Lietuvaičius užvaldė stilingųjų „Hurts“ melodijos

Trečiadienio vakarą į Kauno „Žalgirio“ areną rinkosi minia žmonių, mat čia koncertavo stilingasis britų elektroninės muzikos duetas „Hurts“.

Laukiamiausiu metų koncertu vadinamas renginys prasidėjo „Lemon Joy“ su Igoriu Kofu pasirodymu. Tačiau vos tik ant scenos užlipo grupė „Hurts“, į areną susirinkusi publika tarsi „įsielektrino“.

Pasirodymą pradėjusi vizitine kortele tapusia daina „Wonderful Life“ grupė sužavėjo savo gerbėjus.

„Buvau Jameso Blunto koncerte, tačiau jo nėra net ko lyginti su šiuo“, – portalui kaunodiena.lt sakė „Hurts“ pasiklausyti atėjusi mergina.

"Jie taip gerai groja gyvai, kad net atrodo, kad tai fonograma", – šmaikštavo kitas grupės gerbėjas.

Kaunas yra įtrauktas į grupės 2011 metų pasaulinį turą, į Lietuvą „Hurts“ atvyko po koncerto Minske.

Dueto „Hurts“ branduolį sudaro vokalistas Theo Hutchcraftas (26 m.) ir klavišininkas Adamas Andersonas (28 m.).

Jiedu šias gastroles vadina „įspūdingiausiomis grupės karjeroje – scenoje žiūrovai išvys daug dekoracijų, šokėjų ir muzikantų, tai bus tartum “HURTS„ teatras“, – dar prieš koncertą gastroles savo interneto svetainėje rašė grupės nariai.

Debiutinis ir kol kas vienintelis grupės studijinis albumas „Happiness“ buvo išleistas 2010 m. rugsėjo pradžioje, tačiau net 6 singlai sulaukė neįtikėtinos sėkmės – „Wonderful Life“, „Better Than Love“, „Stay“, „Sunday“, „All I Want for Christmas Is New Year’s Day“, „Illuminated“, beveik visiems yra sukurti įspūdingi vaizdo klipai.

Praėjusią vasarą „Hurts“ pasirodė tokiuose festivaliuose kaip „Rock Im Park“ ir „Rock Am Ring“ Vokietijoje, „Glastonbury“, Oxygen, „T In The Park“, „V Festival“ Didžiojoje Britanijoje, „Sziget“ Vengrijoje, taip pat Ukrainoje, Bulgarijoje, Latvijoje, Belgijoje, Šveicarijoje, Suomijoje, Lenkijoje, Švedijoje ir kitose šalyse.

„Glastonbury“ festivalyje, kuriame šiemet apsilankė 135 tūkstančiai žmonių, „Hurts“ pasirodymas buvo pripažintas geriausiu ir aplenkė net tokias festivalio žvaigždes kaip U2, Beyonce and „Coldplay“.

Šįvakar Kauno „Žagirio“ arenoje muzikos gerbėjų laukia neeilinis vakaras. Į sceną žengs ilgai lauktas britų elektroninės muzikos duetas „Hurts“. Theo ir Adamas išskirtiniame interviu portalui kaunodiena.lt atvirai pasakojo apie savo gyvenimą ir didžiąją meilę – muziką.

Belaukiant pokalbio, galvoje sukosi klausimai, kuriuos norėčiau užduoti muzikantams. Kirbėjo mintis, kad bus sunku prakalbinti pasaulinės šlovės sulaukusius vaikinus. Tačiau klydau.

Jie atrodo kaip žvaigždės – stilingi drabužiai, glotniai sušukuoti plaukai. Bet Theo ir Adamo veiduose – nė trupučio pasipūtimo. Jie šypsodamiesi atsistoja nuo sofos, prieina, šiltai paspaudžia ranką ir pakviečia sėstis. Netrukus prasideda nuoširdus pokalbis, tarsi bendraučiau su draugais.

Ką jūsų gerbėjai išvys scenoje? Ko patys tikitės iš pasirodymo šįvakar?

Aplankėme daug šalių, tačiau Lietuvoje esame pirmą kartą. Nekantriai laukiame šio pasirodymo. Įdomu, kad koncertuosime visiškai naujoje arenoje. Per dvejus metus mūsų koncertinė programa patobulėjo, išaugo. Scenoje pasirodys 11 žmonių. Lietuvos gerbėjai pamatys geriausia, ką šiuo metu turime.

Viename didžiausių jūsų hitų, „Wonderful life“ yra žodžiai: „Niekada nepasiduok, gyvenimas toks nuostabus“. Ar jie parodo jūsų požiūrį į gyvenimą?

Taip. Buvo laikas, kai tik mintis, kad gyventi yra nuostabu, padėdavo nepalūžti. Viltis, kad kada nors bus lengviau. Dar visai neseniai ketverius metus sėdėjome be darbo, buvome nelaimingi. Vienu metu aš (Adamas – aut. past.) neturėjau net kur gyventi, už ką nusipirkti valgyti.

Tačiau prieš dvejus metus staiga viskas pasikeitė. Tai yra neįtikėtina. Dabar mes gyvename nuostabų gyvenimą, apie tokį galėjome tik pasvajoti. Keliaujame po pasaulį, susitinkame su įvairiausiais žmonėmis, grojame muziką, kurią patys sukūrėme. Tai svajonių darbas.

Jūsų grupės pavadinimas asocijuojasi su viena stipriausių žmogaus emocijų – skausmu. Jūsų dainos persmelktos ilgesio, liūdesio. Kodėl?

Toks grupės pavadinimas atsirado savaime. Matyt, tuo metu taip jautėmės. Mūsų dainos yra apie mus, jos atspindi mūsų charakterį, savijautą. Tikriausiai mums, vyrams, paprasčiau savo liūdesį išlieti dainose.

Kaip jaučiatės stovėdami ant scenos?

Tuomet jaučiu, kad gyvenu. Kad turiu tikslą (Theo – aut. past.). Tai pats keisčiausias jausmas, kurį esu patyręs – būna baisu, bet tuo pačiu neįtikėtinai nuostabu.

Gal galite papasakoti pikantišką istoriją, kuri jums nutiko per koncertinį turą?

O, tokių istorijų galėtume daug papasakoti, tačiau jų nespausdintų joks laikraštis (abu juokiasi – aut. past.).

Na, gerai. Vieną papasakosiu. (Adamas – aut. past.) Kartą koncertuojant Graikijoje vakare padauginau alkoholio ir pramiegojau lėktuvą, kuriuo turėjau skristi į šalies pietus, kur buvo suplanuotas kitas koncertas. Teko griebti taksi. Kelionė automobiliu užtruko devynias valandas ir kainavo 600 eurų.

Prieš koncertą pageidavote 12 baltų rožių. Kodėl tokia užgaida?

Tas gėles norime padovanoti mūsų gerbėjoms. Dar prie atvažiuodami žinojome, kad Lietuvoje labai gražios moterys, puikūs žmonės. Čia jaučiamės kaip namuose.

Plačiau skaitykite šeštadienį dienraščiuose „Kauno diena“ ir „Vilniaus diena“.

Kauno diena informacija

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos