Atraskite patrauklią ir kerinčią šalį – Omaną

Nuo š.m. balandžio 24 d. iki gegužės 20 d. „Žalgirio“ arenos parodų erdvėje (šalia amfiteatro) pristatoma Omano fotografų darbų paroda. Parodą galima aplankyti nemokamai arenos restorano „Sala“ darbo metu (darbo dienomis 8-23 val.) ir arenoje vykstančių renginių metu (turintiems renginio bilietą).

Omano fotografų darbų parodos atidarymas Kauno „Žalgirio“ arenoje yra Omano Sultonato kultūrinės programos pristatymo Lietuvoje dalis. Omano Sultonato kultūros pristatymo kelionė prasidėjo Vilniaus rotušėje vasario mėnesį, kur buvo pristatomi šie renginiai: Omano fotografų darbų paroda, arabiškos muzikos koncertas, paskaita apie omanietiškus smilkalus (frankinsencą) ir kaligrafijos bei kūno tapybos pamokos.

Omanas – patraukli ir kerinti šalis, kurioje puikiai dera tradicija ir modernumas. Omanas turi savitą kultūrą ir istoriją, šalis siekia, kad šiuos unikalius bruožus pajustų ir šalyje besilankantys turistai. Pristatydami šią parodą kviečiame Jus pažinti dalelę Omano vienų geriausių Omano fotografų – Mohammed Al Zubair ir Omar Al Zadjali akimis. Omanas siūlo daugybę įvairių lankytinų vietų ir įspūdžių. Aktyvų turizmą mėgstantys žmonės gali lankyti urvus, laipioti uolomis, keliauti kalnuose arba visureigiais važinėtis po dykumą. Be to, vyksta arklių ir kupranugarių lenktynės. Dykumos, paplūdimiai, salos, kalnai, urvai, šaltiniai – Omane yra visko. Be to Omanas garsėja savo šiltais ir masinio turistų antplūdžio dar nesugadintais paplūdimiais.

Omanas – vienintelė arabų valstybė, turinti atstovybę Lietuvoje. Garbės konsule, nuo 2013 m. paskirta Boleta Senkienė sėkmingai įgyvendino ne vieną bendrą dvišalį projektą. Omanas 2014 m. taip pat tapo pirmąja arabų valstybe prisistatančia Vilniaus knygų mugėje.

Šiuo metu pilnu tempu vyksta pasiruošimo darbai dideliam vasaros įvykiui – į Klaipėdos uostą atplauks Omano Karališkojo karinio laivyno burlaivis Shabab Oman II. Klaipėda jau ketvirtą kartą tampa didžiųjų burlaivių lenktynes priimančiu uostu – „The Tall Ships Races 2017“.

Tai bus nerealus reginys ir renginys, nes mūsų nedidelis uostas turės sušvartuoti net 80 burlaivių iš, kurių 40 yra didieji A klasės, kurių ilgis nuo 50 iki 120 metrų.

Omano konsulatas nuoširdžiai dėkoja už galimybę pristatyti Jums kerintį Omaną ir prisidėjusiems prie parodos organizavimo – Lietuvos fotomenininkų sąjungai ir Kauno  „Žalgirio“ arenai.

Jei pageidautumėte daugiau informacijos, prašome kreiptis:

Boleta Senkienė, Omano Sultonato garbės konsulė Lietuvos Respublikoje

Vilniaus 28-2, Vilnius, el. paštas Boleta.Senkiene@gmail.com

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos