Kaune nugriaudėjo roko dievų „Red Hot Chili Peppers“ koncertas

Artūro Morozovo foto galeriją rasite čia.

Šeštadienio vakarą Kauno Žalgirio arena tiesiog kaito nuo aistrų ir džiaugsmo. Viso pasaulio melomanų širdis pavergusi roko grupė „Red Hot Chili Peppers“ surengė savo pirmąjį koncertą Lietuvoje.

Emocijų ir energijos užtaisas

Publika laukdama savo numylėtinių „Žalgirio“ arenoje sukūrė neapsakomą atmosferą. Kelių žiūrovų užvesti, likusi minia sukėlė audringą bangą. Plojimai kas minutę vis garsėjo.

Muzikantų ketveriukei pasirodžius scenoje, areną sudrebino euforijos apimtų gerbėjų šūksniai. Daugiau nei 14 tūkstančių žmonių minia tiesiog ošė iš džiaugsmo. Vos pirmuosius akordus išgirdę žiūrovai sukėlė kurtinantį triukšmą ir ėmė šokti pagal rokerių muziką.

Į sceną įžengus grupės vokalistui Anthony Kiedis ir po jo sveikinimo žodžių lietuvių kalba – „Labas Lietuva“ – publika tiesiog pamišo. „Žalgirio“ arenoje susirinkę žmonės negailėdami balsų klykė, trypė.

Amerikiečiai rokeriai negailėjo jėgų. Energija trykštančią publiką jie džiugino ne tik savo naujausiais kūriniais, bet ir klasika tapusiais hitais: „Californication“, Otherside“, „By the Way“. Publika visame pasaulyje gerai žinomas dainas traukė kartu su atlikėjais.

„Red Hot Chili Peppers“ užkūrė tokią ugnį „Žalgirio“ arenoje, kad jau po pirmųjų dainų grupės nariai metė šalin marškinėlius. Temperatūra arenoje po kiekvienos dainos tik augo.

Priešais sceną šokinėjantys gerbėjai atrodė tarsi būtų buvę po gero dušo – visų veidais žliaugė prakaitas.

Nemažai grupės gerbėjų į koncertą pirko sėdimus bilietus, tačiau šioje pozoje jie išbuvo ne ilgai. Jau nuo pirmųjų dainos akordų visa publika atsistojo ir šėlo iki koncerto pabaigos.

Išsireikalavo pratęsimo

Atlikę paskutines, bet ne prasčiausias dainas „Californication“ ir „Be the Way“, kolektyvo nariai paliko sceną, pažadėdami, kad būtinai dar grįš.

Įsiaudrinę žiūrovai nė neketino palikti arenos. Garsūs plojimai ir klyksmai truko turbūt porą minučių, kol į sceną vienas paskui kitą grįžo kolektyvo nariai. Kurtinantis triukšmas tikriausiai girdėjosi ne tik arenoje, bet ir už jos ribų, todėl rokeristams neliko kito pasirinkimo, kaip tik grįžti ant scenos.

Pirmasis grįžo būgnininkas Chadas Smithas. Laukdamas kitų kolektyvo narių, būgnų virtuozas linksmino publika atlikinėdamas įvairiausius triukus su lazdelėmis. Tačiau bosisto Michaelio Balzary sugrįžimas publikai imponavo labiau – į sceną jis atėjo ne kojomis, o ant rankų.

Žinoma, labiausiai žiūrovai laukė savo numylėtinio A.Kiedis.

„Red Hot Chili Peppers“ atsidėkodama žiūrovams už nuostabų vakarą, papildomai atliko dar keturias dainas.

Padarė gerą apšilimą

Amerikos žvaigždes apšildė į muzikos padanges sparčiai kylanti britų indie roko grupė „The Vaccines“. Muzikantai iš Londono be didesnių pastangų žiūrovams „įkrovė“ energijos – jau grojant pirmąsias dainas publika ėmė šokinėti ir kelti karštį.

„Lietuvoje esame pirmą kartą, bet mums labai patinka Lietuva“, – į žiūrovus kreipėsi grupės vokalistas.

Tikriausiai kiekvienas atlikėjas būtų pavydėjęs publikos reakcijos, nes po gražių žodžių apie Lietuvą, minia trypė ir garsiai plojimais atsidėkojo „The Vaccines“ kolektyvui.

Lietuvoje jautėsi kaip namie

Charizmatiškieji muzikantai lietuvių publikai liko neabejingi. Ne tik dėl energijos ir šypsenų, bet ir todėl, kad gerbėjai rodė išskirtinį dėmesį savo dievaičiams ir ypač jų vokalistui Anthony Kiedžiui. Muzikantas ypatingas ne tik dėl vokalinių sugebėjimų, bet ir dėl savo kilmės, kuri yra lietuviška.

Neatsiejama atlikėjo įvaizdžio dalis – ūsai, todėl grupės mylėtojai, norėdami muzikantams sukurti kuo jaukesnę atmosferą, paruošė malonią staigmeną. Vos ant scenos užlipęs muzikantas plačiai nusišypsojo – į dainininką žvelgė milžiniška minia ūsuotų veidų.

„Ačiū Jums už tokį šiltą priėmimą“, – atsidėkodamas publikai sakė grupės vokalistas Anthony Kiedis.

Akcijos iniciatoriai – patys grupės gerbėjai. Idėjos autorė Giedrė Kesiūnaitė pati savo lėšomis išspausdino šešis tūkstančius popierinių ūsų, kuriuos žiūrovai prisiklijavo ant veido. Ūsus dalino arenos darbuotojai.

1983 metais susikūrusi amerikiečių roko kolektyvas „Red Hot Chili Perpers“ laikoma vienu sėkmingiausių visų laikų muzikos kolektyvų. Per visą gyvavimo laikotarpį muzikantai įrašė dešimt studijinių albumų, kurių kopijų visame pasaulyje pardavė daugiau kaip 80 milijonų. Amerikiečiai laimėjo gausybę muzikinių apdovanojimų, tarp kurių – net septynios „Grammy“ statulėlės.

„Žalgirio“ arenoje vykęs koncertas yra vienas iš grupės pasirodymų, įtraukų į pasaulinį turą „I‘m With You Tour“.

Vilija Žukaitytė, Kauno diena

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos