Informacija vairuotojams: pasikeitimai vykstant automobiliu į Nemuno salą

Šūkis „Kaunas tvarkosi“ lydi aplinkos pokyčius Kauno mieste. Nuo šiol daugiau tvarkos bus ir atvykstant į krepšinio rungtynes ar koncertus, vyksiančius pagrindinėje miesto renginių erdvėje – „Žalgirio“ arenoje.

Atvykstant į Nemuno salą automobiliu nuo Žemųjų Šančių nebėra leidžiamas kairysis posūkis iš Karaliaus Mindaugo prospekto Karmelitų tilto link.

Tokią naujovę nulėmė prieš didžiuosius renginius vis susidarydavusios automobilių spūstys. Dažnai kairįjį posūkį atlikdavę vairuotojai nespėdavo kirsti keturių juostų Karaliaus Mindaugo prospekto ir sustodavę važiuojamojoje dalyje užtverdavo eismą nuo Senamiesčio pusės atvykstančiam eismo srautui.

„Pastovios avarinės situacijos kildavo prieš kiekvieną didesnį renginį. Posūkio nespėję užbaigti automobiliai stovėdavo važiuojamojoje dalyje ir trukdydavo dar dviem kryptimis į Nemuno salą tvarkingai atvykstantiems žiūrovams bei pravažiuojančiam srautui nuo Senamiesčio link Šančių“, – pokyčių būtinumą aiškino „Žalgirio“ arenos eksploatacijos vadovas Gintaras Jankauskas, pridūręs, kad sumažėjus krypčių į Nemuno salą kiekiui, bus galima greičiau vykdyti ir automobilių patikrą.

Šį pokytį patvirtino Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija, kuri pritarė, kad posūkis į kairę pusę mažina pralaidumą Karaliaus Mindaugo prospektu. Minėtoje sankryžoje kelio ženklai jau yra pakeisti, o artimiausiu metu bus atnaujintas ir kelio ženklinimas.

Jau antradienį „Žalgirio“ arena laukia gausaus lankytojų būrio. Čia bus žaidžiamos kontrolinės rungtynės tarp Europos vyrų krepšinio čempionatui besiruošiančių Lietuvos ir Prancūzijos nacionalinių rinktinių.

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos