O.Gazmanovas linksmas dainas kuria kai būna liūdna

Rusijos atlikėjas Olegas Gazmanovas ruošiasi netrukus Lietuvoje vyksiančioms gastrolėms. Balandžio 13-ąją žvaigždė koncertuos Kauno „Žalgirio“ arenoje. 60-metį pernai atšventęs atlikėjas davė interviu portalui kaunodiena.

— Scenoje jūs jau daugelį metų, tačiau vis dar stebinate savo pasirodymais, sportiškumu. Kuo šįkart nustebinsite savo gerbėjus Lietuvoje?

— Dainuoju jau daugiau nei keturiasdešimt metų, tačiau populiariojoje scenoje esu kiek daugiau nei dvidešimtmetį. Dėl to džiaugiuosi. Lietuvoje klausytojai išgirs ir gerai žinomas, ir naujas dainas. Koncertuoti Baltijos šalyse visada labai smagu. Daina „Baltijos krantas“ man primena vaikystę, atgaivina gražius prisiminimus.
Tikiuosi, kad į koncertus ateis tie, kuriems pažįstamos mano dainos, ir tie, kurie dar nebuvo mano koncertuose. Pažadu nustebinti.

— Sukūrėte labai daug skirtingų dainų, tarp kurių „Mama“ („Mama“), „Nochnaja babočka“ („Naktinis drugelis“), „A ja devušek liubliu“ („O aš mergaites myliu“). Kuri jums labiausiai patinka?

— Su malonumu atlieku visas savo dainas. Juk jei jos man nepatiktų, nebūčiau jų parašęs. Kiekviena daina man yra kažkuo miela ir sava. Jei mano sukurtos dainos patinka klausytojams, vadinasi, sekasi.

— Minėjote, kad linksmas dainas rašote tada, kai jums liūdna. Tai tarsi būdas įveikti likimo siunčiamus išbandymus. Ar daug tokių išbandymų pasitaikė jūsų gyvenime?

— Kaip ir visiems. Juk gyvenime pasitaiko visko. Tačiau linksmas dainas rašau ne tik tada, kai liūdna.

— Jaunystės metais užsiiminėjote sportine gimnastika, tapote šios sporto šakos profesionalu. Kažkada svajojote tapti olimpiniu čempionu. Ar niekada neteko gailėtis, kad tapote garsiu dainininku, o ne sportininku?

— Tiesą pasakius, nesigailiu nieko. Vaikystėje galima svajoti tapti kosmonautu, gydytoju. Kuo tik nori. Tačiau gyvenime susiklosto savaip. Būti atlikėju, prodiuseriu, poetu buvo ir yra mano tikslas.

— O ar šiuo metu sportuojate?

— Taip. Mėgstu ir futbolą pažaisti, ir paslidinėti.

— Ne paslaptis, kad populiariems atlikėjams dažnai tenka susitaikyti su įkyrių gerbėjų dėmesiu. Galbūt galite papasakoti kokią nors įsimintiną istoriją?

— Taip (juokiasi – red.past.). Visko buvo, tačiau itin gerai prisimenu vieną istoriją. Kartą atlikau dainą, kurioje minimas moteriškas vardas Svieta. Tas koncertas vyko Sankt Peterburge. Galvoje tikrai neturėjau konkrečios moters. Gerai prisimenu, kad koncerto metu prie scenos šėlo kelios garbaus amžiaus moterys. Vėliau į užkulisius man atnešė gėlių ir pasakė, kad jas perduoda moteris, apie kurią buvo ta daina. Keista situacija.

— Dalyvavote televizijos projekte „Tancy na ldu“ („Šokiai ant ledo“). Galbūt po to pradėjote dažniau čiuožinėti su pačiūžomis?

— Dailiajame čiuožime galima labai greitai susižeisti. Esu pripratęs prie kiek kitokių sporto šakų, nors ten pravertė sugebėjimas atlikti akrobatinius triukus. Tiesa, visai neseniai su vaikais buvau pačiuožinėti. Pasirodo, daug ko išmokau per projektą, nes vaikai nustebo.

— Kas šiandien jus džiugina?

— Laikas, praleistas su šeima, artimaisiais, muzika, kūryba. Ir, be abejonės, tai, jog ir sulaukęs tokio amžiaus puikiai jaučiuosi, galiu sportuoti,
daryti tai, kas man patinka.

— Ačiū už pokalbį.

— Dėkoju. Iki susitikimo koncerte.

Dainininkas O.Gazmanovas per daugelį metų scenoje buvo įvertintas svarbiais Rusijos apdovanojimais: 1995 m. jam buvo suteiktas Rusijos nusipelniusio artisto vardas, 2001 m. – Rusijos liaudies artisto statusas, 2006 m. – Garbės ordino kavalieriaus titulas. Muzikantas net 15 kartų tapo festivalio “Pesnia Goda” („Metų daina“) laureatu, 7 kartus laimėjo Rusijos nacionalinį apdovanojimą “Ovacija”. 1992 m. O.Gazmanovas tapo Monake vykusios “The World Music Awards” ceremonijos laureatu (kategorijoje “Best Selling Russian Artist of the Year”).

Karolina Marcinkevičiūtė, Kauno diena

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos