„Žalgirio“ arenos planai ir pasiruošimas „EuroBasket2011“

Įsibėgėjus Europos vyrų krepšinio čempionatui, „Žalgirio“ arenoje rugsėjo 6 d. surengtoje spaudos konferencijoje buvo kalbama apie arenos tikslus ir uždavinius, svarbą Kauno miestui bei pasiruošimą čempionatui. Susitikime dalyvavo areną administruojančios UAB „Kauno arena“ atstovė Angelė Dementavičiūtė, Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis, Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas bei „Žalgirio“ arenos renginių organizavimo vadovas Renatas Načajus.

Arenos unikalumas ir svarba

„Žalgirio“ arena yra didžiausia, moderniausia ir daugiausiai lankytojų galinti priimti arena Baltijos šalyse, įdiegtomis technologijomis lenkianti net kai kurias Skandinavijos šalis. Dėl ypač lanksčiai suprojektuotų erdvių ir konstrukcijų arena gana greitai ir patogiai pritaikoma įvairaus dydžio ir pobūdžio renginiams: nuo sporto varžybų, ledo arenos iki įvairaus dydžio koncertų, spektaklių, kino festivalių, parodų ar net privačių renginių.

„Arenoje yra įdiegti naujausi unikalūs sprendimai, kurie suteikia ypatingos kokybės akustikai, apšvietimui ir geram matomumui per įvairaus pobūdžio renginius, – susitikimo metu kalbėjo A. Dementavičiūtė. – Siekiant išvengti garso atspindžių, sumontuotos dviejų sluoksnių pakabinamos lubos, stogas išklotas akustine ir stiklo vata, įrengtos akustinės užuolaidos – tai unikalūs sprendimai, kurie leis arenos lankytojams mėgautis išskirtine kokybe. Arenoje taip pat įdiegti ir energiją taupantys elementai – panaudoti specialiai Vokietijoje pagaminti skaidrūs stiklai, kurie sulaiko šilumą ir taupo energiją.“

Naujoji Kauno arena atitinka aukščiausius kokybės standartus: čia gerai skambės ir roko koncertas, ir kamerinio orkestro atliekami kūriniai, bus patogu stebėti ir krepšinio varžybas, ir teatro spektaklį. Unikalus ir arenos dydis – ji gali priimti bet kokio lygio renginius: nuo mažo kamerinio, skirto keletui tūkstančių žmonių, iki aukščiausio lygio koncertų, skirtų daugiau nei 17 500 žiūrovų. Neabejojama, jog „EuroBasket2011“ finalinių kovų metu arena sulauks didžiausio galimo skaičiaus sirgalių.

„Persikėlęs į naujus namus – „Žalgirio“ areną – legendinis Kauno „Žalgirio“ klubas atvers naują istorijos lapą su pagausėjusiu sirgalių būriu, daugiau krepšinio aistrų ir įsimintinų pergalių, – kalbėjo P. Motiejūnas. – Arena pasiruošusi sutalpinti visus „Žalgirio“ sirgalius ir priimti bet kurio lygio krepšinio komandas. Vienu metu arenoje krepšininkams galime suteikti net šešis pilnai įrengtus persirengimo kambarius“.

Kauno miesto puošmena tapusi naujoji „Žalgirio“ arena yra išskirtinėje miesto vietoje – Nemuno saloje. Tikimasi, jog arena atgaivins ir Kauno senamiestį bei Laisvės alėją – arenos svečiai senamiestį pasieks iškart perėję tiltą per Nemuną. Apsilankiusieji arenoje galės ne tik mėgautis sporto ar kultūros renginiais, bet ir pasigrožėti puikiais gamtos vaizdais bei miesto panorama. Arena taps neabejotinu traukos centru Kauno mieste ir Lietuvos centrinėje dalyje, o tai padės plėtoti turizmą senojoje Lietuvos sostinėje bei sudarys sąlygas vystyti kultūrinę, pramoginę ir sportinę veiklą, organizuojant aukšto lygio renginius Kaune.

Arenos ateities planai

„Žalgirio“ arena išsiskiria savo universalumu ir teikiamų paslaugų įvairove. Įmonės ar privatūs asmenys galės išsinuomoti prabangias uždaras arenos ložes ne tik koncertų, sporto varžybų stebėjimui, bet ir savo renginiams, pristatymams, į kuriuos kviečiami verslo partneriai ar asmeniniai svečiai. Arena trauks miestiečius ir svečius ne tik dėl patogios didelės salės – čia bus nuomojami biurai, atsivers meno erdvė, nuolat veiks restoranas, o likus dviems valandoms iki renginio pradžios bus atidaromos kavinės ir barai.

„Pagal koncesijos sutarties sąlygas buvome įsipareigoję į arenos infrastruktūrą investuoti 12,5 mln. Lt, bet ši suma jau išaugo beveik dvigubai: sumontuota 262 metrų bėganti informacinė LED ekranų juosta, didžiausias Skandinavijos ir Baltijos šalyse informacinis kubas, kurio viena plokštuma yra 21,5 m2 ploto, įrengtas restoranas, terasos, papildomos kėdės per koncertus – visa tai koncesininkų rūpestis ir investicijos. Kiek dar investuosime per 25 metus priklausys nuo daugelio dalykų – kiek renginių vyks, kokio lygio žvaigždės atvažiuos ir kokių papildomų reikalavimų jos iškels“,– ateities planais dalijosi A. Dementavičiūtė.

Artimiausi renginiai arenoje

„Žalgirio“ arena turėtų tapti ryškiausiu Rytų Europos traukos centru, sutrauksiančiu žiūrovus į sporto ir kultūros renginius. Arenoje planuojama kasmet surengti daugiau nei 75 renginius. „Šiai dienai jau daug kas numatyta, pasirašyti sutarimai su agentūromis, kurios organizuos koncertus. Jau dabar be 12 „EuroBasket2011“ kovų yra paskelbta 14 renginių, kviesiančių atvykti į didžiausią šalies areną tiek šiais, tiek kitais metais. Planuojama sulaukti daugiau nei 300 000 žiūrovų per metus“, – kalbėjo „Žalgirio“ arenos renginių organizavimo vadovas Renatas Načajus.

Rugsėjo 14-18 d. arenoje žiūrovų laukia „EuroBasket 2011“ finalinės krepšinio kovos, Europos vyrų krepšinio čempionatui į Lietuvą sugrįžus po 72 metų. 2011-ųjų Europos čempionate pirmą kartą dalyvauja net 24 komandos. „Žalgirio“ arenoje bus sužaista net 12 čempionato rungtynių, kurių metu bus išsiaiškinti „EuroBasket2011“ čempionai.
Spalį žiūrovai išvys pasaulinio garso atlikėjo James Blunt (10 01), britų elektroninės muzikos dueto „HURTS“ (10 12), prancūzų atlikėjo Jean Michel Jarre (10 16) bei legendinės dainininkės Mireille Mathieu su orkestru (10 28) pasirodymus.

Lapkritį žiūrovų laukia vieno geriausių pasaulyje romansų atlikėjo Aleksandro Malinino (11 04), legendinių „elektrikų“ „The Orchestra“ (11 11), žymaus amerikiečių dainininko Lenny Kravitz (11 12) bei vieno geriausių Rusijos operos tenorų ir estrados dainininkų Nikolajaus Baskovo (11 20) koncertai.

Gruodžio mėnesį arenos lankytojai išvys italų estrados legendą Toto Cutugno su simfoniniu orkestru (12 20) bei šventinį klasikinio Piotro Čaikovskio baleto „Spragtukas“ spektaklį, kurį dovanos neprilygstami Maskvos miesto baleto meistrai (12 25). Taip pat gruodį arenos ledą tirpdys garsiausia visų laikų Lietuvos čiuožėjų pora Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko su jubiliejine – dešimtąja – „Liepsnojančio ledo“ programa (12 29). Lietuvoje viešėsianti roko karaliene visame pasaulyje tituluojama Suzi Quatro savo Naujametinį koncertą surengs gruodžio 30 d. Taip pat palydėti senuosius ir sutikti Naujuosius metus „Žalgirio“ arenos publiką kvies net dvi legendos – arenoje jungtinį šventinį koncertą surengs išskirtinio balso savininkė Bonnie Tyler ir auksinis „Smokie“ balsas Chris Norman akomponuojant Kauno miesto simfoniniam orkestrui (12 31).

2012 m. vasario 6 d. „Žalgirio“ areną sudrebins garsiausia pasaulyje Vokietijos grupė „Rammstein“.

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos