Grandų akistatoje – kovingumą pademonstravusio „Žalgirio“ pergalė

Rungtynių akimirkas rasite čia.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) – ilgai laukta grandų akistata. Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ pirmą kartą stojo į dvikovą naujojoje Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Nors sostinės ekipa puikiai pradėjo susitikimą ir buvo įgijusi net 18 taškų persvarą, neeilinį kovingumą pademonstravę žalgiriečiai nepalūžo ir sugebėjo švęsti įspūdingą pergalę 86:81.

Prieš dvikovą

Šį sezoną abiejų komandų keliai buvo susitikę tik kartą. Sausio 7-ąją sostinėje vykusiame mače kauniečiai užtikrintai pranoko savo varžovus 82:72.

19 pergalių iškovoję ir kartą suklupę šalies čempionai tvirtai pirmauja LKL turnyro lentelėje ir praktiškai yra užsitikrinę pirmąją poziciją reguliariajame čempionate. „Lietuvos rytas“ savo sąskaitoje turi 18 pergalių bei tris pralaimėjimus ir rikiuojasi antras.

Nors šios dvikovos baigtis esminių permainų turnyro lentelėje nepadarys, galima beveik neabejoti, kad ant parketo sirgaliai išvys nuožmią ir žūtbūtinę kovą. Abu klubai sieks reabilituotis už paskutinėse LKL rungtynėse patirtas netikėtas nesėkmes. „Lietuvos rytas“ savų sirgalių akivaizdoje kapituliavo prieš vos aštuntąją vietą čempionate užimantį „Kėdainių-Triobet“ klubą, tuo tarpu Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai netikėtai svečiuose nusileido „Šiauliams“.

Vilniečiams šis mačas – paskutinės rungtynės reguliariajame sezone.

Prieš pat dvikovą kauniečiai liko be amerikiečių. Čiurnos traumą patyręs Sonny Weemsas iškeliavo į JAV, o jo tautietis DeJuanas Collinsas už draudžiamų preparatų naudojimą buvo suspenduotas trims mėnesiams.

Savo ruožtu, nuostolių turėjo ir svečiai. Paskutinėse LKL rungtynėse prieš kėdainiečius kojos traumą patyrė „Lietuvos ryto“ legionierius iš JAV Lawrence‘as Robertsas. Nors sostinės ekipos treneriai vylėsi, kad amerikietis galės šiandien išbėgt į aikštę, puolėjas komandos žaidimą stebėjo nuo atsarginių suolelio.

Rungtynės

Kauniečiai rungtynes pradėjo tokia startine sudėtimi: Mantas Kalnietis, Tomas Delininkaitis, Dainius Šalenga, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas.

„Lietuvos rytas“: Aleksandras Rašičius, Renaldas Seibutis, Mindaugas Katelynas, Artūras Jomantas, Jonas Valančiūnas.

Mačą tolimu taikliu metimu pradėjo M.Katelynas. Aktyviai susitikimą pradėję svečiai pirmosiomis minutėmis išlaikė iniciatyvą, tačiau atitrūkti A.Trifunovičiaus auklėtiniai vilniečiams neleido. Pirmosiomis minutėmis „Lietuvos rytas“ stengėsi žaisti per J.Valančiūną, tačiau jaunam vidurio puolėjui įveikti R.Javtoko sieną sekėsi sunkiai. Sužaidus pusę kėlinio – 9:7 priekyje „Lietuvos rytas“.

Kauniečių puolimas pradėjo strigti, o atkarpą 10:0 laimėję svečiai grėsmingai atitrūko – 19:10. „Juoda“ žalgiriečių atkarpa tęsėsi. Tyrese’o Rice’o dvitaškis bei Vilmanto Dilio tritaškis ir „Lietuvos ryto“ persvara 24:10. Kėlinio pabaigoje šeimininkų sirgalių nuotaikas pataisė kapitonas Paulius Jankūnas. Po pirmojo kėlinio vilniečiai priekyje 24:12.

Pirmoje rungtynių pusėje kauniečiams niekaip nepavyko išspręsti T.Rice’o mįslės. Ant atsarginių suolo dvikovą pradėjęs amerikietis gerokai pagyvino svečių žaidimą, o taiklūs jo metimai šeimininkus varė į neviltį. Antrojo kėlinio viduryje sostinės klubo pranašumas – 35:20.

Vilniečiams turint 17 taškų persvarą (39:22) iš tos pačios vietos du tritaškius pataikė ir visus žiūrovus iš savo vietų pakėlė M.Kalnietis. Tritaškių krušą pratęsė Tomas Delininkaitis ir dar kartą tolimą metimą įsmeigęs M.Kalnietis. „Žalgiris“ pradėjo alsuoti vilniečiams į nugaras – 34:38.

Vis dėlto pasivyti Aleksandro Džikičiaus vadovaujamos ekipos nepavyko. „Lietuvos rytas“ vėl truktelėjo į priekį, o kėlinį tritaškiu užbaigė M.Katelynas – 48:36.

Pirmojoje rungtynių pusėje į akis krito gerokai geresnė vilniečių kova dėl atšokusių kamuolių. Iki pertraukos „Lietuvos rytas“ atkovojo 19 kamuolių, kai tuo tarpu šeimininkai – 8. Pagal rezultatyvius perdavimus svečiai priekyje – 14:7. Be to, iki pertraukos „Lietuvos rytas“ net 60 proc. taiklumu pataikė tritaškius (6 iš 10).

Trečiajame kėlinyje žalgiriečių spurtą bandė inicijuoti fantastiškai iš toli šiose rungtynėse metęs M.Kalnietis bei solidžiai rungtyniavęs veteranas D.Šalenga. Vis dėlto abiejų jų pastangas niekais vertė labai gerai rungtyniavęs M.Katelynas. Įpusėjus trečiam kėlinukui – 49:56.

Antpuolis galiausiai pavyksta. D.Šalenga smeigė tritaškį ir sumažino atsilikimą iki 2 taškų (54:56). Po varžovų krepšiu pražangą gavo J.Valančiūnas, o M.Kalnietis atsilikimą sumažino iki minimumo (55:56). Galiausiai M.Rakovičius baudų metimu išlygino rezultatą – 58:58.

Baigiantis trečiam kėliniui M.Kalniečiui taikliu metimu buvo pavykę pirmą kartą šiose rungtynėse rezultatą persverti (62:61), tačiau T.Rice’as vėl pataikė du kartus ir sugrąžino savo ekipai pranašumą – 65:62.

Žalgiriečiai ilgai buvo besivejančių vaidmenyje, tačiau juos gelbėjo taiklūs tolimi metimai. Po M.Popovičiaus ir D.Šalengos taiklių dūrių bei kroato rezultatyvaus prasiveržimo svečių pranašumas vėl aptirpo iki taško – 70:71. Iš labai toli pataikęs M.Popovičius išlygino rezultatą 73:73, tačiau perlaužti eigą vėl pritrūko šaltakraujiškumo – vilniečiai pataikė du metimus ir atitrūko.

Bet „Žalgiris“ kelti baltą vėliavą atsisakė. Didvyriškomis pastangomis kauniečiams eilinį kartą pavyko atsitiesti, o šeštą tritaškį pataikęs M.Kalnietis vėl persverė rezultatą šeimininkų naudai – 78:77. Po šio epizodo svečiai gerokai sutriko. Du taškus greitos atakos metu pelnė M.Kalnietis, iš po krepšio pataikė M.Rakovičius ir šeimininkai įgijo rekordinę persvarą 82:77. Vilniečius gelbėjo tik T.Rice’o individualus meistriškumas. Po jo metimo „Žalgirio“ pranašumas aptirpo iki 3 taškų, tačiau kitame aikštės gale puikiai suveikė buvusios Jugoslavijos krepšinio mokyklos auklėtinių M.Popovičiaus ir M.Rakovičiaus tandemas – 84:79. T.Rice’o dar du taškai (84:81).

Likus 9 sekundėms iki mačo pabaigos M.Rakovičius pataikė abu baudų metimus (86:81). „Lietuvos ryto“ ataka nesėkminga. Aleksandras Trifunovičius kelia kumščius į viršų – „Žalgirio“ arena triumfuoja 86:81.

„Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 86:81.

„Žalgiris“: M. Kalnietis 22 taškai, M. Popovičius ir D. Šalenga po 17

„Lietuvos rytas“: T. Rice’as 22, M. Katelynas 14, J. Valančiūnas 12.

Marius Bagdonas, Kauno diena

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos