„Žalgirio“ arenos trūkumai – nedideli

Šiandien paskutinė diena, kai „Žalgirio“ arenos statybos užbaigimo komisijos nariai gali pateikti savo pastabas. Trys nariai tai jau padarė. Visi jų nurodyti trūkumai – menki.

Vakar dieną savo pasiūlymus ir pastabas Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai buvo pateikusios trys įstaigos: Kauno visuomenės sveikatos centras (KVSC), Valstybinė darbo inspekcija (VDI) ir Lietuvos žmonių su negalia aplinkos pritaikymo asociacija.

Visų įstaigų atstovai tvirtino, kad trūkumai yra menki. Daugiausiai klausimų pateikė KVSC, tačiau centro vadovas Gintautas Kligys teigė kol kas neturintis nė vieno priekaišto.

„Defektų neradome, tik norime kai ką pasitikslinti. Arena – didžiulis objektas, į kurį įsigilinti gana sunku“, – sakė G.Kligys.

KVSC prašo pateikti dokumentus, patvirtinančius, kad vėdinimo sistema užtikrins gerą patalpų vėdinimą ir nesudarys nereikalingų skersvėjų. Taip pat centrui dar nepateikti vandens kokybės ir triukšmo lygio arenos aplinkoje tyrimų rezultatai.

„Jokių problemų nepastebėjome, bet tai nereiškia, kad jų nebus ateityje. Tokiuose dideliuose statiniuose problemos neretai išlenda vėliau, kai kažkiek laiko padirbama visu apkrovimu“, – kalbėjo G.Kligys.

Lietuvos žmonių su negalia aplinkos pritaikymo asociacijos Kauno apskrities skyriaus pirmininkas Artūras Romualdas Zumaras po arenos apžiūros pastabas surašė į ne vieną punktą, tačiau teigė, kad visi trūkumai yra menki. Tą patį tvirtino ir VDI Kauno skyriaus vedėjo pavaduotojas Valentinas Stankevičius. Darbų saugos specialistams užkliuvo laiptai be turėklų ir dar keli arenos taškai.

„Yra keli punktai, bet jie nėra labai svarbūs. Statytojas tuos trūkumus įsipareigojo pašalinti ir tai nebus sunku padaryti“, – teigė V.Stankevičius.

Statybos užbaigimo komisijos nariai savo pastabas turi pateikti iki šiandienos darbo dienos pabaigos. Komisiją iš viso sudaro 18 narių, tačiau dalis jų savo parašus po dokumentais suraitė prieš savaitę.

kaunodiena.lt inf., Tomo Raginos nuotr.

Other news

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

The 2023 EuroLeague Final Four will take place in Zalgirio... More »

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

Zalgirio Arena is setting up to provide the opportunity to... More »

Arena partners

Privacy policy
Kandidatų privatumo politika
For more information on the processing of personal data, please contact mail adress: privatumas@zalgirioarena.lt
Cookie policy
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. All rights reserved