Spektaklis vaikams: „Voro vestuvės“

Klaipėdos jaunimo teatras pristato naują muzikinį spektaklį vaikams „Voro vestuvės“. Puikiai žinoma poeto Justino Marcinkevičiaus poemėlė naujajame KJT darbe atgyja ne tik kaip šmaikšti ir pamokanti istorija, bet ir kaip muzikali alegorija, išryškinanti mūsų pačių ydas.

Žiūrovai spektaklio metu susipažins su įspūdingu ir grėsmingu voru Tabalai, su jo pakalikais vabalais ir su saulę nuo voro ginančiais paukšteliais. Ir ne tik susipažins – visa publika, tiek vaikai, tiek jų tėveliai galės ir patys dalyvauti grumtynėse ir kovoje dėl saulės.

Spektaklis „Voro vestuvės“ išsiskiria netikėtais scenografijos sprendimais – aktoriai kostiumus ir rekvizitą kuria iš paprastų, bet tarsi iš naujo atrastų daiktų, pavyzdžiui, darbinės pirštinės tampa paukščių plunksnomis. Toks kūrėjų pasirinkimas neatsitiktinis – KJT jau ne pirmame savo darbe siekia, kad teatre vaikai ne tik puikiai praleistų laiką, bet ir norima, kad būtų lavinama jų vaizduotė, fantazija bei atskleidžiamos neribotos kūrybos galimybės.

Spektaklio režisierius Valentinas Masalskis įžvelgia ir gilesnę naujojo spektaklio prasmę. „Istorija apie voro vestuves priverčia mus juoktis iš voro gobšumo, iš vabalų kvailumo ir

net iš paukštelių naivumo – J. Marcinkevičius talentingai pašiepia mūsų ydas net ir vaikams suprantama kalba. Tačiau svarbiausia tiek šios poemėlės, tiek mūsų spektaklio misija yra paskatinti mus dalintis: pamiršti, kad šis ar anas daiktas kažkam priklauso ir išmokyti draugiškai pasidalinti tuo, ką geriausio turime. Tikimės, kad mūsų žiūrovai išgirs šią svarbią žinutę.“ – sako spektaklio režisierius.

Dramaturgas: Justinas Marcinkevičius

Režisierius: Valentinas Masalskis

Kompozitorius: Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai

Scenografas: Renata Valčik

Vaidina: Laima Akstinaitė, Karolina Kontenytė, Justina Burakaitė, Vaiva Kvedaravičiūtė, Rugilė Latvėnaitė, Simonas Lunevičius, Evelina Lozdovskaja, Elena Ozarinskaitė, Ieva Pakštytė, Donatas Stakėnas, Gytis Šimelionis, Donatas Želvys, Marija Žemaitytė.

Šviesų dailininkas – Julius Kuršys

Galerija

Informacija apie renginį

Vieta

„Žalgirio“ arena, Karaliaus Mindaugo pr. 50, Kaunas

Laikas

2016-05-04, 10 val. 30 min.

Trukmė

45 min.

Pertrauka

Nenumatoma

Neįgalieji

Nemokamai neįleidžiami

Vaikai

iki 3 metų įleidžiami nemokamai neužimant papildomos sėdimos vietos

Fotografuoti

Neleidžiama

Kainos

5,75 EUR, bilietų platintojo mokestis 0,6 EUR, arenos mokestis 0,6 EUR, mažiausia neakcijinė kaina 5,75 EUR

Bilietų platintojai

UAB "Kauno arena", UAB "Tiketa"

Parkavimas

„Akropolis“ automobilių stovėjimo aikštelėje ir Karaliaus Mindaugo pr.

Organizatorius

VšĮ „Klaipėdos Jaunimo teatras“

Arenos partneriai

Privatumo politika
Kandidatų privatumo politika
Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą pateikiama susisiekiant el. paštu: privatumas@zalgirioarena.lt
Slapukų politika
© „Žalgirio“ arena, 2011-2024. Visos teisės saugomos