Laimos Dzigaitės ir Jono Šidlausko paroda „Žolynai“

Nuo šių metų rugsėjo 20 d. Kauno Žalgirio arenoje veikia Laimos Dzigaitės ir Jono Šidlausko paroda „Žolynai“.

Šidlauskas mokėsi J. Naujalio meno mokykloje. Studijavo tapybą Vilniaus dailės institute (dabar VDA) pas Vladą Karatajų, Antaną Kmieliauską, Arvydą Šaltenį, Algimantą Švėgždą. Toje pačioje kartoje mokėsi ir Arūnas Vaitkūnas, Audronė Petrašiūnaitė, Eugenijus Varkulevičius, Nomeda Saukienė.

Pagrindinis J. Šidlausko tapybos objektas – peizažas, todėl dauguma jo darbų motyvų atkeliavę iš gamtos. Dailininkas dažnai renkasi tapyti vandenį, jo tapybiškumą drobėje perteikdamas per šviesos ir spalvų atspindžių žaismą. Jo kūriniams būdinga impresionistinė maniera bei nuotaika. Dailininko kūrinių yra privačiose kolekcijoje Lietuvoje, Vokietijoje, Japonijoje, JAV.

Dzigaitė gimė 1954 m. Ukmergėje. 1972 m. mokėsi A. Martinaičio dailės mokykloje Kaune. Nuo 1993 m. yra surengusi daugiau nei 30 personalinių parodų įvairiose Lietuvos vietovėse, darbus rodė ir užsienyje – Latvijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje. Per gana ilgą kūrybinių ieškojimų laiką, autorė išbandė įvairias dailės technikas, nuo grafikos, akvarelės, batikos iki drožybos. Tačiau, jau bene 20 metų kuria neįprasta technika, kurią dailininkas V. Žukas yra pavadinęs „žolynų grafika“. L. Dzigaitė teigia: „mano kūrybos įrankiu ir įkvėpimo šaltiniu yra žolynai. Jie – kaip neregimojo Kūrėjo regimi ženklai, atveriantys rojų žemėje. Savo paveikslais noriu kalbėti, kaip svarbu mylėti ir stebėtis mums dovanota nuostabia gamta. Kuriu tik žiemą, kai gamtoje gyvybė užgęsta – mano dirbtuvėje žolynai prisikelia kitokiam gyvenimui”.

Šioje, galerijos Aukso pjūvis rengiamoje autorių jungtinėje parodoje, pristatomi darbai, atlikti skirtingomis technikomis. Laima Dzigaitė komponuoja Lietuvos pievose rinktus, vėliau sudžiovintus augalus, taip kurdama sakralius, dvasinės ramybės kupinus paveikslus. Tuo tarpu J. Šidlausko kūriniuose – naudojama tradicinė dailės technika – drobė ir aliejiniai dažai. Pagrindinė šių autorių kūrinių jungtis būtent – žolynai, savitai pasirinktas jų panaudojimas bei vizualus perteikimas, leidžiantis pajusti ramybės, susikaupimo nuotaikas bei nostalgiškai pažvelgti į jau pasibaigusią vasarą.

Paroda veiks iki lapkričio 15 d.

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos