M. Mansonas per koncertą Kaune pasijuto kaip pragare

Artūro Morozovo nuotraukų galeriją rasite čia.

Antradienio vakarą į Kauną rinkosi ekstravagantiško amerikiečių muzikanto Marilyn Mansono gerbėjai. „Žalgirio" arenoje nugriaudėjo vienintelis jo koncertas Baltijos šalyse, įtrauktas į pasaulinį turą „Hey Cruel World…Tour“.

Dovana publikai – prakaituotos šluostės

„Čia labai karšta, spėju, mes tikrai patekome į pragarą“, – pajuokavo dainininkas, scenoje nuolat šluostęsis prakaitą. Panaudotas šluostes jis kaskart mesdavo į publiką.

„Manau, kad žmonės bijo, jog jus apsėsiu. Bet aš tik noriu jus mylėti“, – tikino M.Mansonas. Jis dažnai kartojo žodį „Lietuva“, beveik per kiekvieną dainą pritūpdavo ant scenos krašto ir lietė ištiestas į jį rankas.

Gavęs dovanų gėlę, dainuodamas įsidėjo ją į tarpkojį ir glostė. Vėliau žiedą numetė atgal į publiką. Viso koncerto metu jis nenustigo scenoje: zujo po ją, vis nusviesdavo mikrofono stovą, kartais netgi permesdamas jį per petį. Tačiau stovas akimirksniu scenos darbuotojų būdavo pastatomas į šalį, kad nesipainiotų atlikėjams po kojų.

Amerikietis nuolat žaidė ir su mikrofonu. Prie jo buvo pritaisomas tai prožektorius, tai peilio ašmenys.

M.Mansonas kelis kartus keitė galvos apdangalus: dėvėjo ir skrybėlę, ir diskotekos kamuolį primenantį šalmą. Į sceną buvo išsivilkęs netgi sakyklą, joje stovėdamas plėšė knygą, tikriausiai vaizduodamas Bibliją.

Arčiausiai scenos stovėjusiems žiūrovams teko paragauti ir dūmų, kuriuos M.Mansonas leido iš specialios žarnos, ją vis nukreipdamas tai aukštyn, tai į šonus, tai į publiką. Per pasirodymą lijo ir blizgančiais konfeti.

Agitavo neiti į koncertą

Šėlstantiems gerbėjams M.Mansonas padovanojo ne tik naujausius, bet ir jau gerai žinomus hitus, tokius kaip „Sweet Dreams (Are Made of This)“, „The Beautiful People“, „The Dope Show“, „Rock Is Dead“, „Disposable Teens“, „mOBSCENE“ ar „Personal Jesus“.

Koncertas sulaukė didelio dėmesio ne tik iš gerbėjų. Dėl atvykstančios juodojo roko žvaigždės sujudo ir Lietuvos nacionalinė egzorcistų asociacija. Ji kreipėsi į Kauno savivaldybę, Seimo pirmininkę, kultūros ministrą ir ragino „imtis visų įmanomų priemonių, kad Lietuvos visuomenė,
ypač vaikai ir nepilnamečiai, būtų apsaugoti nuo neigiamo šios muzikos poveikio“. Anot egzorcistų, amerikietis yra Šėtono bažnyčios šventikas.

Koncerto vakarą pasipriešinimo atlikėjui ir jo grupei estafetę perėmė krikščioniška organizacija „Marijos legionas“. Jos atstovai netoli arenos, prie perėjos per Karaliaus Mindaugo prospektą surengė piketą. Savo nuogąstavimus dėl roko žvaigždės ir jo muzikos pragaištingo poveikio jaunimui aktyvistai reiškė per garsiakalbius.

„Mažai jaunimui apšvietimo, kokia čia grupė atvažiavo. Dėl jos galim daug jaunuolių netekti. O susigrąžinti jų sieloms reikėtų rimtų egzorcistų“, – nerimavo viena piketuotojų Valerija. Tačiau į renginį susiruošusiems jaunuoliams tokie postringavimai buvo nė motais. „Dabar aš dar labiau noriu eiti į koncertą“, – iš perspėjimų tik juokėsi vienas vaikinas.

Jo draugė kvatojo, kad ši akcija gali būti viena įspūdingiausių dar neprasidėjusio koncerto akimirkų. „Grįžusi apie šitą apšildančią grupę prie perėjos būtinai parašysiu į „Facebook’ą" “, – kikendama pakeliui į areną žadėjo mergina.

Prie pat tiltelių, vedančių į Nemuno salą, renginio dalyvius aktyvistai apdalijo skrajutėmis su citatomis iš Šventojo Rašto.

Akį traukė žiūrovų apranga

Koncertuojant tikrajai apšildančiajai grupei „Rebelheart“, vieni susirinkusieji iš karto numojo ranka į barą ir kratė galvas kartu su grupės vokalistu DariumI MockumI. Kiti gi mėgavosi fotografų ir operatorių dėmesiu. Ne vienas renginio dalyvis savo apranga ir makiažu prilygo beveik pačiam M.Mansonui. Buvo ir tokių, kurie pasirinko Jėzaus ar buvusios M.Mansono žmonos Ditos von Teese įvaizdį.

Kai kurie žiūrovai, nužvelgdami itin kruopščiai ir atsakingai koncertui pasirengusius gerbėjus, neslėpė nuostabos. „Visi čia atrodo kaip vampyrai“, – prunkštė eilėje prie baro laukusi mergina.

Kaip ištikimas M.Mansono gerbėjas netoli scenos amerikiečio ir jo grupės koncerto laukė ir operos dainininkas Merūnas Vitulskis su žmona Erika. Jis teigė, kad M.Mansonu susižavėjo dar besimokydamas mokykloje. „Dabar esu kitoje barikadų pusėje, – pripažino Merūnas, nes jo ir M.Mansono pasirinktų muzikos stilių niekaip nepavadinsi artimais. – Bet man įdomu pažiūrėti, ką toks pasaulinio lygio atlikėjas parodys ant scenos“.

Patenkinti, bet tikėjosi įspūdingesnio šou

Pasibaigus koncertui vieni skirstėsi niūniuodami labiausiai įsiminusias dainas, kiti dalijosi įspūdžiais. „Viskas labai patiko, išskyrus tai, kad nebuvo šou“, – sakė vilnietė Gerda. Jai iš dalies pritarė kaunietis Vilius: „Dainavimui jokių priekaištų neturiu, bet tikėjausi įspūdingesnio reginio“.

Tačiau gavusieji progą paliesti M.Mansoną apie jo pasirodymą negalėjo pasakyti nė vieno blogo žodžio. „Man svarbiausia, kad jį pamačiau gyvai, galėjau jį paliesti“, – nuo įspūdžių svaigo kaunietis Karolis.

Amerikietis M.Mansonas, kurio tikrasis vardas Brianas Warneris, per visą savo karjerą pardavė per 50 mln. įrašų.

Jurgita Šakienė, Kauno diena

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos