Britą pakerėjo „Žalgirio“ arena: reklamą daro netgi Azijoje

Krepsinis.lt inf.

„Jūs turite pamilti Kauno „Žalgirį“, – įsitikinęs sporto komentatorius ir žurnalistas Andy Westas. Su įvairių pasaulio šalių žiniasklaida bendradarbiaujantis britas taip susižavėjo „Žalgiriu“, Šarūnu Jasikevičiumi ir Kaune pastatyta arena, kad pareklamuoti Lietuvos čempionus jis nusprendė netgi straipsniu, skirtu Azijos rinkai.

Nors įprastai A.Westas daugiausia dėmesio savo publikacijose skiria futbolui, „Žalgirio“ fenomenas jo negalėjo palikti abejingu. Susižavėjęs „Žalgiriu“ A.Westas apie Kauno krepšinio klubą nusprendė papasakoti Azijos sporto gerbėjams – ir su BBC, ir su Eurolygos televizija bendradarbiaujantis žurnalistas išsamų straipsnį anglų kalba publikavo Malaizijos portale „Malay Mail“.

„Jūs turite pamilti Kauno „Žalgirį“. Esu įsitikinęs, kad daugelis iš jūsų neturi visai jokio supratimo, kur, ir apskritai kas yra tas „Žalgiris“, tačiau patikėkime manimi, ši istorija turėtų sušildyti bet kokios sporto šakos gerbėjo širdį“, – savo istoriją apie „Žalgirį“ pradeda A. Westas, skaitytojams pristatantis „Europoje, nedideliame Lietuvos mieste Kaune“ įsikūrusį klubą.

„Kaune nėra nieko ypač išskirtinio. Mieste – maždaug 300 tūkst. gyventojų populiacija, gerai vertinamas universitetas, malonus senamiestis su akmeninėmis gatvėmis, didelis parkas greta upių santakos ir netikėtai energinga naudotų automobilių rinka. Ir taip pat Kaunas turi krepšinį“, – pažymi žurnalistas.

Anot jo, Lietuva yra viena iš tų neįprastų Europos šalių, kuriose futbolas nėra populiariausia sporto šaka. Tam įtakos turi ir šaltos žiemos, beveik penkis mėnesius neleidžiančios užsiimti sportu atvirame lauke.

„Ir jeigu kai kurios kitos šiaurinės Europos šalys dievina ledo ritulį, Lietuvoje karalius yra krepšinis. O Kaunas yra tikra talentų kalvė. Kaunas – tiesiog keista anomalija: nedidelis miestas, išsiskiriantis nepaprastai aukštu sporto meistriškumo lygiu“, – stebėdamasis rašo A. Westas. – Metai iš metų „Žalgirio“ jaunimo sistemoje užauginti žaidėjai papildo suaugusiųjų komandą, kitus Europos klubus, nemažai jų žengia netgi į elitinį NBA lygmenį.“

Anot Ispanijoje gyvenančio brito, aistra krepšiniui Kaune tiesiogiai susijusi ir su nuolat išaugančiais talentais, klubui leidžiančiais galynėtis net su žymiai didesnius resursus turinčiais Rusijos ar Ispanijos sunkiasvoriais – CSKA, „Real“, „Barcelonos“ komandomis, finansuojamomis iš gerokai garsesnių savo „brolių“ – futbolo klubų biudžetų.

„Ir šie metai „Žalgiriui“ – ypač sėkmingi. Treniruojami buvusio garsaus krepšininko Š. Jasikevičiaus, kuris per savo karjerą laimėjo net keturis Eurolygos titulus, Kauno krepšininkai pirmą kartą šiame šimtmetyje pasiekė Eurolygos atkrintamąsias. Ir tai nėra mažas pasiekimas. Skirtingai nuo futbolo Čempionų lygos, čia absoliučiai visos komandos išbando jėgas tarpusavyje – 16 stipriausių komandų kovoja dviejų ratų sistema ir bando patekti į atkrintamąsias“, – savo publikacijoje „Širdį šildanti „Žalgirio“ istorija“ tęsia A. Westas.

Pasidžiaugęs, kad „Žalgiris“ jau pateko į geriausiųjų aštuntuką, A. Westas atsigręžia ir į Kauno klubo fanus. „Tarp geriausių „Žalgiris“ pateko su sudėtimi, kurioje nėra žvaigždžių, komandą disciplinuotai valdant Jasikevičiui, padedant iš klubo jaunimo sistemos „Žalgirį“ papildžiusiems žaidėjams ir lojaliems fanams. „Žalgirio“ fanai. Aš turėjau laimę šį sezoną apsilankyti keliose „Žalgirio“ namų rungtynėse ir galiu patvirtinti, kad pasaulyje yra tik kelios kitos sirgalių grupės, tokios ištikimos ir atsidavusios savo klubui, kaip „Žalgirio“ aistruoliai“, – kauniečių aistra krepšiniui žavisi žurnalistas.

Ir, anot jo, be savo žaidėjų pasiekimų „Žalgirio“ fanai turi ir dar vieną priežastį didžiuotis.

„Tai – „Žalgirio“ namų arena, kuri, iš visų mano matytų Europoje, dėl geriausios vardo konkuruoja su Londono 02 arena, – drąsiai konstatuoja britas. – Vienas iš aspektų, kurie ultramodernią ir 15 tūkst. žiūrovų talpinančią „Žalgirio“ areną daro tokia patrauklia, yra jos vieta – arena įsikūrusi upės saloje, visiškai greta Kauno Senamiesčio. Žygis per tiltą, kuomet iš dangaus šaltą žiemos vakarą krenta sniegas, o priekyje tavęs laukia žaliai nušviesta įspūdinga arena, yra viena iš įsimintiniausių patirčių, kurias tik gali turėti sporto gerbėjas.“

„Vien jau pats faktas, kad tokia arena egzistuoja, yra vertas paminėjimo. Taip, tu gali tikėtis, kad aukščiausio lygio sporto arena su naujausia technika bus Paryžiuje, Berlyne, Romoje. Tačiau Kaune? Šis nuostabus Kauno mieste iškilęs statinys apskritai daro didelę įtaką regiono kultūriniam ir socialiniam gyvenimui“, – toliau stebėdamasis pasakoja A. Westas.

„Žalgiriui“ užsitikrinus vietą atkrintamosiose, arenoje turbūt vyks vienos iš svarbiausių rungtynių nuo tada, kai ji buvo atidaryta – 2011-ųjų“, – pažymi publikacijos autorius, krepšiniu mažiau besidomintiems skaitytojams trumpai papasakojantis Eurolygos varžybų sistemą ir įvardijantis varžovus, su kuriais ketvirtfinalyje gali susitikti žalgiriečiai.

„Potencialūs „Žalgirio“ oponentai aštuntuke yra CSKA, „Fenerbahce“, „Real“ arba graikų grandai „Panathinaikos“ ir „Olympiacos“. Visos šios komandos turi kur kas didesnius finansinius resursus, nei Lietuvos komanda. Tačiau žaidimas, kurį šį sezoną demonstruoja „Žalgiris“, gali tapti nemaloniu siurprizu bet kuriam iš šių gigantų.

„Žalgiris“ šį sezoną turi galimybių žygiuoti iki titulo ir, galbūt, pateikti vieną didžiausių siurprizų Europos krepšinio istorijoje. Ir jeigu taip nutiktų, tai būtų puiki proga švęsti bet kuriam natūraliam sporto fanui“, – pažymi autorius.

Other news

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

The 2023 EuroLeague Final Four will take place in Zalgirio... More »

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

Zalgirio Arena is setting up to provide the opportunity to... More »

Arena partners

Privacy policy
Kandidatų privatumo politika
For more information on the processing of personal data, please contact mail adress: privatumas@zalgirioarena.lt
Cookie policy
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. All rights reserved