Smuikininkas V.Čepinskis: „Krepšinis ir klasikinė muzika gali sudaryti tvirtą ryšį“

Kauno „Žalgirio“ areną drebinančios sirgalių skanduotės ir keliamas kurtinantis triukšmas paskutiniosiomis ketvirtojo kėlinio akimirkomis, atrodo, yra visiškai priešingybė klasikinės muzikos pasaulio atstovų kuriamai harmonijai. Kaip bebūtų, smuiko virtuozas Vilhelmas Čepinskis galėtų pasakyti ką kita.

Netrukus 39-ąjį gimtadienį švęsiantis smuikininkas trumpam iškeitęs klasikinį koncertų metu dėvimą kostiumą į kasdieninį švarką apsilankė „Žalgiris TV“ rubrikos #ŽaliaBalta laidoje ir kalbėjo apie kartais nepastebimą, tačiau visgi jaučiamą klasikinės muzikos ir krepšinio ryšį.

„Tarp klasikinės muzikos ir krepšinio, žinoma, yra nemažai paralelių. Viskas, kas yra daroma aukštame lygmenyje, yra verta didžiulės pagarbos, – kalbėjo V.Čepinskis. – Juk viskas vyksta čia ir dabar. Tau skauda pilvą, vis tiek turi eiti ir groti, tau skauda pilvą, vis tiek turi eiti ir žaisti, niekas tavęs neklausia. Jeigu įvyksta kažkas ne taip, visi iš karto smerks ir niekas nesigilins. Tai yra „baisios“ specialybės. Žmogaus psichologinė ir fizinė forma turi būti aukštoje parengtyje. Muzikoje irgi tas pats. Jeigu kažkur yra disharmonija, viskas – amen.“

„Žalgirio“ areną V.Čepinskis jau antrąjį sykį sieks pavergti klasikinės muzikos ritmais. Kovo 22-ąją dieną smuiko virtuozas kartu su „Senąja Kamerata“ organizuos koncertą, kuriuo metu didžiulėse „Žalgirio“ arenos erdvėse aidės nemirštančios klasikos muzikos kūriniai.

Kalbėdamas apie nemenką laukiantį iššūkį – surengti koncertą ten, kur, atrodo, didžiulės žmonių masės susirinktų pasiklausyti tik populiariosios muzikos ar stebėti krepšinio, V.Čepinskis teigė, jog nekantraudamas laukia artėjančio išbandymo.

„Ruošiamės didžiojoje arenoje vyksiančiam koncertui. Aišku, galbūt mano publikai, kuri paprastai eitų į filharmonijos salę, nėra įprasta mane matyti tokioje erdvėje. Čia nebus lazerių šou ir degančių elementų, nebūdingų mano muzikai, bet tokia salė ir tokia šiuolaikinė ir viena geriausių Europoje arenu sudaro tvirtą simbiozę kartu su amžinąja klasika“, – apie netradicinę vietą didžiuliam klasikinės muzikos koncertui pasakojo V.Čepinskis.

Klasikinės muzikos ir krepšinio pasaulyje netikėtai išlendančios paralelės, anot smuiko virtuozo, neturėtų stebinti paprastų žmonių. Priešingai, V.Čepinskio teigimu, net ir Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo gyvenime klasikinė muzika galėtų gauti reikšmingą vaidmenį.

„Viskas, kas vyksta aukščiausiame lygmenyje pasaulyje – ar tai būtų automobilių paroda, ar kiti renginiai, paprastai yra kartu su nemirtingąja klasika. Žinoma, mados keičiasi, bet klasika niekada nemiršta. Aukšto lygio mūsų krepšinis galėtų būti sudaryti tvirtą simbiozę su kitu klasikine muzika. Įvyktų simbiozė tarp amžino ir amžino. Galėtume sujungti du puikius dalykus, kas gali būti geriausia, į vieną“, – mintį apie klasikos kūrinius krepšinio pasaulyje plėtojo V.Čepinskis.

Pokalbio pabaigoje smuikininkas padiskutavo ir apie konkrečius klasikinės muzikos kūrinius, kurie galėtų tikti tam tikroms progos krepšinio sezone. Taip V.Čepinskis Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ komandų dvikovą įkomponuotų į vokiečių kompozitoriaus L.Bethoveno „Trečiosios simfonijos“ motyvus. Kokius kūrinius V.Čepinskis skirtų kitoms progoms, sužinosite žiūrėdami laidos #ŽaliaBalta vaizdo reportažą.

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos