Ištikimybė: taip gali būti tik „Žalgirio“ arenoje

Donatas Urbonas, 24sek.lt inf.

Kauno „Žalgiriui“ šiemet Eurolygos „Top 16“ etapas nebuvo pats sklandžiausias klubo istorijoje, tačiau Lietuvos čempionai turi kuo didžiuotis. Tai – vieni geriausių sirgalių Europoje. Net ir po nesėkmingo žalgiriečių pasirodymo antrajame Eurolygos etape kauniečiai nenusisuko nuo savo numylėtinių. Į nieko „Žalgiriui“ nelemiančią dvikovą su „FC Barcelona“ Kaune, oficialiais duomenimis, susirinko 9090 žiūrovų. Tai buvo žalgiriečių atsisveikinimas su „Top 16“.

Prieš pat ginčo kamuolį kauniečiai triukšmingais „hey!“ pasitiko „Žalgirio“ starto penketo narius. Taip pat vieningai jie traukė Lietuvos himną, jau keletą metų spjaudami į keistas Eurolygos taisykles atsisakyti himno ceremonijos.

Taip pat noriai kauniečiai stojosi iš savo vietų per „Žalgirio“ pristatymą. Taip pat aistringai plojo žalgiriečiams po taiklių metimų ir keikė visus priešus: pradedant „FC Barcelona“ žaidėjais, baigiant teisėjais.

„Žalgirio“ arena tiesiog kunkuliavo nuo emocijų. Kaunas dar sykį parodė, kad tai – besąlygiškas krepšinio miestas.

„Buvo smagu žaisti, kai tiek daug fanų ir tokios geros emocijos. Ir mums daug lengviau. Žmonės čia supranta, mėgsta krepšinį ir dėl to čia jie atėjo. Kaune visada fanai atsidavę „Žalgiriui“. Visada palaiko nepriklausomai nuo to, kaip sekasi. Ačiū jiems už tai. Esame labai dėkingi“, – sakė P.Jankūnas.

Palyginimui, pagal dvikovos su „FC Barcelona“ rodiklį – 9090 žiūrovų, Eurolygos reguliariajame sezone „Žalgirį“ būtų aplenkusios tik penkios komandos.​

Beje, pagal reguliariojo sezono vidurkį „Žalgiris“ buvo pirmas visoje Eurolygoje – žaliai-baltų rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėdavo vidutiniškai 11,3 tūkst. sirgalių.

Sezono lankomumo rekordas buvo sumuštas būtent rungtynėse su „FC Barcelona“, tik Eurolygos reguliariajame sezone. Tada „Žalgirio“ areną užpildė per 15 tūkst. žiūrovų.

Mažiausiai žiūrovų į „Žalgirio“ rungtynes „Top 16” varžybose susirinko atvykus „Chimki“ – 8702. Daugiausiai dėmesio sulaukė CSKA žvaigždynas – 13 120 žiūrovų.

Lyginant „Top 16“ lankomumo vidurkį su reguliariuoju sezonu, sirgalių į „Žalgirio“ areną rinkosi šiek tiek mažiau – vid. 10,8 tūkst. Akivaizdu, kad tam įtakos turėjo rezultatai – per 14 rungtynių žalgiriečiai pasiekė tik dvi pergales. Bet, pavyzdžiui, praėjusį sezoną „Top 16“ lankomumo vidurkis „Žalgirio“ arenoje nesiekė 10 tūkst.

Atsidėkoti sirgaliams už ištikimybę pergale nepavyko – „Žalgiris“ nusileido „FC Barcelona“ klubui 59:66. Bet kai kurie kauniečiai dar prieš nuaidint finalo sirenai atsistoję iš savo vietų paplojo komandai.

„Žalgiris!“ – tūkstančiai gerbėjų triukšmingai sušuko po finalinės sirenos.

Eurolygos kamuoliai „Žalgirio“ arenoje numigs iki artėjančio rudens.

„Džiaugiamės, kad turime tokius gerbėjus. Kitos komandos gali mums tik pavydėti“, – įsitikinęs Edgaras Ulanovas.

„Žalgirio“ rungtynių lankomumas „Top 16“
Varžovas Žiūrovų skaičius
„Laboral Kutxa“ 12 793
„Olympiakos“ 10 263
CSKA 13 120
„Brose Baskets“ 9195
„Real“ 12 567
„Chimki“ 8702
„Barcelona“ 9090
Vidurkis: 10,8 tūkst.

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos