Kaune ir Klaipėdoje – M.Mathieu ir jos orkestras

Du išskirtinius koncertus – penktadienį Kaune ir šeštadienį Klaipėdoje – surengs legendinė dainininkė Mireille Mathieu ir jos orkestras.

Viena ryškiausių prancūzų estrados žvaigždžių atliks auksine estrados klasika tapusias garsiausias savo dainas.

2010-aisiais M.Mathieu gastroles Europoje sulaukė didžiulės sėkmės. Jų metu įvyko daugiau kaip 40 koncertų. Į daugumą pasirodymų išsiilgusi publika išpirko visus bilietus. Pernai lapkritį Vilniuje vykęs M.Mathieu koncertas taip pat nebuvo išimtis – visi bilietai „ištirpo“ iki jo likus keliems mėnesiams.

Avinjono mieste Pietų Prancūzijoje gimusi M.Mathieu viešai dainuoti pradėjo sulaukusi 16 metų. Pirmasis jaunosios atlikėjos pasirodymas įvyko dainų konkurse „On Chante dans mon Quartier“, kuriame ji užėmė antrąją vietą. Du kartus šiame konkurse likusi antra, mažoji Mimi nugalėjo iš trečio bandymo – jai tai pavyko atlikus legendinės Edith Piaf dainą „La Vie En Rose“.

Netrukus būsimoji žvaigždė buvo pakviesta dalyvauti talentų konkurse „Télé-Dimanche“, kurį transliavo nacionalinė Prancūzijos televizija. Puikiai pasirodžiusią M.Mathieu po savo sparnu priglaudė įtakingas prodiuseris Johnny’s Starkas, ištaręs legendinę frazę: „Mireille privalo išmokti viską – kaip vaikščioti, kaip kvėpuoti ir kaip teisingai tarti žodžius. Tačiau niekas neturi teisės liesti jos balso!“.

Per savo karjerą M.Mathieu įrašė daugiau nei 1200 dainų, kurias atliko net devyniomis skirtingomis kalbomis. Dainininkė yra bendradarbiavusi su ryškiausiomis muzikos žvaigždėmis – Placido Domingo, Tomu Jonesu, Franku Sinatra ir daugeliu kitų. M.Mathieu yra viena iš pirmųjų Vakarų pasaulio žvaigždžių, gavusių leidimą surengti koncertą komunistinėje Kinijoje. Išleidusi per 70 albumų, atlikėja pasaulyje pardavė daugiau nei 150 mln. įrašų.

Ištikimais jos gerbėjais buvo galingiausi planetos vadovai: popiežius Jonas Paulius II, JAV prezidentas Ronaldas Reiganas ir net SSRS vadovas Leonidas Brežnevas. 2009 m. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas asmeniškai pakvietė M.Mathieu koncertuoti Raudonojoje aikštėje. Šių metų pradžioje Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy dainininkei įteikė vieną aukščiausių šalies apdovanojimų – „Garbės legiono“ ordiną.

65-erių dainininkė įsitikinusi, kad jai sekasi todėl, nes jos didžiausia gyvenimo aistra – dainos. Ir ji dėkinga Dievui už galimybę dainuoti – atsiduoti šiai aistrai visa siela ir širdimi. Apie Lietuvos publiką, su kuria susipažino pernai Vilniuje, M.Mathieu atsiliepė labai šiltai: „Ji buvo nuostabi“. Šiemet savo gerbėjams mūsų šalyje ji atliks garsiuosius hitus, be to, dainuos ne tik prancūziškai, bet ir itališkai, japoniškai, net kiniškai.

Garsiosios Prancūzijos dainininkės koncertus Kaune ir Klaipėdoje organizuoja didžiausia Vidurio ir Rytų Europoje koncertinė agentūra „Makroconcert“.

M.Mathieu ir jos orkestro pasirodymai:

Kauno „Žalgirio“ arenoje – spalio 28 d. 20 val.

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje – spalio 29 d. 19 val.

Bilietai – 100–200 Lt, juos platina „Bilietai.lt“.

klaipeda.diena.lt informacija

Kitos naujienos

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sportuojantiems miestiečiams – funkcionali Dariaus ir Girėno komplekso svetainė

Sužinokite apie artėjančius renginius, registruokitės į užsiėmimus. Plačiau »

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos