Šiandien lietuviško filmo premjera atidarys Kauno kino festivalį

Šiandien prasideda vienas didžiausių kino renginių Lietuvoje: penktasis Tarptautinis Kauno kino festivalis. Su lietuviško filmo „Stebuklų laukas“ premjera duris atversiantis Kauno kino teatre „Cinamon“, festivalis geriausias pastarojo meto pasaulio kino juostas suks dar ir Kauno „Žalgirio“ arenoje bei Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje, o kitą savaitę atkeliaus į Vilnių bei kitus miestus.

Kauno kino festivalį atidaryme pasveikins Lietuvos kultūros ministras Arūnas Gelūnas ir Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis. Su žiūrovais susitiks atidarymo flmo „Stebuklų laukas“ režisierius Mindaugas Survila ir kūrybinė grupė. Jauno ir jautraus režisieriaus juosta – tai poetinė sakmė apie žmones, kurių visuomenė nenori matyti, sukurta su šiluma.

„Jau vakar pradėjo leistis lėktuvai su Kauno kino festivalio svečiais, atvykstančiais į Kauną iš įvairiausių šalių. Tai – tikrasis ženklas, kad prasideda festivalis, tampantis traukos tašku ne tik Kauno ir visos Lietuvos kino žiūrovams, bet ir tarptautinio kino pasaulio dalyviams – režisieriams, prodiuseriams, aktoriams, platintojams, – sakė Kauno kino festivalio direktorė Ilona Jurkonytė. – Džiaugiamės ir didžiuojamės galėdami šiais metais savo žiūrovams pasiūlyti gero kino seansus, turtingus susitikimų, diskusijų, muzikos ir įkvėpimo.“

Vos prasidėjęs festivalis žiūrovus pakvies į neeilinius susitikimus su kino kūrėjais. Ketvirtadienį Kaune svečiuosis filmo „Klivlendas prieš Volstrytą“ režisierius iš Šveicarijos Jean-Stéphane Bronas. Kanų kino festivalyje pristatytas ir diskusijas sukėlęs filmas „Klivlendas prieš Volstrytą“ kelia dabar vėl itin aktualius klausimus apie tai, kas – bankininkai, nekilnojamojo turto verslininkai, valdžia – atsakingi dėl pastarosios ekonominės krizės pasaulyje. Juostoje inscenizuojamas teismo procesas, kuriame bandoma nustatyti kaltuosius. Filmo seansas ir susitikimas su režisieriumi vyks rugsėjo 29 d. 18 val. kino centre “Cinamon”.

Rytoj 19 val. “Žalgirio“ arenoje“ specialiu seansu bus atidaryta retrospektyva “Raudonieji vesternai”. Legendinio sovietų kino režisieriaus Levo Kulešovo nebylaus kino juostą „Pagal įstatymą“ prakalbins šiuolaikinės muzikos atlikėjas DJ Tom Flagman. Retrospektyvą pristatys rusų kino teoretikas Sergejus Lavrentjevas. Tą pačią dieną 13 v al. Vytauto Didžiojo universitete S. Lavrentjevas skaitys paskaitą „Trumpa Raudonųjų vesternų istorija“. Paskaita atvira ir nemokama visiems.

Kauno kino festivalio metu prailgintas miesto autobusų, važiuojančių pro prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“, kuriame įsikūrusiame kino centre „Cinamon“ vyks festivalio programa, tvarkaraštis. Autobusai Nr. 21 ir 38 bus pasirengę žiūrovus parvežti pasibaigus paskutiniesiems festivalio filmų seansams kino centre „Cinamon“. Tikslią informacija apie papildomus autobusų reisus galima rasti festivalio svetainėje www.kinofestivalis.lt.

Penktasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks rugsėjo 27 – spalio 9 dienomis Kaune ir Vilniuje. Spalio 10 – 13 jis lankysis Panevėžio kino teatre „Garsas“, o spalio 13 – 16 dienomis – Nidos kino teatre „Agila“. Daugiau informacijos ir festivalio programa: www.kinofestivalis.lt.

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos