T.Cutugno Kaune prakalbo lietuviškai: moterys, jūs esat mano

Antradienio vakarą (2011 12 20) „Žalgirio“ areną užplūdo muzikos gerbėjai, išsiilgę itališkų dainų skambesio. Pasiklausyti Toto Cutugno susirinko daugiausiai vyresnio amžiaus publika, kurią italų estrados legendos dainos nukėlė į jaunystės dienas.

Nuo pat koncerto pradžios T.Cutugno šiltai bendravo su žiūrovais – dalijo bučinius gėles atnešusioms gerbėjoms ir retkarčiais prašnekdavo lietuviškai. „Labas vakaras, aš jus myliu“, „Moterys, moterys, jūs – mano“, – iš atlikėjo lūpų skriejo širdį šildantys lietuviški žodžiai. Į taktą linguojančius klausytojus jis vis kvietė dainuoti kartu.

Lietuvoje gastroles surengęs 68 metų dainininkas kartu su simfoniniu orkestru atliko garsiausius savo hitus, kuriuos iš pirmų akordų pažįsta milijonai gerbėjų visame pasaulyje: „L` Italiano“, „Solo Noi“, „Donna“, „Innamorati“, ir daugelį kitų.

T.Cutugno – vienas garsiausių Italijos dainininkų, dainų autorių ir kompozitorių. Jo tikrasis vardas yra Salvatore Cutugno. Būsimoji žvaigždė gimė nedideliame miestelyje Toskanoje. Už tai, kad mažasis Salvatore pasirinko muzikanto kelią, reikia dėkoti jo tėvui, grojusiam trimitu. Muzikos karjerą Toto pradėjo kaip būgnininkas, vėliau susidomėjo akordeonu.

Pirmoji šlovė vaikiną aplankė labai anksti – trečią vietą regioniniame akordeonistų konkurse jis laimėjo būdamas vos 13 metų. Vėliau jaunuolis subūrė grupę, kuri grojo tik jo paties sukurtas dainas.

Dar jaunystėje išryškėjo didelis jo, kaip dainų autoriaus, talentas. Jis sukūrė prancūzų–amerikiečių dainininko Joe Dassino visame pasaulyje išgarsintas dainas „L`Ete Indien„, „Et Si Tu N`Existais Pas“ ir „Le Jardin Du Luxembourg“. 1976 metais T.Cutugno pirmą kartą dalyvavo garsiajame San Remo muzikos festivalyje, kur užėmė trečią vietą.

San Remo nugalėtoju jis tapo 1980 metais, kai publikos ir žiuri simpatijas pavergė su daina „Solo Noi“. Vėliau Toto Cutugno dar šešis kartus San Remo festivaliuose užėmė antrąją vietą. 1990-aisiais su daina „Insieme" nugalėjo „Eurovizijoje“ – bene garsiausiame dainų konkurse pasaulyje.

DMN inf.

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos