Lietuvoje bus statoma A.L.Webberio roko opera „Jėzus Kristus superžvaigždė“

Gruodžio 20-23 d. didžiausiuose šalies miestuose bus pristatyta bene garsiausia visų laikų roko opera „Jėzus Kristus superžvaigždė“ („Jesus Christ Superstar“). 1970 m. kompozitoriaus Andrew Lloydo Webberio ir Timo Rice‘o sukurtas miuziklas per daugiau kaip per 45 gyvavimo metus buvo pastatytas 42-ose pasaulio šalyse ir uždirbo per 205 mln. JAV dolerių.

1970 m. išleista dviguba vinilo plokštelė, kuriame Jėzaus partiją atliko grupės „Deep Purple“ vokalistas Ianas Gillanas, akimirksniu atsidūrė JAV „Billboard“ pop albumų viršūnėjė. 1971 m. roko operos premjera įvyko Niujorko Brodvėjuje, o jau po metų – Londono West Ende. Per aštuonerius metus ji buvo suvaidinta 3358 kartus, surinko daugiau kaip 12 mln. JAV dolerių pajamų ir tuo metu pelnė ilgiausiai rodomo West Ende spektaklio titulą.

1973 m. pastatymas buvo ekranizuotas ir tais metais užėmė 8-tąją vietą kino reitinge pagal pelningumą. Kinas buvo nufilmuotas istorinėse Jeruzalės vietose, jį režisavo Normanas Jewisonas,  o pagrindinis vaidmenis kūrė Tedas Neeley (Jėzus), Carlas Andersonas (Judas), Yvonne Elliman (Magdalena) – už šį darbą visi atlikėjai buvo nominuoti „Auksinių gaublių“ apdovanojimams.

Lietuvoje šis koncertinis „Jėzaus Kristaus superžvaigždės“ pastatymas kuriamas bendradarbiaujant su Didžiosios Britanijos agentūra „The Really Useful Group Ltd.“ ir Vokietijos kompanija „Beat4Feet“. Premjeros įvyks gruodžio 20 d. – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, gruodžio 22 d. – Vilniaus koncertų salėje „Compensa“, gruodžio 23 d. – Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Projekto kūrybinė komanda – iš Austrijos

Gruodžio mėnesį pristatomo miuziklo kūrybinė grupė – tai gerai žinomas muzikos pasaulyje kūrybinis aljansas „Beet4Feet“, dirbantis nuo 1987 m. ir pristatęs Europos publikai tokius miuziklus kaip „Aida“, „Moby Dick“, „Carmen Cubana“ ir daugelį kitų. 2005 m. ši kūrybinė komanda Amstetteno mieste (Austrija) pristatė fenomenalios sėkmės sulaukusį „Jėzus Kristus superžvaigždė“ pastatymą.

Lietuvišką spektaklio versiją statys režisierė-choreografė Kim Duddy. Gimusi JAV Ohajo valstijoje, ji pradėjo lankyti šokio pamokas Niujorke, o netrukus pradėjo savo karjerą Brodvėjuje, kuri truko 11 metų. Kim dirbo su garsiu choreografu Bobu Fosse‘u, kuris ilgainiui tapo jos įkvėpimo šaltiniu. 1987 m. ji persikėlė į Vieną ir šis miestas yra tapęs jos antraisiais namais iki šiol. Tarp geriausių Kim darbų galima paminėti tokius miuziklus kaip „The Rocky Horror Show“, „West Side Story“, „Fame“, „Kiss me Kate“, „Blues Brothers“, „Hair“, „Cabaret“, „Jesus Christ Superstar“, „Grease“, „Shrek“ ir daugelį kitų. 2009 m. Kim pelnė Austrijos vyriausybės apdovanojimą už kūrybinius nuopelnus.

Bus skelbiama atlikėjų atranka

Naujame žinomo kūrinio pastatyme dalyvaus ir atlikėjai iš įvairių Europos šalių, ir talentingiausi Lietuvos artistai. Kol kas detalės vis dar yra derinamos, tačiau jau yra žinoma, kad birželio 20-21 d. Kauno VDU salėje vyks dainininkų ir šokėjų atranka, po kurios gabiausieji bus pakviesti prisijungti prie projekto. Taip pat jau yra žinoma, kad spektakliuose dalyvaus Kauno miesto simfoninis orkestras.

Other news

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

The 2023 EuroLeague Final Four will take place in Zalgirio... More »

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

Zalgirio Arena is setting up to provide the opportunity to... More »

Arena partners

Privacy policy
Kandidatų privatumo politika
For more information on the processing of personal data, please contact mail adress: privatumas@zalgirioarena.lt
Cookie policy
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. All rights reserved