Architektas: „Žalgirio“ arenoje bus atviri visi „sraigteliai“

Mechanizmai, motorai, fabrikai – tokiomis asociacijomis būtų galima pradėti kurti arenos vaizdinį joje dar nesilankiusiam, bet jau smalsaujančiam kauniečiui.

„Įvairūs procesai, varikliai, ventiliacijos sistemos, automatika, davikliai – jie visi atviri, pabrėžtinai atviri, kai kurie net šiek tiek estetizuoti, kad sukeltų dar stipresnį vykstančių procesų įspūdį. Norime, kad įėjęs į arena žmogus pasijustų tarsi patekęs į didelį organizmą, kuris sukuria atsiveriančias erdves. Panašiai kaip teatro scenoje, jei pakeltum galvą ir žiūrėtum į viršų, kiek ten visko yra. Asociatyviai arenos interjeras toks ir yra. Nėra jokių papildymų – viskas, kas yra, yra reikalinga ir iš to sukurta estetika", – sakė architektas Eugenijus Miliūnas.

Kalbėdamas apie įkvėpimo šaltinius, architektas prisimena ir literatūrą. Jis siūlo atsiversti seną Žiulio Verno knygos „20000 mylių po vandeniu" egzempliorių ir pažvelgti į iliustracijas.

Povandeninio laivo „Nautilus" viduje – įvairūs mechanizmai ir vamzdynų raizgalynė. Nors tuo metu tai buvo tik kūrėjų fantazija, jau tada dailininkai pažangą įsivaizdavo kaip tam tikras technologijas. Arenos dizaino sprendimai taip pat orientuoti į ateitį, atspindi pažangos idėją.

„Prisimenu kai mus, dar moksleivius, vesdavo į ekskursijas po fabrikus. Dirba staklės, sukasi motorai, aplink įvairūs vamzdynai – būdavo taip įdomu! Tai sukeldavo labai stiprias emocijas, o patirtais įspūdžiais gyvendavome dar kelias dienas", – pasakojo E.Miliūnas.

„Žalgirio" arenos interjere estetika kuriama iš funkcionalių detalių, joje daug atvirų erdvių, skaidrių paviršių. Daugybė arenoje panaudotų elementų – nuo langų profilių iki kėdžių apmušalų – gaminti pagal specialų užsakymą. Vyraujančios medžiagos – metalas, betonas, stiklas.

Projekto autoriai pabrėžė, jog bereikalingų blizgučių nebus ir arenos išorėje. Arenos prieigų aikštės grindinys bus išklotas akmens trinkelėmis, kurios tarsi pratęs Nemuno salos parką. Tamsiu paros metu daugiau apšviečiama bus aplink areną esanti aikštė, tokiu būdu pati arena įgaus teatrališko paslaptingumo ir kurs netikėtumo įspūdį.

„Žalgirio" arenos statybos finansuojamos iš Kauno miesto bei Lietuvos valstybės biudžetų, Europos Sąjungos ir šalies gyventojų lėšomis. Iš Europos regioninės plėtros fondo arenos statybai bus skirta 50 mln. Lt. Kauno sporto arenos bendra vertė – 172,1 mln. Lt. Pirmieji renginiai „Žalgirio" arenoje planuojami jau liepos mėnesį.

„Kauno diena“ inf.

Other news

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

EuroLeague Final Four awarded to Kaunas and Zalgirio Arena

The 2023 EuroLeague Final Four will take place in Zalgirio... More »

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

The Pakrante entertainment area set to open back up besides Zalgirio Arena

Zalgirio Arena is setting up to provide the opportunity to... More »

Arena partners

Privacy policy
Kandidatų privatumo politika
For more information on the processing of personal data, please contact mail adress: privatumas@zalgirioarena.lt
Cookie policy
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. All rights reserved