„Žalgirio“ arenoje pražydo žiemos gėlės

Didžiausių žiemos švenčių nuotaika neaplenkė ir Kauno „Žalgirio“ arenos – lauke suspindo didžiulė Kalėdų eglė, langus papuošė milžiniško dydžio baltos žiemos gėlės, o konferencijų amfiteatras ir parodų erdvė virto gyvu mišku.

„Nenorėjome puošti taip, kaip puošia visi – apvynioti pastatą lempučių girliandomis. Arena turi būti organiška, susiliejanti su aplinka, bet tuo pačiu ir tausojanti gamtą. Visame dekore stengėmės išlaikyti baltą spalvą, jos vientisumą. Čia taip pat maksimaliai išnaudotos ekologiškos įdėjos“, – pasakojo bendrovės „Kauno arena“ rinkodaros vadovė Vilija Bulanavičienė.

Arenos lankytojus pasitinka daugiau nei 10 metrų aukščio eglė. Ją specialiai parūpino Dubravos miškų urėdija. Planuojama, kad po naujametinio Chris Norman ir Bonnie Tyler koncerto prie šios eglės visi norintieji galės pasižiūrėti dangų raižančius fejerverkus ir sutikti pirmąsias Naujųjų metų sekundes.

Eglė išsiskiria savo stilingumu – ji neperkrauta žaislais, čia dominuoja žalsvos ir baltos spalvos. Žaliaskarės papuošimui vadovavo floristas Marius Kiaunė – jo baltais rankų darbo žaislais papuoštas ir kiekvienas arenos amfiteatro bufeto staliukas.

Unikalus ir vienetinis, specialiai arenai sukurtas papuošimas – baltos žiemos gėlės. Milžiniško dydžio, pagal specialią autorinę techniką iš popieriaus sukurti žiedai, koteliai ir lapai – dizainerės Gailos Akelienės darbas. Dizainerė bendradarbiauja su galerija „Balta“ – jos autoriai šiemet papuošė ir pagrindinę miesto eglę.

Vėliau šios gėlės nebus išmestos – jos keliauja į Vieną, Svarovskio centrą, kur bus eksponuojamos vitrinose. Centro vadovai liko sužavėti šiuo darbu ir pasikvietė dizainerę į Austriją.

Šis papuošimas apšviestas įvairiomis spalvomis ir gerai matomas arenos languose, važiuojant Karaliaus Mindaugo prospektu.

Dar vienas organiškas papuošimas arenos viduje – tikrų eglučių miškas
šalia arenos amfiteatro ir parodų erdvės. Tik įžengus, pasitinka miško kvapas – čia pastatyta net 120 eglučių, kurios, sujungus kuklia girlianda, virto spindinčiu Kalėdų mišku vaikams.

Gruodžio 11-22 dienomis čia bus organizuojamos popietės mažiesiems žiūrovams – miške jų lauks lapiukas, lapytė, zuikis ir Kalėdų Senelis su palyda.

Šias eglutes parūpino Raudondvario medelynas – jos išpjautos retinant mišką arba pirkti
specialiai Kalėdoms auginti medeliai.

Mantas Lapinskas, Kauno diena

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos