„Žalgirio“ arenoje – tarptautinė keturkojų gražuolių fiesta

Ateinantį savaitgalį, sausio 26-27 dienomis, „Žalgirio“ arenoje vyks pirmą kartą Kaune rengiama tarptautinė šunų paroda. Jos lankytojai galės pamatyti per 1200 keturkojų gražuolių, kurių nemaža dalis – itin retų veislių atstovai.

Organizatoriai nedalyvaus

Kiekvieną, užsukusį į Lietuvos kinologų mėgėjų sąjungos (LKMS) būstinę, kaip ir dera, pasitinka šuo – nuostabaus grožio mažutė japonų činė, vardu Sabos karalienė. Ji ir karališkai didinga, ir labai draugiška.

„Tai tikra japonų geiša – nuolanki, švelni, supratinga, o štai japonų činų veislės patinukai priešingo būdo – tikri maži samurajai. Manoji Sabos karalienė dar tik vienerių metų, o jau gali pasigirti Europos jaunimo čempionės titulu. Gaila, kad ji negalės dalyvauti pirmą kartą Kaune, „Žalgirio“ arenoje, rengiamoje tarptautinėje visų veislių šunų parodoje. Mat LKMS yra šio unikalaus Kaunui renginio organizatorius, ir mums, šeimininkams, būtų neetiška dalyvauti konkurencinėje kovoje“, – aiškino 25 metus LKMS vadovaujanti Kornelija Butrimova.

Žada pažerti staigmenų

Pasak K.Butrimovos, „Žalgirio“ arenoje sausio 26-ąją vyks tarptautinė šunų paroda „KIKOS taurė 2013“, o sausio 27-ąją – LKMS nacionalinė visų veislių šunų paroda. Rengti šias parodas K.Butrimovai talkina žinomos kinologės Nijolė Zenienė ir Tatjana Biskaševskaja.

„Šio renginio lankytojams bus pasiūlytos nemokamos dresūros, modelinio kirpimo pamokėlės, šunų vedlių pradžiamokslis vaikams, o tai bus pirmą kartą surengta tokio lygio šunų parodose. Beje, Lietuva garsėja gebėjimu rengti tarptautines šunų parodas (panašios parodos vyko Vilniuje, Druskininkuose), kuriose keturkojų dalyvių šeimininkai gaus teisėjų parašytą nuomonę apie šunį, diplomą, o nugalėtojai – daug prizų. Bus ir staigmenų“, – pažadėjo K.Butrimova.

Bus neeilinių svečių

Anot kinologės T. Biskaševskajos, šioje parodoje bus galima pamatyti dar neįprastų Lietuvoje veislių šunis: beždžioninį afenpinčerį, Chodsko šunį, italų spinonę, sunkiasvorį anglų mastifą, dreverį, labai retos veislės atstovą – Korthalso grifoną, Veimaro ilgaplaukį paukštšunį, Ibizos šunį, švedų valhundą, suomių laiką, Tajaus ridžbeką (į šių veislių selekciją žmogus kišosi mažiausiai).

Į šią parodą daugiausiai registruota Jorkšyro terjerų, prancūzų buldogų, Vakarų Škotijos baltųjų terjerų, Berno zenenhundų, Korsikos šunų. Parodų dalyviai atvyks iš daugelio Europos šalių, Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos – net iš Irkutsko ir Magadano. Tarp keturkojų svečių bus ir Pasaulio bei Europos čempionatų nugalėtojų.

Rinks ir patį gražiausią

Parodos ringuose teisėjaus garsūs šios srities specialistai iš Prancūzijos, Italijos, Serbijos, Belgijos, Kipro ir kitų šalių. Tituluotų teisėjų sąraše yra ir lietuvių – Lietuvos kinologų draugijos prezidentė Ramunė Kazlauskaitė bei jaunųjų vedlių teisėjos Diana Jurkuvienė ir Goda Jurgilaitė.

„Keturkojai šio tarptautinio renginio dalyviai varžysis ne tik su savo veislės atstovais, bet ir susirungs dėl gražiausio parodos šuns titulo. Bus išrinktas ir gražiausias šuo veteranų, suaugusiųjų, jaunimo ir mažylių kategorijose“, – vardijo T.Biskaševskaja, ragindama kauniečius nepraleisti unikalios progos pamatyti vienoje vietoje 183 skirtingų veislių keturkojų gražuolių iš įvairių šalių.

Virginija Skučaitė, Kauno diena

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos