Kauno „Žalgiris“ – Lietuvos čempionas!

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai – Lietuvos čempionai! Trečiose LKL finalo serijos rungtynėse sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje žalgiriečiai ir vėl įveikė „Lietuvos ryto“ komandą 90:84 (25:20, 22:24, 22:19, 21:21) ir keturioliktą kartą tapo LKL nugalėtojais.

Rungtynių pradžioje taikliais tritaškiais apsikeitė Renaldas Seibutis ir Tomas Delininkaitis. Antrųjų rungtynių geriausius epizodus vėl priminė puiki Manto Kalniečio ir Roberto Javtoko ataka (5:6). Prasiveržimu pro galinę liniją M.Kalnietis ir tritaškiu iš krašto Vytenis Lipkevičius netrukus lygino rezultatą (10:10). Marko Popovičius pelnė 5 taškus iš eilės, bet pro šalį skrieję šeši žalgiriečių baudų metimai neleido atsiplėšti – 15:12. Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą M.Kalnietis ir Tadas Klimavičius po kartą pataikė iš toli (21:17), M.Popovičius sumetė baudas, o T.Delininkaitis dvitaškiu su sirena padidino „Žalgirio“ persvarą iki 5 taškų – 25:20.

Per pirmąsias tris antrojo kėlinio minutes du puikius žaidimo epizodus pademonstravo T.Delininkaitis. Iš pradžių jis reidu link krepšio perskrodė varžovų gynybą (27:20), po to įmetė ir tritaškį (30:24). Nepaisant to, po Tyreso Rice‘o tritaškio vilniečiai sugebėjo išsiveržti į priekį 31:30. Iniciatyvą trumpam susigrąžinti padėjo trečiasis T.Delininkaičio tolimas metimas ir R.Javtoko pataisytas kamuolys – 35:31. Tuomet trejetą minučių žalgiriečiai taškus rinko tik nuo baudų metimo linijos: R.Javtokas realizavo dvi iš keturių, Paulius Jankūnas – visas keturias (41:40). Prieš pat didžiąją pertrauką T.Delininkaitis ir Dainius Šalenga pataikė po tritaškį ir „Žalgiris“ pirmavo 47:44.

Prasidėjus trečiajam kėliniui vėl galingai žaidė R.Javtokas, sėkmingai užbaigęs dvi atakas iš eilės. Nesulaikomas buvo ir T.Delininkaitis dar vienu tritaškiu padidinęs pranašumą iki 8 taškų (54:46). P.Jankūnas ir V.Lipkevičius sumetė baudas (58:51), o netrukus M.Popovičius ir T.Klimavičius taikliais tritaškiais kėlė žiūrovus iš savo vietų (64:54). Milovanas Rakovičius metimu iš 4 metrų padidino persvarą iki 12 taškų – 66:54. Po dviejų rezultatyvių vilniečių atakų M.Popovičius įveikė visą varžovų gynybą ir dar uždirbo pražangą (69:59), tačiau kėlinio pabaigoje „Lietuvos rytas“ priartėjo – 69:63.

Nepaisant M.Popovičiaus tritaškio, svečiai sugebėjo sumažinti skirtumą iki 2 taškų (72:70). Sunkiu momentu ir vėl sužibėjo M.Popovičius. Jis įmetė tritaškį su bauda, atliko perdavimą greitoje atakoje D.Šalengai, o M.Kalnietis vėl atstatė dviženklę persvarą – 80:70. Po minutės pertraukėlės Popas atliko rezultatyvų perdavimą R.Javtoko dėjimui, tiesiog išvariusį visą „Žalgirio“ areną iš proto. D.Šalengos tritaškis ir R.Javtoko taškai dar labiau padidino pranašumą – 87:71. „Lietuvos rytas“ surinko 5 taškus iš eilės, bet D.Šalenga dėjimu su pražanga ir toliau leido šėlti „Žalgirio“ gerbėjams – 90:76. Žalgiriečiams pradėjus tempti laiką, vilniečiai šiek tiek sumažino atsilikimą, bet nepakeitė fakto – rungtynes 90:84 laimėjęs „Žalgiris“ tapo LKL čempionu.

„Žalgiris“: M.Popovičius 20 (6 rez. perd.), T.Delininkaitis 19 (5/7 trit.), R.Javtokas 14, D.Šalenga 11, M.Kalnietis 7 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 6 (10 atk. kam.), T.Klimavičius 6 (5 atk. kam.), V.Lipkevičius 5, M.Rakovičius 2, M.Kuzminskas 0, Ž.Janavičius 0.

„Lietuvos rytas“: R.Seibutis 24 (8 atk. kam.), S.Babrauskas 14, J.Valančiūnas 12, M.Katelynas 11.

Zalgiris.lt informacija

Other news

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

The 2023 EuroLeague Final Four will take place in Zalgirio... More »

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

Zalgirio Arena is setting up to provide the opportunity to... More »

Arena partners

Privacy policy
Kandidatų privatumo politika
For more information on the processing of personal data, please contact mail adress: privatumas@zalgirioarena.lt
Cookie policy
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. All rights reserved