„Žalgirio“ arena švenčia penkerių metų gimtadienį!

Edita Radzevičiūtė, „Kauno diena“

Didžiausia Baltijos šalyse arena švenčia penkerių metų gimtadienį. Per šį laiką „Žalgirio“ arenoje apsilankė rekordinis lankytojų skaičius, nuskambėjo begalės dainų ir iškovota ne viena svarbi pergalė.

Didingi skaičiai

Kaune prieš penkerius metus duris atvėrė moderni „Žalgirio“ arena. Švęsdama penktąjį gimtadienį arena tikrai turi kuo pasididžiuoti. Per šiuos metus surengta beveik pusė tūkstančio įvairiausių renginių, kuriuose apsilankė bene visa Lietuva.

„Arenoje apsilankė daugiau nei 3 mln. lankytojų, tai mūsų šalies mastu yra labai daug. Čia vyksta ir laisvalaikio užsiėmimai, žmonės ateina pasikrauti energijos. Tuo labiausiai ir džiaugiamės“, – kalbėjo „Žalgirio“ arenos vykdomoji direktorė Asta Ivanauskienė.

Per penkmetį arenoje buvo surengta 219 krepšinio rungtynių, kurios baigėsi net 130 žalgiriečių pergalių.

„Žalgirio“ arena gali pasigirti ne tik krepšinio rungtynėmis. Didžiausias koncertas vyko praėjusių metų gruodį, kai į areną sugužėjo per 20 tūkst. SEL gerbėjų.

Apsaugos darbuotojai areną ir jos lankytojus saugojo daugiau nei 88,6 tūkst. valandų.

Geriausia Europoje

Apie Kauno arenos populiarumą byloja ir tai, jog net du sezonus ji pagal vidurkį buvo lankomiausia Eurolygoje. Be to, „Žalgirio“ arena tapo pirmąja pasaulyje, turinčia tvariųjų pastatų sertifikatą „BREEAM In-Use“ – šis įvertinimas rodo, kad pastatas gerai valdomas, energiškai efektyvus ir draugiškas aplinkai.

Šių metų balandį ant arenos įrengtas 4 metrų pločio ir 80 metrų ilgio interaktyvus LED ekranas, kuriame rodoma aktuali informacija, reklama.

Artėjantys renginiai

„Laikomės strategijos orientuotis ne tik į pelningus renginius, bet ir tokius, kurie yra aktualūs tam tikrai žmonių grupei, todėl svarbi renginių įvairovė“, – sakė „Žalgirio“ arenos vykdomoji direktorė A. Ivanauskienė

Šiemet arenoje taip pat dar numatyta grandiozinių renginių. Laukia naujas krepšinio sezonas, kuris, tikimasi, bus dar populiaresnis. O rugsėjo 10 d. areną sudrebins kanadiečių grupė „Nickelback“.

Dar šiais metais kauniečiai ir miesto svečiai arenoje galės mėgautis Jazzu koncertu. Į šią sceną sugrįš ir Marijonas Mikutavičius.

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos