Lietuvos rinktinė nukovė slovėnus ir gavo bilietą į Olimpinį atrankos turnyrą

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Europos čempionate nugalėjo Slovėnijos komandą ir iškovojo teisę grumtis dėl 5 pirmenybių vietos. Mūsiškiai itin atkakliose rungtynėse Kauno "Žalgirio" arenoje šventė pergalę rezultatu 80:77 (19:20, 25:13, 19:24, 17:20).

Ši pergalė lietuviams suteikė bilietą į kitą vasarą vyksiantį papildomą atrankos tunryrą į Londono Olimpines žaidynes.

Kiek geriau susitikimą pradėjo slovėnai, įpusėjus pirmajame ketvirčiui lietuviai turėjo dvigubą deficitą (6:12). Lietuviai perėmė iniciatyvą ir laimėjo atkarpą 5:0. Netikslių Slovėnijos rinktinės atakų seriją nutraukė Erzazemas Lorbekas (11:16). Martynas Pocius sumetė baudos metimus, Šarūnas Jasikevičius reultatyviai užbaigė prasiveržimą ir skirtumas sumažėjo iki minimalaus. Po pirmųjų 10 minučių lietuviai atsiliko 19:20.

M.Pocius pačioje antrojo ketvirčio pradžioje išvedė į priekį lietuvius. Roberto Javtoko kablys pasiekė tikslą, bet Matjažas Smodišas iškart smeigė tritaškį ir rezultatą išlygino (23:23). Mantas Kalnietis gražiai užbaigė dvi atakas iš eilės. Gorandas Dragičius pataikė dvitaškį, o kitoje atakoje realizavo tolimą metimą (27:28). Mūsišiai pelnė 7 taškus be atsako. Mirza Begičius ir R.Javtokas apsimainė rezultatyviomis atakomis (36:30). Lietuviai fantastiškai užbaigė kėlinį ir pačioje pirmosios dalies pabaigoje susikrovė dviženklį pranašumą (44:33).

Antrojoje mačo dalyje kiek sėkmingiau startavo slovėnai. Sužaidus kiek daugiau nei 3 minutes kėlinyje Simas Jasaitis iššovė iš toli ir mūsišiams grąžino dviženklę persvarą (49:39). Staigiai 7 taškus surinkę slovėnai vienos atakos metu galėjo išlyginti rezultatą. Toliau vyko atkaklus žaidimas, skirtumas kurį laiką per daug nekito. Lietuvos rinktinės gynyba niekaip negalėjo sustabdyti G.Dragičiaus (57:54). M.Smodišas realizavo tritaškį, bet prieš pat lemiamą ketvirtį M.Kalnietis atsakė dvitaškiu (63:57).

Slovėnai puikiai startavę ketvirtajame ketvirtyje jau pirmąją kėlinio minutę sumažino skirtumą iki minimalaus, o antrąją išsiveržė į priekį (63:64). Persvarą lietuviams sugrąžino Darius Songaila. Sašo Ozbotas ir M.Kalnietis apsimainė tritaškiais (68:68). Mirzos Begičiaus metimas buvo tikslus. Iš vidutinio nuotolio pasižymėjo Jaka Lakovičius, Slovėnijos rinktinės persvara ūgtelėjo iki 4 taškų (68:72). D.Songaia pataikė sudėtingą metimą. Po puikaus M.Kalniečio perdavimo taškus pelnęs Jonas Valančiūnas išlygino rezultatą (72:72). M.Begičius ir Rimantas Kaukėnas apsimainė tiksliais dvitaškiais. Š.Jasikevičius sumetė baudos metimus (76:74). E.Lorekas smeigė tritaškį, o lietuviai nesugebėjo sėkmingai užpulti. Slovėnai taip pat nesugebėjo surengti rezultatyvios atakos, tuo pasinaudojęs M.Kalnietis įsūdė labai svarbų tritaškį (79:77). Jaka Lakovičius prametė ir kamuolys atsidūrė lietuvių rankose. M.Kalnietis pataikė tik vieną baudos metimą ir paliko slovėnams šansą išplėšti pratęsimą (80:77). Kurijoziškas G.Dragičiaus tolimas šūvis buvo netikslus ir pergalę šventė mūsiškiai.

www.eurobasket.lt informacija

Kauno dienos straipsnis su fotoreportažu

Delfi.lt straipsnis su fotoreportažu

15min.lt straipsnis

alfa.lt straipsnis su fotoreportažu

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos