Prie „Žalgirio“ arenos įžiebta pirmoji Kalėdų eglė Kaune

Fotografo Andriaus Aleksandravičiaus Kalėdų eglutės ir papuošimų fotogalerija.

Kauniečiai šiemet anksčiau pradėjo ruoštis Kalėdoms. Sekmadienio vakarą prie „Žalgirio“ arenos sužibo pirmoji kalėdinė eglutė mieste.

Visą savaitgalį vyko intensyvūs pasiruošimo darbai: studentai pynė, rišo kiekvieną 12 metrų eglės detalę vien tam, kad miestiečiai išvystų pirmąją žiemos švenčių šauklę.

Žiba šerkšnu

„Jau antri metai tęsiame tradiciją ir „Žalgirio“ arenos lankytojus kviečiame pasigrožėti prieš didžiąsias metų šventes pasipuošusiomis arenos erdvėmis. Šiemet pirmieji Kaune, tikimės ir Lietuvoje, įžiebėme prie arenos Kalėdų eglutę, kad šventėmis džiaugtis ir dalintis geromis emocijomis pradėtume kuo anksčiau. Tai bus galima padaryti įėjus į eglutės vidų bei palikus ten kalėdinius linkėjimus“, – šventine nuotaika dalijosi „Žalgirio“ arenos rinkodaros vadovė Vilija Bulanavičienė.

Kalėdų eglę patikėta sukurti Kauno menininkei Jolantai Šmidtienei, kuri jau ne pirmus metus rūpinasi pagrindinės miesto eglės puošimu.

„Prieš dvejus metus Rotušės aikštėje buvo papuošta eglė, kuri žibėjo šerkšnu. Prie „Žalgirio“ arenos šiemet buvo sumontuota šios eglės dvynė“, – pasakojo idėjos autorė, menininkė J. Šmidtienė.

Anot J. Šmidtienės, „Žalgirio“ arenos aplinka nėra klasikinė, todėl norėjosi, kad ir eglė būtų moderni, nepaprasta, išsiskirtų iš visų kitų.

„Ji spindi lyg stiklas. Eglutę drąsiai galite vadinti šerkšno pasaka“, – sakė J. Šmidtienė.

Įgyvendinti menininkės sumanymą padėjo Kauno studentai, kurie plušėjo visą mėnesį. Iš pradžių jie rankomis pynė atskiras eglės detales, o tik savaitgalį jas visas sujungė į vientisą kūrinį.

Menininkė pasiūlė papuošti ir pačią „Žalgirio“ areną. Vidaus kolonos, lubos suspindo šerkšnu, atsirado didžiuliai kalėdiniai medeliai.

„Norėjome, kad ir viduje žmonės jaustų Kalėdų dvasią, būtų jaukiau, šilčiau“, – detales atskleidė menininkė.

Kviečia švęsti

Šiemet „Žalgirio“ arena ir vėl kviečia mažuosius į šerkšno šalimi virtusį arenos amfiteatrą, kuriame jų lauks kalėdinės muzikinės pasakos su įvairiais personažais ir, žinoma, Kalėdų Seneliu.

Nuo gruodžio 8 dienos „Žalgirio“ arenos amfiteatre vyks nuotaikingi muzikiniai „Raganiukės“ teatro spektakliai, skirti mažiems ir dideliems, ieškantiems kalėdinio stebuklo ir pasakos.

Spektakliuose pamatysite Kalėdų Senį ir jo ištikimą draugą Sniego senį, tris paršiukus ir klastūną vilką, gudrųjį Batuotą katiną su savo šeimininku Lauciumi ir dar daugybę kitų spalvingų personažų.

Spektakliuose pasakojamos istorijos parodys vaikams, kad tokios asmeninės savybės kaip darbštumas, ryžtingumas, pagarba tampa pranašumu gyvenime. Šventinių programų pabaigoje lauks įvairiausios staigmenos, o Kalėdų Senelis tradiciškai dalins vaikams dovanėles.

Suaugusieji arenos lankytojai su šeimynomis ir draugais šiemet kviečiami arenoje sutikti Naujuosius metus su garsiausiu ABBA šou pasaulyje, Gyčiu Paškevičiumi ir šventiniais fejerverkais, po kurių bus galimybė šventę pratęsti iki ryto arenos restorane „14 10“, skambant geriausiems 80-ųjų ir 90-ųjų hitams.

Vilija Žukaitytė, Kauno diena

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos