Kauno „Žalgiris“ sutriuškino Vilniaus „Sakalus“

Artūro Morozovo nuotraukų galerija čia.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo dešimtąją pergalę Lietuvos krepšinio
lygos (BEKO-LKL) čempionate. Pirmosiose šio savaitgalio rungtynėse žalgiriečiai nugalėjo Vilniaus „Sakalų“ komandą 97:61 (27:16, 29:22, 25:20, 16:13).

Šiandien „Žalgirio“ gretose nerungtyniavo šiek tiek sirguliuojantis bei Eurolygos rungtynėse Italijoje koją pasitempęs Marko Popovičius.

Taškų sąskaitą tolimu metimu atidarė svečiai, bet Paulius Jankūnas atsakė 7 taškais iš eilės (7:3). Robertas Javtokas įmetė du dvitaškius, o perėmęs kamuolį Vytenis Lipkevičius įdėjo jį krepšį – 14:6. Nepaisant Manto Kalniečio metimo iš vidutinio nuotolio, „Sakalai“ sugebėjo priartėti 14:16. Tai buvo iš esmės viskas, ką svečiai nuveikė per pirmąjį kėlinį. Aikštelėje pasirodęs Milovanas Rakovičius varžovus pavaišino dėjimu, iš viso surinko 6 taškus, Dainius Šalenga pridėjo tritaškį, DeJuanas Collinsas – dvi baudas ir po 10 minučių žaidimo „Žalgiris“ pirmavo 27:16.

Kauniečiai nemažino apsukų ir toliau. Reevesas Nelsonas atliko įspūdingą dėjimą, M.Rakovičius įmetė iš vidutinio nuotolio, o Tomas Delininkaitis įskraidino du tritaškius paeiliui (37:24). Mindaugui Kuzminskui ir Tadui Klimavičiui pridėjus po dvitaškį „Žalgirio“ pranašumas pasiekė 17 taškų – 41:24. „Sakalų“ veteranui Virginijui Sirvydžiui pelnius 5 taškus, tuo pačiu atsakė P.Jankūnas, o T.Delininkaičiui įmetus trečiąjį tritaškį ir M.Kuzminskui įveikus varžovą šeimininkai įgijo 20 taškų persvarą – 51:31. Penktąjį kamuolį atsikovojęs M.Kuzminskas pasižymėjo dar kartą, atletiškai sužaidęs taškus pelnė ir R.Nelsonas (55:33), tačiau svečiai sėkmingai užbaigė dvi paskutines antrojo kėlinio atakas ir įpusėjus rungtynėms „Žalgiris“ buvo priekyje 56:38.

Trečiąjį kėlinį kauniečiai pradėjo įmesdami 10 taškų be atsako. Po 4 taškus pelnė M.Rakovičius ir Sonny Weemsas, paskutinis pasižymėjęs iš savo komandos, bet pradžiuginęs žiūrovus „alley-oop“ dėjimu (66:38). Po 4 minučių tylos svečiai atrišo žalgiriečių krepšį ir sumažino atsilikimą 46:68. Antrojo trečiojo kėlinio dalyje M.Kuzminskas surinko 6 taškus iš eilės (74:49), T.Delininkaitis pataikė ketvirtąjį savo tritaškį, T.Klimavičius gražiai užbaigė ataką ir galiausiai M.Kuzminskas pelnė dar du taškus – 81:58.

Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas, kurį eiliniu dėjimu pradėjo M.Kuzminskas. Po V.Lipkevičiaus ir M.Kalniečio septintųjų rezultatyvių perdavimų dukart pasižymėjo T.Klimavičius (87:60). Prasiveržęs T.Delininkaitis pelnė dar 2 taškus, o T.Klimavičius pataisė netaiklų komandos draugo metimą. Rungtynes dviem dėjimais baigė M.Kuzminskas ir, nors žalgiriečiams nepavyko pelnyti šimtojo taško, žiūrovai iš „Žalgirio“ arenos skirstėsi puikios nuotaikos – „Sakalai“ įveikti 97:61.

Sekmadienį 19 val. kauniečiai „Žalgirio“ arenoje susitiks su Prienų „Rūdupio“ ekipa.

www.zalgiris.lt informacija

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos