„Žalgirio“ arena atsinaujina – naujas galimybes suteikiančios švieslentės ir nauji krepšiai

Lankomumų rekordus Eurolygoje mušanti Kauno „Žalgirio“ arena tobulėja ir savo lankytojus netrukus pasitiks aukščiausius standartus atitinkančiomis technikos naujovėmis.

Bene didžiausias atnaujinimas – pakeistos nuo pat „Žalgirio“ arenos atidarymo sporto renginiuose tarnavusios švieslentės. Dvi krepšinio arenoms įprastos informacinės švieslentės buvo pakeistos kur kas didesniais ir naujas galimybes atveriančiais LED ekranais.

Naujos modernios švieslentės sumontuotos pagal pačius aukščiausius standartus. Nuo šiol švieslentės galės atlikti ir video kubo funkcijas – jose bus galima rodyti pačią įvairiausią vaizdinę medžiagą ar net tiesioginę transliaciją.

„Džiaugiamės pranešdami, kad šią savaitę išmontavome senąsias švieslentes ir jas pakeitėme naujomis. Su danų firmos „Nautronic“ pagalba sumontavome įspūdingo dydžio „full HD“ raiškos LED pagrindo švieslentes, kuriose žiūrovai ne tik matys įmestus taškus ar surinktas žaidėjų pražangas, bet ir pačią įvairiausią vaizdinę medžiagą. Nuo šiol švieslentes bus galima naudoti ir komandų pristatymo metu, taip pat bus galimybė joms funkcionuoti ne tik per sporto renginius“, – inovacijas komentavo Žalgirio“ arenos technikos direktorius Vilhelmas Motiejūnas.

Tai nebus vienintelė naujovė „Žalgirio“ arenoje, kadangi ją taip pat pasiekė naujutėlės krepšio konstrukcijos, o praėjusią savaitę buvo patobulintas ir dar labiau padidintas „Žalgirio“ areną puošiantis didžiausias Lietuvoje ir vienas didžiausių Europoje lauko LED ekranas.

Prieš trejetą metų ant „Žalgirio“ arenos fasado sumontuotas 4 metrų aukščio ir 80 metrų ilgio interaktyvus LED ekranas prailgintas dar 3,5 metro.

„Džiugu, kad ir taip didžiausias Lietuvoje LED ekranas buvo dar praplėstas. Į miestą nukreiptame ekrane ne tik šviečia „Žalgirio“ arenos vardas, bet ir sudaromos galimybės Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandai augti finansiškai. Ši pozicija itin patraukli potencialiems rėmėjams bei renginių organizatoriams“, – kalbėjo V.Motiejūnas.

Su visomis naujovėmis „Žalgirio“ arenos lankytojai gali susipažinti jau šį penktadienį, kuomet Kaune vyks tris dienas truksiantis Eurolygos jaunimo atrankos turnyras, kuriame rungtyniauja ir Kauno „Žalgirio“ aštuoniolikmečių ekipa.

Pagrindinės „Žalgirio“ komandos krepšininkai naujus krepšius išbandys vasario 13 dieną Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio atsakomosiose rungtynėse prieš „Šiaulių“ komandą.

Other news

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

The 2023 EuroLeague Final Four will take place in Zalgirio... More »

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

Zalgirio Arena is setting up to provide the opportunity to... More »

Arena partners

Privacy policy
Kandidatų privatumo politika
For more information on the processing of personal data, please contact mail adress: privatumas@zalgirioarena.lt
Cookie policy
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. All rights reserved