Gimtadienį švenčianti „Žalgirio“ arena dar plačiau atvėrė duris (FOTO)

Gimtadienio Foto galeriją rasite paspaudę čia.

Šeštadienį, rugpjūčio 18-ąją, Kauno „Žalgirio" arena švenčia vienerių metų gimtadienį. Šia proga kauniečiai ir miesto svečiai buvo kviečiami į Atvirų durų dieną.

Vidurdienį iškilmingame šventės atidaryme dalyvavo Kauno valdžios, verslo, meno atstovai. Jiems buvo pristatyta vaizdo medžiaga apie arenos statybą, įdomiausius pirmų veiklos metų faktus.

Arenos direktorė Angelė Dementavičiūtė padėkojo areną valdančiam kolektyvui už kūrybingumą ir entuziazmą, taip pat visiems prisidėjusiems prie arenos iškilimo.

Arenos projekto autoriaus Eugenijaus Miliūno, kuris negalėjo dalyvauti renginyje dėl bėdų su sveikata, architektų studijos atstovas Aurimas Ramanauskas pranešė, kad jau sukurta arenos užrašo vizija. „Bandėme sujungti dvi priešybes: ieškoti santykio su statinio architektūra ir nauja energija, kurios miestiečiai labai laukia“, – sakė A.Ramanauskas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas sakė, kad miestas gali didžiuotis turėdamas tokią modernią areną. „Dešimt metų vyko diskusijos, ar didelė salė bus užpildyta žiūrovais, ar tikslinga ją statyti. Per metus arenoje surengta daug renginių, ir ne bet kokių, o anšlaginių“, – pastebėjo meras.

Kauno „Žalgirio“ klubo savininkas Vladimiras Romanovas pabrėžė krepšinio komandos svarbą miestui. „„Žalgiris“ yra mūsų protėvių palikimas ir nuo mūsų priklauso, ar mes išsaugosime šį simbolį. Tai – vienintelis simbolis, kuris gyvuoja nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikų. „Žalgirio“ arena pripažinta geriausia Eurolygoje pagal žiūrovų lankomumą praėjusį sezoną. Tos dvasios, kuri gyvena šioje arenoje, negalime prarasti. Tikimės, kad ir ateinantį sezoną čia „Žalgiris“ jausis kaip nepalaužiamoje tvirtovėje“, – kalbėjo V.Romanovas.

Kauniečiai džiaugėsi turėdami gerą progą susipažinti arenos užkulisiais. „Atėjau su 11 metų sūnumi Mindaugu. Apžiūrėjome areną, dabar plaukiosime baidarėmis. Organizatoriai sukūrė puikią šventę kauniečiams“, – šypsojosi Virginija Padegimaitė.

Šventinėje programoje, kuri prasidėjo 13 val. ir tęsėsi iki pat vakaro, numatyta daugybė renginių.

Programa:

Informacinis filmas apie „Žalgirio" areną, kuris bus rodomas arenos didžiojoje salėje viso renginio metu.

Paroda „„Žalgirio“ arenos projekto istorija". Eugenijaus Miliūno studijos ekspozicijoje – arenos projekto eiga nuo konkursinio varianto Kalniečių parke iki realizacijos Nemuno saloje.

Nemokamos ekskursijos po „Žalgirio" arenos užkulisius. Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro profesionalūs gidai kvies į ekskursijas 14, 15, 16 ir 17 val. Šventės dieną atvykusieji į areną prašomi registruotis.

Kauno „Žalgirio" ir oficialaus fanų klubo „Žalioji mirtis“ krepšinio pramogos. Krepšinio žaidimai vyks 13.30 val., 15 val. ir 16.30 val. Žaidimuose dalyvaus žalgiriečiai Vytenis Lipkevičius, Adas Juškevičius ir Tadas Klimavičius. Registracija į žaidimus vyks šventės dieną. Žaidėjų lauks „Žalgirio“ prizai. Visos šventės metu galimybė pabendrauti su „Žaliosios mirties“ fanais, sužinoti, kaip galima dar aistringiau palaikyti „Žalgirį“.

Irenos Mikuličiūtės dailės studijos organizuojamas piešinių konkursas „Mano svajonių arena". Piešinių konkursas vyks nuo 13 iki 17 val. (dalyvių amžius neribojamas, visos priemonės piešimui bus suteiktos). Komisija, susidedanti iš profesionalių dailininkų bei architektų (komisijoje dalyvaus ISM Ekonomikos ir vadybos universiteto doc. Edmundas Brazauskas – tapytojas, kūrybingumo studijos vadovas), nugalėtojus rinks 17 val. Jų vardai bei darbai bus paskelbti arenos internetinėje svetainėje, dienraštyje „Kauno diena“.

„Kalnapilio„ baras ir paskaitos „Alaus istorija ir rūšys“. Paskaitos vyks 14 ir 16 val. Norintieji prašomi registruotis šventės dieną atvykus į areną.

Plaukimas baidarėmis aplink „Žalgirio" areną. Vyks nuolat viso renginio metu. Norintieji prašomi registruotis šventės dieną atvykus į areną. Plaukimo kaina – 5 Lt, organizuoja www.robis.lt.

Jaunųjų atlikėjų bei grupių pasirodymai arenos amfiteatre. Koncertai vyks nuo 13.30 iki 18 val. Amfiteatro scenoje išvysite: Andrių ir grupę „Pėdsakai“, „Movo“, „Second Riot", „Stiffer“, atlikėją Gabrielę Goštautaitę, Aistę Tomkevičiūtę, Kęstutį Bobiną, Austėją Lašinskaitę.

Pažintinės šiaurietiškojo ėjimo pamokos vyks 14, 15, 16 ir 17 val. Norintieji prašomi registruotis šventės dieną atvykus į areną.

Besivaišinantiems „Žalgirio" arenos restorane – nemokami gimtadienio saldumynai.

Viso renginio metu pirmą kartą bus prekiaujama „Žalgirio" arenos suvenyrika.

Karštas lotyniškų ritmų vakaras arenos restorano terasoje „Viva la fiesta @ 1410 terasa" su specialiai gimtadienio proga sukurtais egzotiniais kokteiliais. Susirinkusiuosius linksmins Federico Manzanares (Argentina) – vokalas, Motiejus Bazaras – pianinas, Liutauras Janusaitis – fleita, saksofonas, perkusija. Čia pat bus galima paragauti šventiškų tortilijų. Pradžia – 19 val., įėjimas nemokamas.

Saulius Tvirbutas, Kauno diena

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos