Pirmosiose rungtynėse naujoje arenoje „Žalgiris“ iškovojo pergalę

Kauno „Žalgiris“ žaidė pirmąsias savo oficialias rungtynes naujojoje „Žalgirio“ arenoje. VTB Vieningosios lygos rungtynėse Ilio Zouro auklėtiniai susitiko su šio turnyro debiutante Samaros „Krasnyje Krylja“ komanda.

Rusijos klubas į turnyrą pateko laimėjęs Šiauliuose surengtą šešių komandų turnyrą.

„Žalgiriui“ tai trečioji dvikova VTB Vieningosios lygos turnyre. Pirmajame mače žalgiriečiai svečiuose 84:70 įveikė Estijos čempionus Talino „Kalev/Cramo“, o antrojoje dvikovoje netikėtai varžovų aikštelėje 78:86 nusileido debiutantei „Astanai“ iš Kazachstano.

Šios dienos rungtynėse šeimininkams negalėjo padėti gynėjai Mantas Kalnietis ir Marko Popovičius. Juos pakirto roto virusas.

Vis dėlto šiomis dienomis LKL čempionai sulaukė ir džiugių naujienų. Į rikiuotę grįžo vidurio puolėjas Milovanas Rakovičius, kuris pastaruoju metu skundėsi nugaros skausmais.

„Žalgiris“ rungtynes pradėjo tokia startine sudėtimi: Ty Lawsonas, Tomas Delininkaitis, Paulius Jankūnas, Sonny Weemsas ir Robertas Javtokas.

Simboliška, kad pirmąjį „Žalgirio“ tašką naujoje arenoje įmetė komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

Svečiai pirmieji išsiveržė į priekį, tačiau šeimininkai po P.Jankūno, T.Lawsono bei T.Delininkaičio metimų greitai įgijo apčiuopiamą persvarą 8:2. Pirmosiomis minutėmis Samaros klubo atakos strigo sutankintoje ir kibioje šeimininkų gynyboje, o žalgiriečiai tuo puikiai naudojosi regzdami greitas atakas. Po T.Lawsono gražaus reido – 14:6.

Ilgą ir lygiavertį atsarginių suolą turinčio „Žalgirio“ treneriai šį ginklą pradėjo naudoti nuo pat mačo pradžios. Jau per pirmąjį ketvirtį aikštėje pabuvojo visi dešimt mačui registruoti krepšininkai.

Rezultatyvų žaidimą pirmajame kėlinyje pademonstravę žalgiriečiai priekyje – 27:18.

„Žalgirio“ ekipoje išsiskyrė jaunasis Mindaugas Kuzminskas. Puolėjas dar neįpusėjus antrajam kėliniui savo sąskaitoje turėjo 12 taškų ir buvo vienintelis žalgirietis, peržengęs dviženklį taškų skaičių.

Kauniečių persvara ir toliau pamažu augo – 39:24.

„Krasnyje Krylja“ ekipoje iniciatyvos į savo rankas nevengė imtis legionierius iš JAV Josephas Alexanderis, tačiau vien šio puolėjo pastangų buvo per maža.

Po R.Javtoko „puskablio“ – 41:28. Kėlinio pabaigoje Samaros ekipai pavyko „Žalgirio“ persvarą šiek tiek aptirpdyti. Komandos ilsėtis išėjo švieslentei rodant I.Zouro auklėtinių pranašumą – 44:37.

Pirmos rungtynių pusės akcentai. Iki pertraukos rezultatyviausiai „Žalgirio“ ekipoje rungtyniavo 12 taškų surinkęs ir 4 kamuolius sugriebęs M.Kuzminskas, 9 taškus įmetė ir penkis kamuolius atkovojo P.Jankūnas, 7 taškus pridėjo T.Lawsonas. Tomas Delininkaitis jau per pirmus du ketvirčius tris kartus rezultatyviai perdavė kamuolį.

Svečių ekipoje 10 taškų įmetė ir keturis kamuolius atkovojo J.Alexanderis, 9 taškus pridėjo D.Labovičius, 6 – J.Hayesas.

Trečiąjį kėlinį žalgiriečiai pradėjo spurtu 11:2 ir vėl viską sustatė į vietas – 55:39. „Krasnyje Krylja“ dar kartą sugebėjo atsitiesti ir sumažinti atsilikimą iki 50:58. Po Jevgenijaus Kolesnikovo tritaškio rusai priartėjo kovingu atstumu – 53:58. Kėlinio pabaigoje „Žalgiris“ vėl „ant bangos“. R.Javtoko ir T.Delininkaičio taiklūs metimai ir po trijų kėlinių kauniečiai priekyje – 64:55.

Lemiamą ketvirtį sėkmingiau pradėjo „Krasnyje Krylja“. Po Jarviso Hayeso taiklių baudų metimų žalgiriečių pranašumas sumažėjo iki 4 taškų (69:65), o netrukus J.Kolesnikovas smeigia dar vieną tritaškį, Aaronas Milesas pataiko iš vidutinio nuotolio ir Samaros ekipa pradeda alsuoti šeimininkams į nugaras – 70:71.

Svečiai išlygina rezultatą 71:71, tačiau netrukus Tomas Delininkaitis pataiko iš toli. Kitoje aikštės pusėje tuo pačiu atsako Lonnielis Rushas. Į Milovano Rakovičiaus taiklų metimą tuo pačiu atsilygina Fiodoras Licholitovas – 76:76.

Likus žaisti kiek mažiau nei trims minutėms J.Hayesas baudos metimu persveria rezultatą – 79:78.

Lemiamos akimirkos dramatiškos. Likus žaisti mažiau nei 2 minutes „Krasnyje Krylja“, atrodo, praranda kamuolį, tačiau pasitarę teisėjai pakeičia sprendimą ir jį atiduoda svečiams. Arenoje – didžiulis sirgalių nepasitenkinimas. Tritaškį pataiko A.Milesas ir „Žalgiris“ atsilieka jau keturiais taškais – 78:82.

S.Weemso baudos metimai taiklūs – 80:82. Kauniečiams pavyksta apsiginti, o greitoje atakoje S.Weemsas rezultatą išlygina – 82:82. Lieka 28 sekundės.

„Žalgiris“ dar kartą apsigynė, o Samaros krepšininkai tik pražanga buvo priversti stabdyti T.Lawsoną. Amerikietis likus 2 sekundėms įmetė abu baudų metimus ir išplėšė šeimininkams pergalę – 84:82. Per likusį laiką rusai pelnyti taškų nesugebėjo.

„Žalgiris“ – „Krasnyje Krylja“ 84:82 (27:18, 17:19, 20:18, 20:27)

“Žalgiris“: M.Kuzminstas 16 taškų, S.Weemas 13, T.Lawsonas ir P.Jankūnas po 11.

“Krasnyje Krylja”: J.Alexanderis 16, L.Rushas ir D.Labovičius po 13.

Kauno diena inf.

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos