto kaina: 15 Lt, 25 Lt, 35 Lt
Bilietų platintojo mokestis: 3 Lt
Arenos mokestis: 1 Lt
Bilietų platintojas: Tiketa.lt, Arenos bilietų kasa 8 37 354 403

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos