Kauno savivaldybė papildomai investuos į „Žalgirio“ areną

Ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno miesto taryba nusprendė imti 5,1 milijonų litų ilgalaikę paskolą viešajai infrastruktūrai Nemuno saloje plėtoti ir Kauno miesto inžinerinių statinių projektams parengti ir jiems įgyvendinti. Ši paskola ir su ja susijusios įmokos bus mokamos iš Savivaldybės biudžeto lėšų.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešojo pirkimo komisijos 2011 m. birželio 15 d. posėdyje buvo paskelbta, kad Kauno miesto pramogų ir sporto rūmų su viešąja infrastruktūra Nemuno saloje sklypo teritorijos sutvarkymo statybos darbų pirkimo neskelbiamų derybų būdu laimėjo UAB „Kamesta". Verslininkai pateikė 10 mln. 585 031 tūkst. litų pasiūlymą.

Šiuo metu minėto sklypo teritorijos sutvarkymo statybos darbams apmokėti savivaldybė numatė 5 mln. 533 tūkst. litų. Iš jų 3 mln. 333 tūkst. litų yra Savivaldybės skolintos lėšos, 2 mln. litų Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų ir 200 tūkst. litų Savivaldybės privatizavimo fondo lėšų.

Dar 1 mln. 800 tūkst. litų Nemuno salos infrastruktūrai plėtoti buvo įvertinta, rengiant Savivaldybės 2011 metų biudžeto pakeitimo projektą.

Vienas ilgalaikių paskolų paslaugų pirkimo konkurso dalyvių – AB DnB NORD bankas – pateikė Kauno apygardos teismui ieškinį dėl viešojo pirkimo komisijos sprendimų panaikinimo. Tokiu būdu Savivaldybės finansų skyrius negali teikti Savivaldybės tarybai svarstyti klausimą dėl ilgalaikės paskolos sutarties praplėtimo, kuria būtų galima numatyti 1 mln. 800 tūkst. litų sklypo teritorijos sutvarkymo statybos darbams apmokėti. Šio projekto teikimas bus įmanomas tik tada, kai pasibaigs teisminės procedūros.

Atsižvelgiant į tai, kad liepos 14 diena yra paskutinė savivaldybės tarybos darbo diena prieš kasmetines vasaros atostogas, bet koks sprendimo teikimas tarybai bus įmanomas tik rudeniop, kai tuo metu šalyje jau vyks Europos krepšinio čempionatas.

Ieškodama išeities, Kauno miesto savivaldybė priėmė sprendimą imti 5,1 mln. litų paskolą. Paskolos paskirtį numatyta platesnė – jeigu teisminės procedūros dėl viešojo pirkimo konkurso išsispręs greitai, tokiu atveju likusi paskolos suma bus nukreipta miesto inžinerinių statinių projektams parengti ir jiems įgyvendinti.

Seimo priimtame Lietuvos Respublikos 2011 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatyme Kauno miesto savivaldybei nustatytas skolos limitas 55 proc. nuo patvirtintų Savivaldybės biudžeto pajamų (neįskaitant iš valstybės biudžeto Savivaldybei skiriamų specialiųjų tikslinių dotacijų ir valstybės biudžetui grąžinamų bendrosios dotacijos kompensacijų) ir tai sudarytų 243,8 mln. litų.

Pasinaudojus banko paskola atsirastų finansavimo šaltinis viešajai infrastruktūrai Nemuno saloje plėtoti ir Kauno miesto inžinerinių statinių projektams parengti ir jiems įgyvendinti.

MANTAS LAPINSKAS
Kauno miesto savivaldybės
Tarybos sekretoriato vyriausiasis specialistas

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos