„Žalgiris“ parodė charakterį, bet krito prieš Eurolygos vicečempionus

Artūro Morozovo nuotraukų galeriją rasite čia.

Kauno „Žalgirio“ arenoje pirmąsias Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynes žaidė Kauno „Žalgiris“ ir Tel Avivo „Maccabi“.

Charakterį pademonstravę kauniečiai antroje rungtynių pusėje sugebėjo atsitiesti, tačiau išplėšti pergalės neįstengė. „Maccabi“ šventė pergalę 84:76.

Davido Blatto treniruojami Eurolygos vicečempionai į laikinąją sostinę atvyko puikiai nusiteikę. Trijose lygose dalyvaujantys „Maccabi“ krepšininkai pastaruoju metu demonstruoja įspūdingą formą ir iškovojo 15 pergalių iš eilės.

Puikiais rezultatais šiais metais džiugina ir LKL čempionai. Kauniečiai laimėjo paskutinius aštuonis susitikimus.

Sezono pradžioje Izraelio komandą į pergales vedė Jordanas Farmaras, tačiau pasibaigus NBA lokautui amerikietis sugrįžo į tėvynę ir atstovauja Naujojo Džersio „Nets“ ekipai. Išvykus jam, lyderio naštą „Maccabi “ ekipoje dalinasi Keithas Langfordas, Devinas Smithas, Shawnas Jamesas ir Sofoklis Schortsanitis.

Kauno „Žalgiris“ rungtynes pradėjo tokia startine sudėtimi: Mantas Kalnietis, Dainius Šalenga, Sonny Weemsas, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas.

Mačą taikliu tolimu metimu pradėjo „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, dar du sykius pataikė Dainius Šalenga, tačiau pirmosiomis minutėmis savo lyderį turėjo ir „Maccabi“ ekipa. Lioras Eliyahu pataikė tris sykius iš vidutinio atstumo ir neleido kauniečiams atitrūkti – 7:6.

Nors prieš dvikovą buvo spėliojama, ar galės žaisti kojos skausmais neseniai skundęsis Demondas Malletas, įžaidėjas ne tik pradėjo rungtynes startinėje svečių sudėtyje, tačiau ir jau pirmajame kėlinyje pataikė du tolimus metimus. Po jų „Maccabi“ išsiveržė į priekį – 12:7.

Savo fenomenalią tritaškių seriją pratęsė „Žalgirio“ snaiperis Marko Popovičius. Vos tik aikštėje pasirodęs kroatas jau pirmuoju bandymu pataikė tolimą metimą. Tai buvo 33-iosios Eurolygos rungtynės iš eilės, kai M.Popovičius pataiko bent po vieną tritaškį.

Kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė Tel Avivo ekipa. Jau po pirmojo ketvirčio „Maccabi“ susikrovė 7 taškų persvarą – 23:16.

Pirmajame kėlinyje gynybos specialistu vadinamam Davidui Blattui pavyko rasti priešnuodžių prieš „Žalgirio“ atakų lyderį Sonny Weemsą. Amerikietis per pirmąsias dešimt minučių nepelnė nei taško.

Mačo pradžioje Aleksandro Trifunovičių į neviltį varė fantastiškas „Maccabi“ taiklumas. Per pirmasias 13 minučių žydai iš visų pozicijų metė 75 proc. taiklumu.

Prieš pat pertrauką DeJuanas Collinsas taikliu tritaškiu buvo sumažinęs deficitą iki 9 taškų, tačiau likus kelioms sekundėms „Maccabi“ veteranas Theo Papaloukas prasiveržė per visą aikštelę ir vėl persvarą padidino – 48:37.

Trečiajame ketvirtyje – nervų karas. Žalgiriečiai iš visų jėgų stengėsi deficitą sumažinti, tačiau „Maccabi“ laikėsi atkakliai – 46:54. Dainiaus Šalengos įkvėpti žalgiriečiai kilo į lemiamą šturmą. Po Marko Popovičiaus taiklių baudų metimų – 50:54.

Vis dėlto žydai iniciatyvos neatidavė. Keliuose epizoduose po krepšiu sėkmingai sužaidė Sofoklis Schortsanitis ir „Maccabi“ vėl atitrūko – 62:52.

Dar vienas „Žalgirio“ bandymas – 59:62. Kėlinį taikliu dvitaškiu užbaigė Milovanas Rakovičius – 61:64.

Ketvirtajame kėlinyje įtampa pasiekia apogėjų. „Žalgiris“ kelis kartus turi puikią progą išlyginti rezultatą, tačiau „Maccabi“ vis lydi sėkmė. Įpusėjus kėliniui svečiai priekyje – 68:66. Po Marko Popovičiaus tritaškio per rankas – 69:71.

Drama iki paskutinių sekundžių. Prasidėjus paskutinei minutei „Maccabi“ priekyje 79:74.

Vis dėlto perlaužti įvykių sau naudinga linkme žalgiriečiai neįstengė. „Maccabi“ šventė pirmąją pergalę – 84:76.

„Žalgiris“ – „Maccabi“ 76:84.

„Žalgiris“: M.Rakovičius 15 taškų, M.Popovičius 14, M.Kalnietis ir D.Collinsas po 10.

„Maccabi“: D.Malletas 15, E.Eliyahu 14, K.Langfordas 12.

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos