Kontaktų mainai priviliojo būrį Kauno jaunimo

Trečiadienio vakarą Kaune, „Žalgirio“ arenoje, būriavosi keli šimtai pažinčių ieškančių jaunuolių ir verslo lyderių. Renginyje „Diena Media News kontaktų mainai“ dalyviams pavyko ne vienąkart sukirsti rankomis dėl tolimesnių susitikimų.

Renginio iniciatoriai, JAV gyvenantys lietuviai – pianistas Edvinas Minkštimas ir „HSBC Bank USA“ viceprezidentas Rokas Beresniovas – pasakojo, kad abu yra kauniečiai, mokęsi Juozo Naujalio muzikos gimnazijoje. Paradoksalu, tačiau gyvendami Lietuvoje vienas kito nepažinojo.

„Mes nesusipažinome, nors aš lankiau tą pačią menų gimnaziją. Prieš dvejus metus susipažinome Vašingtone, viename iš kontaktų mainų renginių. Pradėjome kartu bendrauti, draugauti, keistis idėjomis“, – pasakojo E.Minkštimas, aplink kurį viso renginio metu būriavosi jauni dalyviai.

R.Beresniovas džiaugėsi, kad Kaunas pateisino savo studentų miesto vardą. Kontaktų mainuose Kaune užsiregistravo 240 dalyvių, kurių dauguma buvo jaunimas.

„Buvo tikrai labai įspūdinga – iš tokios gausos žmonių visi buvo labai entuziastingi. Labai tikiuosi, kad kontaktų mainai bus organizuojami ir ateityje, galbūt net kas mėnesį“, – sakė jis.

Kauno rotušės ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius pasakojo, kad renginio metu atrado ne vieną kandidatą, norėjusį pasisemti lyderystės ir renginių režisūros patirties. Pašnekovas neslėpė, kad jaunimas buvo aktyvus ir netgi paprašė pasidalinti žiniomis atskiro susitikimo metu.

„Jaunimas domisi. Keli dalyviai patys pasisiūlė mane aplankyti, kad aš jiems suorganizuočiau užsiėmimą apie tai, kaip vesti renginius. Taip pat prašė surengti ekskursiją Kauno rotušėje. Aš jiems pažadėjau tai padaryti ir savo žodžio laikysiuosi“, – patikino K.Ignatavičius.

Pašnekovas pasakojo, kad jį sužavėjo jaunimo gebėjimas pateikti save kaip asmenybę – su pasididžiavimu pristatyti savo instituciją arba siekius, mokslų kryptį: „Kiekvieno jų akys žiba – jie siekia žinių. Problema tik ta, kad yra didelis būrys dalyvių, todėl su visais pabendrauti sunku. Tai yra puikus pirmas susipažinimas, o toliau norėtųsi bendrauti dalykiškai ir konkrečiai. Šį renginį galima vertinti tik kaip tęstinį projektą.“

Kauno technologijos universiteto studentė universiteto studentų atstovybės "BEST Kaunas“ prezidentė Agnė Velžaitė renginyje sakė siekianti surasti tinkamų kontaktų bei paskleisti savus: „Patogu, kai vienoje vietoje gali rasti daug žinomų, tikslinga veikla užsiimančių žmonių ir gana paprastai, tiesiog prie taurės vyno apsikeisti su jais kontaktais, sužinoti jų lūkesčius ir pasakyti savus.“

Pašnekovė tikino, kad didelė skirtingų sričių atstovų gausa jos neglumino ir dairytis naudingų kontaktų nesukliudė, esą profesijų įvairovė praplečia tiek asmenines, tiek organizacines galimybes: „Visus kontaktus galima pritaikyti, tik galbūt nebūtinai tą pačią akimirką.“

Vytauto Didžiojo universiteto rektorius Zigmas Lydeka sakė, kad kontaktų mainuose jaunimas pateisino savo gerąsias savybes. Jo teigimu, renginyje jaunimas nesiblaškė, o drąsiai priėjo prie juos dominančių žmonių ir bendravo.

„Kauno jaunimas turi gerą savybę užmegzti kontaktą, nebijoti. O kontaktų mainai suteikia galimybę tapti dar labiau atviriems, nes užmegzdami kontaktą mes visuomet drovimės, baiminamės neteisingai suformuluoti klausimą. Manau, šis renginys yra ir pragmatiškas, ir tam tikra prasme ugdo jaunimą“, – sakė Z.Lydeka.

Jis sakė neabejojantis, kad net trumpo pokalbio metu jauno žmogaus akyse galima perskaityti ambicijas. Pašnekovas taip pat pabrėžė, kad daug apie žmogaus ambicijas pasako jo klausimų formuluotė ir savęs pristatymas.

„Norint užmegzti dalykinį kontaktą pirmas prisistatymas yra būtinas. Man buvo labai miela, kai vos priėję žmonės aiškiai pasakė, kas tokie yra ir kuo užsiima. Tai parodo, kad jauni žmonės jau žino, kaip save pateikti“, – pasakojo jis.

Naujienų agentūros BNS direktorius Artūras Račas sakė per renginį surinkęs apie 20 vizitinių kortelių, tarp kurių gali būti ir ateityje naudingų. Anot jo, bendradarbiavimo galimybės su renginio metu pažintais dalyviais paaiškės tolimesnio bendravimo metu.

„Kadangi laiko mažai, su kai kuriais sutarėme, kad jie su manimi susisieks. Taip pat studentai pakvietė mane pas juos atvažiuoti, taigi tarsimės, kada bus galima tai padaryti. Patirčių buvo labai skirtingų“, – apie užmegztus ryšius pasakojo A.Račas.

Nors jis sakė nežinantis, kur kontaktų mainuose užmegztos pažintys nuves, tačiau neabejojo, kad dalyvavimas renginyje jaunimui suteikia pranašumą: „Bendrauti su žmogumi, kurį jau esi matęs, yra žymiai lengviau. Dabar, užuot pasakojęs, kas jis toks yra ir iš kur, žmogus gali pasakyti „Laba diena, mes matėmės kontaktų mainuose“. Ir aš viską žinosiu."

Lina Mrazauskaitė, Kauno diena
Nuotraukų ieškokite arenos Facebook grupėje.

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos