„Žalgirio” arenoje amsėjo per 1200 šunų

Artūro Morozovo ir Jono Danielevičiaus nuotraukų galeriją rasite čia.

Šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje pirmąkart startavo tarptautinė šunų paroda „KIKOS taurė 2013“. Čia suvažiavo per 1200 atstovų iš bent 13 šalių.

Į areną suplūdę smalsuoliai galėjo stebėti populiarių ir rečiausių veislių šunų pasirodymus ringuose, dalyvauti nemokamose jaunųjų vedlių, šunų dresūros ir kirpimo pamokėlėse.

„Tai Berno zenenhundas. Šio dičkio, kuris sveria apie 60 kilogramų, vardas – Obeliksas“, – į ramiai ant arenos grindinio besiilsintį savo augintinį žvelgė vilnietis keturkojų veisėjas Erikas Morkaitis.

Šalia Obelikso dideliame narve ilsėjosi ir tos pačios veislės patelė. Vyro teigimu, tokio šuns dienos racionas – pusė kilogramo itin kokybiško ėdalo.

Parodoje buvo galima išvysti ir itin retų veislių šunų – į parodą atvyko amerikiečių žaislinis foksterjeras, Kortalso grifonas, Bretanės rudasis grifonas, Byverjorkas, Ibisos šuo. Pasirodė vieninteliai Lietuvoje Chocko ir Pumio veislės atstovai.

Ypatingo žiūrovų bei teisėjų simpatijų sulaukė senbernarė Maja – ji buvo paskelbta geriausia savo veislės kategorijoje. Itin paklusni ir išauklėta trejų metų milžiniško dydžio Maja sveria beveik 70 kilogramų.

„Visi galvoja, kad jei šuo didelis, tai jis ir valgo daug – Majai per dieną sumaitiname kilogramą mėsos bei šiek tiek papildų. Kol kas turime ją vieną, nors senbernarus auginame ir parodose dalyvaujame jau dešimtmetį. Labiausiai ji išsiskiria grožiu, nors tikrai yra protinga – nekrečia daug kvailysčių. Pagrindinis jos užsiėmimas – miegas“, – sakė Majos šeimininkė Viktorija Latvis.

Sekmadienį arenoje vyks nacionalinė šunų paroda „Kauno žiema 2013“, kurioje pasirodys apie 1000 įvairiausių veislių šunų iš Lietuvos. Parodose teisėjauja ekspertai iš Prancūzijos, Norvegijos, Belgijos, Latvijos ir Baltarusijos.

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos