„Žalgirio“ arenoje susitikimas su filmo „Premija“ kūrybine grupe

Spalio 7-8 dienomis Tarptautiniame Kauno kino festivalyje viešės Argentinos režisierė Paula Markovitch ir kompozitorius Sergio Valente Gurrola Alvarezas. Kino kūrėjai pristatys šių metų Berlyno kino festivalyje apdovanotą filmą „Premija“.

Filme pasakojama apie septynmetės mergaitės ir jos mamos, laukiančių sugrįžtant karinių tarnybų persekiojamo tėvo, gyvenimą mažame provincijos miestelyje Argentinoje. Šalį valdantis režimas vaiko kasdienybę pripildo įtampos – mokykloje sakoma, kad išduoti draugą yra patriotinė pareiga, o namie liepiama saugoti paslaptį apie tėvą. Asmeninės režisierės patirties kupinas pirmasis jos ilgametražis filmas pelnė tarptautinį pripažinimą – Tarptautinio Berlyno kino festivalio „Sidabrinį lokį“ už geriausią operatoriaus darbą.

Režisierė Paula Markovitch gimė Buenos Airėse, tačiau ten gyveno neilgai – namus teko palikti dėl šalyje kilusių politinių represijų. Vaikystėje patirti išbandymai tapo pagrindu jos vėlesnei scenaristės ir režisierės karjerai. Jau pirmuoju scenarijumi filmui „Siuntėjas nežinomas“ (Sin remitente, 1995) Paula Markovitch pakerėjo Tarptautinio Venecijos kino festivalio publiką, o tarptautinio pripažinimo sulaukė parašiusi scenarijų filmui „Tahoe ežeras“ (Lake Tahoe, 2008). Šiuo metu režisierė gyvena ir dirba Meksikoje.

Filmo „Premija“ peržiūros ir susitikimai su jo kūrėjais vyks spalio 7 d. 19.00 val. ir spalio 8 d. 21.30 val. „Žalgirio“ arenoje Kaune.

Paskutinį festivalio savaitgalį Kaune lankysis ir nemažas būrys Europos kino kūrėjų. Spalio 7 d. 17.15 val. ir spalio 8 d. 16.00 val. „Žalgirio“ arenoje Kaune viešės dokumentinio filmo apie muziką Romano Polanskio filmams kūrusį kultinį džiazo pianistą ir kino kompozitorių Krzysztofą Komedą „Komeda – gyvenimo garso takelis“ režisierė Claudia Buthenhoff-Duffy ir filmo prodiuseris Wojciechas Szczudlo.

Spalio 7 d. 19.30 ir spalio 8 d. 20.00 kino centre „Cinamon“ švedų režisieriai Martinas Jernas ir Emilis Larssonas pristatys apie ką tik iš kalėjimo išėjusio vaikino bandymą grįžti į visuomenę pasakojantį filmą „Gyvulys“.

Dar vienas įdomus renginys kino mėgėjams – susitikimas su Nyderlandų režisieriumi Tomu Fassaertu. Jis spalio 7 d. 22.00 val. ir spalio 8 d. 19.15 val. „Žalgirio“ arenoje pristatys savo dokumentinį filmą „Angelas Doelyje“. Specialų ekumeninės žiuri prizą Berlyno kino festivalyje pelnęs filmas atskleidžia nykstančio Belgijos kaimo, kurio paskutiniai gyventojai iškeldinami plečiant uosto teritoriją, ir vienos jame pasilikusios senolės istoriją.

Penktasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks rugsėjo 27 – spalio 9 dienomis Kaune ir Vilniuje. Spalio 10 – 13 jis lankysis Panevėžio kino teatre „Garsas“, o spalio 13 – 16 dienomis – Nidos kino teatre „Agila“. Daugiau informacijos: www.kinofestivalis.lt.

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos