Lietuvoje įsitvirtina amerikietiškoji kūdikio sutikimo šventė. Kaip jai pasiruošti be vargo?

2019 svenciu tendencijos.Sala.Baby Shower.Ikvepta vestuvems - Jurgita Lukos Photography-001_WEB

Lietuvoje tarp tautiečių pamėgtų švenčių kelią skinasi amerikietiškoji kūdikio sutikimo šventė (angl. baby shower). Šventinės tradicijos jau matomos ne tik filmuose, bet ir lietuvių vis dažniau pasidalytose akimirkose socialiniuose tinkluose, tinklaraščiuose. Moterys, laukdamos šeimos pagausėjimo, geriausių draugių apsuptyje mėgaujasi paskutinėmis nėštumo akimirkomis.

Tradiciškai svečiai būsimai mamai dovanoja ne tik savo dėmesį, bet ir būsimą vaikelį apipila dovanomis. Norinčiosioms pirmą kartą surengti kūdikio sutikimo šventę švenčių dekoravimu užsiimantys specialistai turi patarimų, kaip galima paprastai net šalčiausią aplinką paversti jaukia tarsi iš filmo ištraukos atrodančia švente.

Ir industrinė aplinka gali įkvėpti

Renginių planavimu ir dekoru užsiimančios „Kvietkos“ ir „Įkvėpta vestuvėms“ merginos, dalyvaudamos naujausių šventinių tendencijų konkurse, vykusiame „Žalgirio“ arenoje įsikūrusiame restorane „Sala“, pristatė savo bendrai paruoštą kūdikio sutikimo šventei skirtą vizualizaciją. Rinkdamosis vietą dekoratorės panaudojo „Žalgirio“ arenoje esančią tamsių plytų įrėmintą erdvę.

Nors iš pirmo įspūdžio gali atrodyti, kad tokia vieta yra sudėtingas pasirinkimas laukimu ir šiluma spinduliuojančiai šventei, merginos tai priėmė kaip profesinį iššūkį. „Siena atrodo šiurkšti, bet mūsų švelniai temai tai yra gražus kontrastas. Šiai šventei yra būdingos šviesios spalvos, tad šiuo atveju jos puikiai atsispindi juodame fone“, – apie tai, kad nereikia bijoti šaltų sienų spalvų, kalbėjo komandos narė Aistė. Šaltą sienų įspūdį švelnino balti kailiai, kuriuos panaudoti dekoratores įkvėpė balta ir šalta žiema už lango.

2019 svenciu tendencijos.Sala.Baby Shower.Ikvepta vestuvems - Jurgita Lukos Photography-004_WEB

Tas pats žiemos baltumas, perkeltas kailio pavidalu į patalpą, suteikė jaukumo ir šilumos kūdikio laukimo šventei. Nė viena dalyvių dar nėra tapusi mama, tad į šią šventę pažvelgė netradiciškai ir originaliai, nebijojo panaudoti naujų, kitokių detalių. Merginos kiekvieną šventę siekia paversti išskirtine, juolab dar tokias naujas Lietuvoje kūdikio sutiktuves – tai proga ne tik perimti amerikietiškąsias, bet ir formuoti savas tradicijas.

Besilaukiančiosioms, nusprendusioms pirmą kartą surengti kūdikio pasitikimo šventę ir svarstančioms, nuo ko pradėti, dekoratorės pataria pirmiausia pasirinkti dominuojančias spalvas. Įprastai, jei laukiama berniuko, detalės renkamos šviesiai mėlynos, jei mergaitės – rožinės spalvos. Tačiau taisyklių jokių nėra. Norint surengti jaukią šventę, galima rinktis tiek tradicines, tiek pagal mados tendencijas populiarėjančias spalvas. Norinčiosioms švelnumo dekoratorės pataria rinktis pastelines, švelnų rožinį (angl. blush) atspalvį turinčias detales. Ryškesnių spalvų mėgėjoms – dabar ypač madingą koralinę spalvą.

2019 svenciu tendencijos.Sala.Baby Shower.Ikvepta vestuvems - Jurgita Lukos Photography-008_WEB

Jokių patiekalais nudengtų stalų

Planuojant šventę nebūtina siekti atkartoti amerikietiškų tradicijų. Tokios detalės kaip iš sauskelnių sudėliotas tortas ar balionai su vaikelio vardu praranda populiarumą. Švenčių planavimu užsiimantys profesionalai, stebėdami Lietuvoje ir visoje Europoje augantį šios šventės bumą, rekomenduoja pirmiausia apgalvotai panaudoti erdvę.

„Dažniausiai būna ne vakarienės stalas, bet laisvalaikio erdvė, apimanti skirtingus elementus – saldžius patiekalus ir, jei ketinama rengti fotosesiją, foto sienelę“, – mintimis dalijosi dekoratorės. Siekiant vaizdžiai įamžinti šventės akimirkas, svarbu pasirinkti patogiausią vietą. Tam puikiai tinka ir sofa, papuošta minkštų audinių pagalvėlėmis. Šventines detales, dekoracijas rekomenduojama rinktis tokias, kurias būtų galima vėliau panaudoti.

Svarstydama, kuo pavaišinti svečius, būsimoji mama neturėtų vargti ruošdama sudėtingą ir prabangų valgį. Dažniausiai patiekiama įvairių skonių ir dizainų keksiukų, saldžių pyragaičių, prancūziškų orinukų. Atsigaivinti tinka nealkoholiniai gėrimai, puikiai atrodysiantys supilstyti į šventines šampano taures, papuoštas graviūra, spalvota cukraus vata. „Amerikietiškos tradicijos prigyja su lietuviškais prieskoniais ir būsimos mamos dažnai pačios pasirūpina maistu“, – atkreipia dėmesį restorano „Sala“ virtuvės šefė Jolanta Gervienė, vis dažniau su komanda ruošianti išvažiuojamuosius banketus tokioms šventėms.

2019 svenciu tendencijos.Sala.Baby Shower.Ikvepta vestuvems - Jurgita Lukos Photography-014_WEB

Moteris sako, kad tokiose šventėse labai rūpinamasi detalėmis: aptarnaujantis personalas tapo labai svarbus, nes moterys nori linksmintis, o ne aptarnauti svečius, maistui renkasi dažnai pagal spalvas derantį valgiaraštį, užsakomos įvairaus maisto mini porcijos, atsisakoma karštųjų patiekalų. Kūrybiškai pažvelgus, kaip patiekti gėrimus, kūdikio sutikimo šventėse dominuoja pastelinių spalvų, įvairių skonių natūralių sulčių kokteiliai. Skoningai puoštos gėrimo taurės gali būti žavus šventės stalo užbaigimo akcentas.

Norint paįvairinti vakarą, rytą ar dieną, kuomet švenčiama, galima pasirūpinti žaidimais, kurie ne nuvargintų, o leistų linksmai praleisti laiką ir atsipalaiduoti būsimai mamai. Dažnai tokiose šventėse organizuojamos fotosesijos, todėl gero fotografo pasirinkimas tiesiog būtinas.

2019 svenciu tendencijos.Sala.Baby Shower.Ikvepta vestuvems - Jurgita Lukos Photography-026_WEB

Dekoratorės atkreipia dėmesį, kad lietuvės būsimosios mamos tampa vis drąsesnės ir pasitelkia kritinį mąstymą ieškodamos naujų idėjų. Renginių planavimu ir dekoru užsiimančios „Kvietkos“ ir „Įkvėpta vestuvėms“ merginos kviečia tokią šventę kurti atsižvelgiant į būsimosios mamos norus, pomėgius ir gyvenimo būdą, viską pritaikyti pagal ją ir kaip jai būtų smagiausia ir, žinoma, daug dėmesio skirti detalėms.

Restoraną „Sala“ asmenines šventes ar įmonės renginius organizuojantys svečiai pamėgo dėl patogios vietos, universaliai pritaikomų erdvių, didelės automobilių stovėjimo aikštelės ir prie šventės koncepcijos pritaikomų virtuvės meistrų patiekalų. Restoranas aptarnauja ir išvažiuojamuosius renginius į Jūsų pasirinktą vietą.

 

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos