Gaivos Paprastosios tapybos darbų paroda

Nuo š.m. lapkričio 21 d. iki gruodžio 21 d. „Žalgirio“ arenos parodų erdvėje (šalia amfiteatro) pristatoma Gaivos Paprastosios tapybos darbų paroda „Dienoraščių pasakos“, kurią galima aplankyti nemokamai arenos restorano „SALA“ darbo metu (darbo dienomis 11.30-15 val.) ir arenoje vykstančių renginių metu (turintiems renginio bilietą).

Gaiva Paprastoji – tai net pienei savo kuklumu nusileidžianti Lietuvos pamiškių gėlė. Tačiau jos geltonis ir skleidžiama šviesa nelieka nepastebėta. Šios šviesios gėlės vardą sau pasirinkusi tapytoja lygiai taip švytintį pasaulį kuria ir savo drobėse. Geltoni, rusvi, oranžiniai tonai sušildo žvilgsnį dar net nepradėjus narplioti paveikslų siužetų. Minkštas, peršviečiamas ir švelnus koloritas pirmiausiai pasitinka sukurdamas jaukumo aurą.

„Dienoraščių pasakos“ – tai aliuzija į realų kasdienį gyvenimą, surašytą dienoraščio puslapiuose, ir tai, ko niekada nebuvo ir nebus, tačiau kartu egzistuoja paraleliame vaizduotės, fantazijų ir sapnų pasaulyje. Gaiva Paprastoji kuria savus pasaulius, nes negali pasilikti vien šiame, jutiminiame, ieško utopinės realybės, kurioje darniai jungiasi realybės fragmentai, nuotrupos, tačiau sudarydami naujus, kiek idealizuotus, stebinančius junginius. Tam, kad būtų kur pasislėpti? Gaivos Paprastosios drobes galima skaityti lyg knygas ar dienoraščių sąsiuvinius: detalė po detalės iriantis painiais siužetų vingiais, sluoksnis po sluoksnio atrandant vis naujas istorijas, vėl jas sumaišant ir kuriant iš naujo, nes variantų galimybių – begalės. Kartais pasakojimas nuvilnija net per kelis paveikslus, nes veikėjai dingsta ir vėl atsiranda, kartojasi kitame. Čia nėra projekcijos diktuojamos hierarchijos ir tvarkos; žmonių, gyvūnų, pastatų dydžiai, praeities ir ateities realijos sumaišyti ir visiškai išsisklaidę savitame, tik dailininkei suvokiamame ir specialiai sudėliotame motyvų chaose. Menininkė, regis, tiki magiška kūrybos galia ir savo paveikslais siekia paveikti mūsiškę tikrovę, išspinduliuoti siekiamybę, šviesesnės būties energiją.

Gaiva Paprastoji gimė 1967 m. Nuo pat vaikystės piešė ir tikriausiai todėl nusprendė tapti rūbų modeliuotoja. Vėliau likimas lėmė gyvenimą svečioje šalyje, ir dailininkė iki šiol savo pieštukais, akvarele ir aliejumi sukurtus darbus į Lietuvą atveža iš Olandijos. Šioje šalyje aktyviai stebi šiuolaikinio meno vyksmą, o tada savo mintimis dalijasi paskaitose ir pristatymuose.

Šią parodą pristato galerija „Aukso pjūvis“, įsikūrusi K. Donelaičio g. 62, Kaune (Verslo lyderių centre BLC), veikia darbo dienomis nuo 10 iki 18 val. Norint įsigyti darbus, kreiptis Tel. 8-37-752750, 8-687-80276, 8-686-20716. Daugiau informacijos rasite www.auksopjuvis.lt bei https://www.facebook.com/auksopjuvis

 

Other news

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

The 2023 EuroLeague Final Four will take place in Zalgirio... More »

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

Zalgirio Arena is setting up to provide the opportunity to... More »

Arena partners

Privacy policy
Kandidatų privatumo politika
For more information on the processing of personal data, please contact mail adress: privatumas@zalgirioarena.lt
Cookie policy
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. All rights reserved