„Žalgirio“ arenoje – Šv.Valentino diena kitaip

Valdo Ruzgio nuotraukų galeriją rasite čia.

Vasario 14-ąją, Šv.Valentino dieną, Kauno arkivyskupija jau šeštus metus siūlo švęsti kitaip –atsigręžiant į tikrąsias vertybes, minint meilę ir šeimą. Šįmet ji nutarė žmones pakviesti į „Žalgirio“ areną.

Į šįvakar arenoje vykusį Šv.Valentino dienos renginį „Meilė kuria šeimą“ kvietimai buvo išgraibstyti akimirksniu.

„Iš pradžių kiek baugino didžiulė arenos erdvė, abejojome, ar tokia daugybė žmonių susidomės renginiu, visgi savotiškai alternatyviu, propaguojančiu šeimos vertybes, meilę ir tikėjimą, tačiau greitai abejones išsklaidė begalė skambučių. Nesitikėjome tokio antplūdžio“, – milžinišku susidomėjimu džiaugėsi šios šventės rengėja, Kauno arkivyskupijos sielovados programų koordinatorė Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė.

Paskelbus, kad registruojamos ir į šventę norinčiųjų atvykti grupės, tą pačią dieną užsiregistravo 23 tūkst. norinčiųjų, vėliau žmonių skaičius išaugo iki 30 tūkst. Informacija buvo platinama ir bažnytinėse parapijose, ir spaudoje, jau šeštus metus rengiama šventė taip pat turi ir savo gerbėjų ratą.

„Yra pora, kuri susipažino pirmajame Kauno arkivyskupijos rengiamame „Šv.Valentino diena kitaip“ renginyje, kuri dabar – jau šeima, skambino ir šįmet, nes ši šventė – ir jų pažinties paminėjimo diena“ – smagiais nutikimais dalijosi renginio koordinatorė ir svarstė, kur gi glūdi renginio, sutraukusio tokią daugybę žmonių, sėkmė.

„Meilė kuria šeimą“ – nemokamas renginys, o jame – plataus spektro programa: nuo klasikos iki roko, ir kiekvienas randa savo sielai artimą muziką ar žodžius, kuriais dalijosi žinomas televizijos veidas Rimas Šapauskas su žmona Lina, krepšininkas Marko Popovičius, kunigas Erastas Murauskas, solistas Tomas Ladiga su žmona Milda, Renata ir Darius Brazioniai, kurie prieš nepilnus metus įsivaikino du vaikus.

Į šventinį vakarą atskubėjo ir Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, Seimo pirmininkė Irena Degutienė, premjeras Andrius Kubilius, europarlamentaras Vytautas Landsbergis.

„Esu sužavėta tuo, kad galiu šiandien būti su jumis ir pasveikinti su Meilės diena – ne butaforine, o tikrąja, kuri yra amžina, nes mes esame susituokę, turime šeimas, vaikus, anūkus. Šiandien ne tik kaip Seimo pirmininkė, bet ir kaip žmona, mama, močiutė galiu pasakyti – nėra nieko brangiau gyvenime už šeimą, ji pati didžiausia vertybė, kokią Dievas davė žmogui“, – sakė I.Degutienė.

Prieš lipdami į sceną garsūs Lietuvos operos dainininkai Kristina Zmailaitė ir Edmundas Seilius taip pat pasidalijo savo patirtimi apie šeimą.

„Pirmiausiai turi būti darna, nes išgyventi ilgą ir gražų gyvenimą šeimoje yra menas, reikia mokėti prisitaikyti, atleisti, kartais – ir pabarti, bet, žinoma, nepiktai", – savo laimės receptu dalijosi K.Zmailaitė.

„Svarbiausia būti tolerantišku, pagalvoti, kaip tau brangus žmogus jausis vienoje ar kitoje situacijoje, taigi prieš sakant kažką pikto, reikėtų visada stabtelti ir dar kartą įvertinti, ar tai išties būtina. Pagalvoti, ar tie pikti žodžiai nieko nesugriaus, kad paskui nereikėtų gailėtis, nes šeima – tai dviejų protingų, subrendusių žmonių visuma, jos negalima padalyti į kelias dalis", – savo nuomonę išsakė aksominio balso savininkas E.Seilius.

Šventinį koncertą vedė charizmatiškoji aktorė Dalia Michelevičiūtė ir Vytauto Didžiojo universiteto Teologijos fakulteto dekanas Benas Ulevičius. Savo šokius ir dainas žiūrovams dovanojo Kauno šokio teatras „Aura“, dainininkas ir kompozitorius Linas Adomaitis, Burgundiškasis Kauno choras ir Danguolė Beinarytė, Kauno berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis“, patriotinio roko grupė „Thundertale“, vokalinis ansamblis „Acusto“, muzikinė kunigų grupė „Sacerdos“.

„Į šventę atkeliavome su visa šeima, kaip matome, daugeliui žmonių taip pat yra svarbi šeima, krikščioniškosios vertybės. Žmonės giliai širdyje turbūt visi trokšta Dievo pajautimo, ilgisi gražių santykių, darnios šeimos, pagaliau – ir prasmingų renginių, ši žmonių gausybė tik įrodo, kad dvasiniai žmonių poreikiai neišblėsę“, – kalbėjo į „Žalgirio“ areną atskubėjusi kauniečių Linos ir Algimanto Jakelių šeima.

Enrika Striogaitė, Kauno diena

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos