„Žalgirio“ arena priglaus renginį žmonėms su negalia

„Žalgirio“ arena priglaus įspūdingo ir visuomenei reikalingo renginio dalyvius. Gruodį čia vyks Tarptautinei neįgaliųjų dienai skirtas renginys „Aš esu!“

Iš halės – į areną

Gruodžio 3-iąją Tarptautine neįgaliųjų diena 1992 m. paskelbė Jungtinių Tautų Organizacija. Ši diena daugelyje pasaulio šalių, taip pat ir Lietuvoje, minima nuo 1993 m.

Kaune pirmą kartą toks renginys, skirtas žmonėms su negalia, įvyko 1995 m. gruodžio mėnesį. Koncertavo Giulija, „Rondo“, Rolandas Janavičius ir daug kitų atlikėjų, šurmuliavo mugė, kvietė žmonių su negalia kūrybos darbų paroda.

Siekiant atkreipti gyventojų dėmesį į neįgaliųjų problemas, supažindinti su organizacijų vykdoma veikla, Kauno bendrija „Viltis“ ir bendruomenės centras „Vilties pavasaris“ jau septintus metus organizuoja gražia tradicija tapusį Tarptautinės žmonių su negalia dienos renginį „Aš esu!”, kuriam organizuoti ir viešinti pasitelkiamos rėmėjų lėšos.

Renginys visada vykdavo didžiausioje miesto salėje – Kauno sporto halėje. Šiemet mums ranką ištiesia ir po savo stogu priglaudžia Kauno „Žalgirio“ arena, todėl nuostabioje erdvėje tikimės šilto ir gražaus bendravimo.

Pagalba – ir artimiesiems

Kasmet renginys „Aš esu!” sutraukia apie 300 dalyvių ir 4 000–5 000 žiūrovų. Tikimės, kad šiais metais Tarptautinės žmonių su negalia dienos renginys sulauks dar daugiau dalyvių, rėmėjų ir žiūrovų dėmesio.

2011-ųjų Tarptautinei neįgaliųjų dienai skirtas renginys „Aš esu!“ vyks gruodžio 3 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Programoje dalyvaus ir neįgaliųjų organizacijos, ir profesionalūs atlikėjai. Nuo 14 val. didžiojoje scenoje koncertuos neįgaliųjų meno kolektyvai, vyks kūrybos darbų paroda-mugė, kurioje bus galima įsigyti įvairių meno dirbinių, rankdarbių ir taip tiesiogiai paremti neįgalius jų autorius.

Gruodžio 3-iąją reikia prisiminti ir neįgalių žmonių globėjus, šeimos narius – visus, kurie savo pastangomis padeda neįgaliesiems integruotis į visuomenę. Artimųjų pagalba, valios jėga ir viltis – visa tai reikalinga bet kuriam iš mūsų, kad galėtume siekti tikslo, tobulėti ir netgi pagelbėti kitam.

Mary Kay Ash yra pasakiusi: “Jei manai, kad tu gali, vadinasi, iš tikrųjų gali. Bet jei manai, kad negali, tu irgi esi teisus.” Tuo viskas pasakyta: žmogus gali tiek, kiek jis mano, kad gali.

Vakare – žvaigždžių koncertas

Labiausiai gyvenime mums stinga žmogaus, kuris ragintų mus daryti tai, ką sugebame. Jeigu nėra to žmogaus, reikia tapti mokytoju pačiam sau – susigrąžinti įgimtą sugebėjimą svajoti, apsispręsti, kokio iš tikrųjų gyvenimo norėtum, ir prisiimti atsakomybę to siekti. Kiekvieną rytą paklauskime savęs: ką šiandien nuveiksiu, kas bent per žingsnelį priartins mane prie svajonės? Įprotis kas rytą to paklausti gali pakeisti gyvenimą.

Pasaulis jau sužinojo, kad žmonės su negalia gali išreikšti save įvairiose srityse. Jie geba ir moka piešti, dainuoti, šokti. Technologijos ypač padeda tokiems žmonėms integruotis ir veikti viešojoje erdvėje.

Kad mūsų gerumas nebūtų tiktai parodomasis, proginis, prašome visų kauniečių ir miesto svečių – ateikite. Ateikite dieną į mugę – ir jūs įsigysite pačių nuostabiausių darbelių, įvertinsite šviesios širdies ir skaudamų rankučių nuostabų kūrinį. Juk taip svarbu yra užsidirbti pačiam ir būti įvertintam.

Į vakarinį koncertą neįgaliesiems, juos lydintiems asmenims, neįgaliųjų organizacijoms įėjimas nemokamas, bet su pakvietimais. Kitiems įėjimas – su bilietais.

Renginį „Aš esu!“ vainikuos 19 val. vyksiantis garsių Lietuvos atlikėjų dovanotas koncertas, per kurį savo gražiausius kūrinius atliks : Virgilijus Noreika, Lilija Gubaidulina, Raminta Vaicekauskaitė, Vaidas Vyšniauskas, Liudas Mikalauskas, Tomas Tuskenis, Jurijaus Smorigino choreografinių projektų teatras „Vilniaus baletas“, Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, Kvinta, Vytautas Matuzas, Martynas Beinaris, Vudis, Bartas, Grūdas, Anatolijus, Žvaigždžių mokyklos šokėjai, Ilja Aksionovas, Linas Adomaitis, Džordana, Regimantas Šilinskas, Vytautas Šiškauskas, grupė „Thundertale“.

Lėšas, gautas už renginio koncerto bilietus, ketinama skirti visišką negalią turintiems Lietuvos žmonėms: tikimasi nupirkti slaugos priemonių ir, svarbiausia, čiužinių nuo pragulų.

Joana Šimanauskienė, Kauno diena

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos