„Žalgirio” arena pastatyta: ar gerai – tikrins valstybinė komisija

Pirmadienio popietę į patį svarbiausią Kauno miesto savivaldybės statybų objektą – „Žalgirio" areną Nemuno saloje – įžengs Valstybinė statybos užbaigimo komisija.

Komisijos sudėtį dar birželio 30 dieną patvirtino Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) Kauno teritorijų planavimo ir valstybinės priežiūros skyriaus vedėją pavaduojanti Dalia Triūkienė.
Tą pačią, paskutiniąją pirmo vasaros mėnesio dieną, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas gavo statybų bendrovės „Vėtrūna“ projektų valdymo direktoriaus Evaldo Videikos raštą „Dėl statybos užbaigimo akto". Jame pažymima, kad statyba pramogų ir sporto rūmuose Nemuno saloje užbaigta, ir galima pradėti statybos užbaigimo procedūrą.

Komisijoje, kuriai teks peržiūrėti daugybę dokumentų ir patikrinti atliktus darbus, – apie 20 narių. Prireikus, žadama į talką kviesti ir kitus ekspertus. Komisijai vadovauja VTPSI Kauno teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus Statybos valstybinės priežiūros poskyrio vyriausiasis specialistas Kastytis Skiečius.

ELTA primena, kad „Žalgirio" arena pastatyta miesto savivaldybės biudžeto, jos skolintomis, valstybės ir Europos Sąjungos paramos lėšomis. Statybos užsakovė – Kauno miesto savivaldybė.

„Sunku dabar pasakyti, kiek užtruks arenos patikrinimas bei įvertinimas ir kada komisija paskelbs savo išvadas. Tokių didelių ir techniškai sudėtingų statinių iki šiol nestatėme. Komisijai darbo šiame objekte iš tiesų bus labai daug. Žiūrės projektus, pažymas, kitus dokumentus, aiškinsis, ar nėra neatitikimų, ar pats statinys, jo eksploatavimas, visos sistemos bus saugūs", – pirmadienį naujienų agentūrai ELTA sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus laikinoji vedėja Danutė Buzienė.

Pasak keletą pastarųjų mėnesių arenos statybos darbus kontroliuojančio savivaldybės administracijos direktoriaus A. Navakausko, daug nerimo dėl vėlavimų ir kitų dalykų kėlusi arenos statyba jau užbaigta. Beveik baigti ir dviaukštės automobilių stovėjimo aikštelės prie „Žalgirio" arenos įrengimo darbai. Viršutinius arenos aukštus dengsiantis tinklas ir laiptų turėklai užsakyti, jie bus sumontuoti vėliau. Smulkūs darbai neturėtų trukdyti statybos užbaigimo procedūroms. Tačiau dabar didžiausias rūpestis – aplinkos tvarkymo darbai.

ELTA inf.

Other news

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

The 2023 EuroLeague Final Four will take place in Zalgirio... More »

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

Zalgirio Arena is setting up to provide the opportunity to... More »

Arena partners

Privacy policy
Kandidatų privatumo politika
For more information on the processing of personal data, please contact mail adress: privatumas@zalgirioarena.lt
Cookie policy
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. All rights reserved