„Žalgirio“ arenos ložės jau rado savo šeimininkus

„Žalgirio“ arenoje statybininkams atliekant paskutinius darbus, o arenos valdytojams planuojant pirmuosius renginius, yra žmonių, kurie jau žino, iš kurios arenos vietos stebės aikštėje vykstančias krepšinio kovas ar garsių atlikėjų koncertus. Suskubusieji išsinuomoti ložes kuklūs nebuvo – populiariausias nuomos laikotarpis – 10 metų.

Pasak Kauno arenos statytojus konsultavusio architekto iš JAV Algimanto Bublio, ložės yra svarbus arenų elementas, kadangi arenų valdytojams palengvina didžiulio statinio išlaikymą. Patyręs arenų projektuotojas pastebi, kad Jungtinėse Valstijose ložių populiarumas tai kyla, tai krinta, tačiau neatsižvelgiant į momentinius svyravimus, svarbu įrengti pakankamą ložių kiekį. A. Bublio teigimu, „Žalgirio“ arenoje jų skaičius yra optimalus.

Iš viso arenoje įrengtos 43 ložės ilgalaikei nuomai, iš kurių bus galima stebėti tiek sporto varžybas, tiek koncertus ir 10 ložių trumpalaikei nuomai sporto renginiams stebėti. Kadangi tribūnos išdėstytos žiedo forma, tradicinio koncerto metu (kai scena aikštės gale), dalis ložių, esančių tame krašte kur scena, yra netinkamos stebėti koncertus.

„Dalis ložių tinkamos stebėti tik sporto renginius, arba koncertus, kai scena įrengiama arenos viduje. Planuojame jas pritaikyti skirtingų visuomenės grupių poreikiams, pavyzdžiui šeimoms, vaikams, ir skirti vienakartinei nuomai“, – pasakojo „Žalgirio“ arenos koncesininko atstovė Angelė Dementavičiūtė.

Tuo tarpu didžioji dalis arenos ložių bus išnuomotos ilgam laikui – trejiems, penkeriems ar dešimčiai metų. Pasak A.Dementavičiūtės, daugelis arenos ložių jau turi savo šeimininkus. Populiariausi – 3 ir 10 metų laikotarpiai. Ložes nuomojasi ir įmonės, ir privatūs asmenys ar jų grupės.

Kiekvienai šių ložių priklauso nuo 14 iki 18 sėdimų vietų pačiose arenos tribūnose specialiai pagerintose kėdėse, kurios išdėstytos trijose eilėse. Jų išdėstymas priklauso nuo ložės vietos salėje. Ložė nuo tribūnos yra atskirta stikline pertvara, tačiau stiklinė pertvara kompaktiškai susistumia – atsidaro erdvė į salę. Už stiklo pertvaros įrengtas baras-palangė, už kurio ant aukštų kėdžių įsitaisę svečiai (prie kiekvieno baro gali būti ne daugiau 4 kėdžių) galės patogiai stebėti vaizdą aikštėje. Į antrame arenos aukšte (trečiame arenos lygyje) įrengtas ložes jų nuomininkai ir svečiai pateks per atskirą įėjimą.

Visos ložės yra įrengtos. Kiekvienoje ložėje yra sanitarinis mazgas, mini virtuvėlė, drabužių spinta, baldai (stalas su kėdėmis), sieninis LED ekranas. Prie arenos informacinės sistemos prijungto televizoriaus ekrane bus galima stebėti aikštėje vykstantį veiksmą. Kiekviena ložė turi atskirai valdomą apšvietimą ir ventiliaciją. Ložės specialiai išdažytos tamsiomis spalvomis, kad koncertų metu nešviestų. Nuomininkams keisti ložių interjero nebus leidžiama.

„Arenos interjero sprendimai yra kruopščiai apgalvoti. Visas arenos koloritas turi būti vientisas, todėl nuomininkams nebus leidžiama ložių perdažyti ar prikabinti šviečiančių detalių. Norintys galės atsivežti nebent savo minkštasuolius, kėdes ar stalą“, – sakė A.Dementavičiūtė.

Kiekvienais metais arenoje įvyks ne mažiau kaip 75 renginiai. Planuojama, jog 65 proc. renginių sudarys sporto renginiai: krepšinis, ledo ritulys, rankinis, tinklinis, boksas ir kiti. Arenoje taip pat bus organizuojami įvairaus žanro Lietuvos ir užsienio atlikėjų koncertai, cirko, šou pasirodymai bei pramoginiai renginiai ant ledo.

Arenoje įrengta aukšto lygio akustika ir yra galimybė skaidyti didžiulę arenos erdvę specialia akustinių užuolaidų sistema, todėl bus rengiami gyvo garso koncertai ir mažesniam žiūrovų skaičiui.

Jau dabar žinoma, kad „Žalgirio“ arenoje įvyks stambiausias metų krepšinio renginys – 2011 m. Europos čempionato finalinis etapas, spalio ir lapkričio mėnesiais suplanuoti pasaulinio garso atlikėjų Jameso Blunto bei Lenny Kravitzo pasirodymai.

„Žalgirio“ arenos statybos finansuojamos iš Kauno miesto bei Lietuvos valstybės biudžetų, Europos Sąjungos ir šalies gyventojų lėšomis. Projekto „Kauno pramogų ir sporto rūmai Nemuno saloje, Karaliaus Mindaugo pr. 50“ finansavimo ir administravimo sutartyje numatyta, jog iš Europos regioninės plėtros fondo arenos statybai bus skirta 50 mln. Lt. Kauno sporto arenos bendra vertė – 172,1 mln. Lt. Projektu siekiama sudaryti galimybes Kaune organizuoti aukšto lygio sporto ir kultūros renginius, pagyvinti miesto ekonomiką, sukurti naujas darbo vietas, gerinti miesto įvaizdį bei vystyti krepšinio ir kitų sporto šakų tradicijas.

www.zalgiris.lt inf.

Kitos naujienos

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris“ priėmė tvarumo iššūkį – per renginius naudos daugkartinius puodelius

„Žalgiris Group“renginių metu pradės naudoti daugkartinius puodelius. Plačiau »

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena už pilietinę iniciatyvą „4 procentai“: kviečia pasirašyti peticiją už 4 proc. BVP gynybai

„Žalgirio“ arena palaiko pilietinę iniciatyvą „4 procentai“ ir kviečia pasirašyti... Plačiau »

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos