Suzi Quatro: būsiu scenoje tol, kol girdėsiu aplodismentus

Gruodžio pabaigoje Naujametiniais koncertais Lietuvos publiką pradžiuginsianti 61-erių metų scenos veteranė ir roko karalienė Suzi Quatro sustoti neketina: aktyviai rengia koncertus įvairiose pasaulio šalyse, tik ką išleido naują albumą „In the Spotlight“, vis dar dėvi jos neatsiejama įvaizdžio dalimi tapusius odinius rūbus, energingai groja gitara ir garsiai sako: „būsiu scenoje tol, kol girdėsiu aplodismentus“.

Pasak pačios Suzi Quatro, naujasis albumas – tai jos atgimimas. Jam, o tiksliau jame skambančiam atlikėjos balsui liaupsių negaili ir muzikos kritikai. Jų teigimu, Suzi balsas dabar skamba dar geriau nei bet kada anksčiau.

„Man labai malonu girdėti kritikus sakant, jog dabar mano balsas geriausias per visus mano karjeros metus. Juo labiau, kad daugelis artistų, sulaukę mano amžiaus, balsą praranda. Man nutiko priešingai. Mano dainavimo stilius nėra švelnus, todėl mano balsui būtina energija – jos dar yra. Be to, dabar aš turiu daugiau gyvenimiškos patirties ir todėl geriau suprantu dainų tekstus“, – sako atlikėja bei priduria, jog vis dar jaučiasi kaip vaikas.

1973 metais muzikinę karjerą ir kelionę į populiarumą su hitu „Can the can“ pradėjusi energingoji rokerė nebuvo pirmoji moteris į rankas paėmusi gitarą, tačiau ji buvo pirmoji, kuriai pasisekė. Ši sėkmė ir populiarumas neapleidžia iki šiol.

„Esu labai laiminga žinodama, jog su mano atėjimu į didžiąją sceną tarsi susiformavo tam tikra Suzi Quatro mokykla ir dabar merginos, paimančios gitarą į rankas, mokosi iš manęs, ima pavyzdį“, – kalba Suzi Quatro.

Panašu, jog pati atlikėja pavyzdį ima iš savo muzikanto tėčio ir skelbia, jog jos motto: grok tol, kol nugriūsi.

„Sulaukęs 89-erių mano tėtis mane pasikvietė ir pasakė, jog turi pasakyti baisų dalyką. Nuoširdžiai galvojau, jog jis praneš apie kokią rimtą ligą. O jis pasakė: „Siuzi, aš turiu liautis groti“. Aš tuomet tepasakiau, kad jam jau 89-eri. Visgi, jam tai buvo didžiulė tragedija. Dabar aš jį puikiai suprantu“, – sako scenos dar ilgai apleisti neketinanti populiari atlikėja.

Suzi Quatro per savo muzikinę karjerą pardavė per 50 mln. įrašų ir yra pripažinta sėkmingiausia visų laikų roko atlikėja moterimi. Ji ir toliau aktyviai rengia koncertus Australijoje bei Europoje. Jų vidutiniškai per metus surengia apie 100.

Lietuvoje roko karalienė Suzi Quatro surengs tris Naujametinius koncertus: gruodžio 28 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje, gruodžio 29 d. Panevėžio „Cido“ arenoje ir gruodžio 30 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje.

BNS informacija

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos